'Birdman' beste film volgens Hollywood-producenten

De PGA is een betrouwbare voorspeller voor de Oscars.

De Producers Guild of America (PGA) heeft afgelopen zaterdag Birdman benoemd tot beste film van 2014. De film van de Mexicaanse regisseur Alejandro González Iñárritu (Babel, Biutiful) sleepte onlangs maar liefst negen Oscarnominaties in de wacht. 'Birdman' werd door de PGA verkozen boven geduchte Oscar-concurrenten Boyhood (6 Oscar-nominaties), The Grand Budapest Hotel (9 Oscar-nominaties). Eerder won ´Birdman´ al twee Golden Globes, de prijs van de acteursvakbond SAG en de hoofdprijs van de Independent Spirit Movie.

”Ze willen dat ik wat zeg zodat jullie kunnen lachen om mijn slechte Engels,” zei regisseur Iñárritu tijdens zijn speech. ”Onze enige ambitie was om risico te nemen en op experimentele wijze de mogelijkheden van film te onderzoeken, en de complexiteit van een artiest gespeeld door de fantastische Michael Keaton (Batman, Batman Returns) te verkennen. Ik voel me vereerd. Alle films die werden genomineerd hebben een eigen geluid, die uitdrukkingskracht kan alleen door die mensen gemaakt zijn.”

De PGA is een betrouwbare voorspeller gebleken voor de winnaar van de Oscar voor ‘Beste Film’. Veel van de PGA-leden (6700 in totaal) zijn namelijk ook stemgerechtigd bij de Oscars. In de afgelopen 25 jaar werd bij de PGA en Oscars 18 keer dezelfde film gekozen als winnaar.



NieuwsFilm

meest populair