Paula van der Oest in gesprek met makers op Oscar shortlist

Genomineerden voor beste niet-Engelstalige film vormen panel.

Het Palm Springs International Film Festival heeft dit jaar wel iets heel bijzonders op het programma staan. Allereerst zullen zij alle negen films vertonen, die op de shortlist staan om Oscarnominaties te krijgen voor de beste niet-Engelstalige film van 2014. Daarnaast hebben ze een panel samengesteld met zeven van de negen filmmakers met een film op die lijst. Op vier januari zullen deze zeven filmmakers 90 minuten lang met elkaar in gesprek gaan over hun leven en hun films onder de titel Oscar-Shortlisted Foreign Filmmakers in Conversation.

Onder meer Paula van der Oest (Lucia de B.), Andreay Zvyaginstev (Leviathan) en Abderrahmane Sissako (Timbuktu) zijn daarbij aanwezig. Alleen Pawel Pawlikowski (Ida) en Ruben Ostlund (Turist) konden niet van de partij zijn.

Tussen 9 en 11 januari zullen leden van de Academy (20 uit LA, 10 uit New York en voor het eerst ook 10 uit Londen) de films op de shortlist kijken, waarna ze de lijst van negen films zullen terugbrengen naar vijf. Dit zijn de Oscarnominaties, die op 15 januari bekend worden gemaakt. In 2008 prijkte er met Oorlogswinter voor het laatst een Nederlandse film op de jaarlijkse Oscar shortlist voor beste niet-Engelstalige film. De laatste Nederlandse Oscarnominatie stamt uit 2003 voor De Tweeling.



NieuwsFilm

meest populair