'Avengers: Age of Ultron' toont opnieuw superkrachten

De $900 miljoen komt in de buurt.

Zoals te verwachten staat Marvel Studios' Avengers: Age of Ultron opnieuw aan kop in de Noord-Amerikaanse Box Office Top 10. Met een uistekende $77,2 miljoen groeide de film van Joss Whedon door naar $312,6 miljoen in de States en een fraaie 875,0 miljoen wereldwijd. Over een paar dagen dan gaat de superheldenfilm in China draaien en dan zal de $1,0 miljard vermoedelijk gepasseerd worden.

Er was afgelopen weekend slechts één nieuwkomer die wist door te dringen tot de bovenste tien van de Noord-Amerikaanse Box Office. Het betreft Anne Fletchers komedie Hot Pursuit (RT = 6%, IMDb = 4,5) met namen als Sofia Vergara en Reese Witherspoon. De $35 miljoen kostende en dramatisch ontvangen film kwam tot een redelijke $13,3 miljoen. Op de derde plek huisvest The Age of Adaline en de romantische fantasyfilm groeide met $5,6 miljoen door naar een nette $31,5 miljoen in de States. De kaskraker Fast & Furious 7 belandde met $5,3 miljoen op een vierde plaats en staat wereldwijd op een waanzinnige $1.466,4 miljoen. De komedie Paul Blart: Mall Cop 2 moest tevreden zijn met $5,2 miljoen.

De laatste vijf plaatsen zijn voor de sci-fi thriller Ex Machina, de animatiefilm Home, het drama Woman in Gold, de sprookjesfilm Cinderella en de horrorfilm Unfriended.

Volgend weekend verwelkomt de Noord-Amerikaanse Box Office Top 10 hoogstwaarschijnlijk twee nieuwe releases met de actiefilm Mad Max: Fury Road en de komedie Pitch Perfect 2.

Check hier het overzicht...



NieuwsFilm

meest populair