Algemeen

'Birdman' beste film volgens Hollywood-producenten

De PGA is een betrouwbare voorspeller voor de Oscars.

door Koen Friederichs op 26.01.2015 om 11:00 in Algemeen
De Producers Guild of America (PGA) heeft afgelopen zaterdag Birdman benoemd tot beste film van 2014. De film van de Mexicaanse regisseur Alejandro González Iñárritu (Babel, Biutiful) sleepte onlangs maar liefst negen Oscarnominaties in de wacht. 'Birdman' werd door de PGA verkozen boven geduchte Oscar-concurrenten Boyhood (6 Oscar-nominaties), The Grand Budapest Hotel (9 Oscar-nominaties). Eerder won ´Birdman´ al twee Golden Globes, de prijs van de acteursvakbond SAG en de hoofdprijs van de Independent Spirit Movie.

”Ze willen dat ik wat zeg zodat jullie kunnen lachen om mijn slechte Engels,” zei regisseur Iñárritu tijdens zijn speech. ”Onze enige ambitie was om risico te nemen en op experimentele wijze de mogelijkheden van film te onderzoeken, en de complexiteit van een artiest gespeeld door de fantastische Michael Keaton (Batman, Batman Returns) te verkennen. Ik voel me vereerd. Alle films die werden genomineerd hebben een eigen geluid, die uitdrukkingskracht kan alleen door die mensen gemaakt zijn.”

De PGA is een betrouwbare voorspeller gebleken voor de winnaar van de Oscar voor ‘Beste Film’. Veel van de PGA-leden (6700 in totaal) zijn namelijk ook stemgerechtigd bij de Oscars. In de afgelopen 25 jaar werd bij de PGA en Oscars 18 keer dezelfde film gekozen als winnaar.8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Olrik

Avatar

Het zou geweldig zijn als Birdman met de Oscar van beste films naar huis gaat! The Grand Budapest Hotel, Boyhood en The Imitatation Game zijn geweldige films, maar mijn voorkeur gaat uit naar Birdman.

Aston

Avatar

Olrik "Het zou geweldig zijn als Birdman met de Oscar van beste films naar huis gaat! The Grand Budapest Hotel, Boyhood en The Imitatation Game zijn geweldige films, maar mijn voorkeur gaat uit naar Birdman."

Ik heb boyhood nog niet gezien maar van TGBH, TIG en Birdman gaat mijn voorkeur ook naar Birdman.

Grappig trouwens dat ik pas bij de aftiteling erachter kwam dat de hoofdrolspeler Michael Keaton was. :X

benjamin

Avatar

Ik word steeds benieuwder naar Birdman, maar als de kritieken terecht zijn hebben we dus een Oscarrace tussen twee absolute toppers dit jaar (Boyhood en Birdman), dus dat kan slechter.

Olrik

Avatar

Ik vind Boyhood echt een fantastische film en The Grand Budapest Hotel trouwens ook, maar Birdman deed gewoon iets bij mij wat die andere twee films niet deden. Alsnog twee fantastische films.

YOLO

Avatar

Van de Best Picture nominaties heb ik alleen Selma & American Sniper nog niet gezien. Ik kan wel zeggen dat Boyhood, The Grand Budapest Hotel, The Imitation Gamean, The Theory of Everything & Whiplash imho goeie films zijn. Maar Birdman heeft net dat streepje voor. Ik hoop van harte dat deze film aan de haal gaat met zoveel mogelijk Oscarawards. De kans is dan ook behoorlijk groot gezien de laatste award overwinningen.

Olrik

Avatar

Foxcatcher is toch ook genomineerd voor beste film?

benjamin

Avatar

Olrik "Foxcatcher is toch ook genomineerd voor beste film?"
Voor de Oscars niet volgens mij.

Olrik

Avatar

benjamin "Voor de Oscars niet volgens mij."


Dan was het bij de Golden Globes.

NieuwsFilm

meest populair