'Furious 7' en 'Avengers: Age of Ultron' naderen wereldwijde Box Office Top 3 aller tijden

Marvel Studios' The Avengers zal zijn plekje waarschijnlijk moeten afstaan.

Met een wereldwijde omzet van $2,8 miljard en $2,2 miljard hoeven Avatar en Titanic niet te vrezen voor hun plaats. Marvel Studios en Joss Whedons The Avengers lijkt echter zijn stekkie op nummer 3 in de wereldwijde Box Office Top aller tijden kwijt te raken. Zowel de opvolger Avengers: Age of Ultron als Fast & Furious 7 staat op het punt om voorbij de $1.518,6 miljoen te gaan.

Op dit moment is James Wans Furious 7 nog een kleine $20 miljoen van de score van The Avengers verwijderd. De actiefilm staat namelijk op een mooie $1.499,6 miljoen. Afgelopen weekend noteerde de film nog $5,1 miljoen aan omzet wereldwijd. Het zal er dus om spannen of het ook daadwerkelijk gaat lukken om de derde stek te veroveren.

Whedons eigen Avengers: Age of Ultron lijkt meer kans te maken. Wereldwijd staat de teller op $1.263,9 miljoen en de tweede Avengers-film was afgelopen weekend wereldwijde Box Office-lijstaanvoerder. De superheldenfilm noteerde een uitstekende $66,7 miljoen en dit is meer dan de recenter verschenen films Mad Max: Fury Road en Tomorrowland.

Beide films hebben komende twee weken ruimte om hun score uit te breiden, aangezien er geen enorme grote releases zijn. Totdat op 11 juni Jurassic World uitkomt, verschijnt alleen de kleinere blockbuster San Andreas, welke in de States vermoedelijk opent met een score tussen de $30 miljoen en $35 miljoen.

Overigens gaat het redelijk goed met de wereldwijde Box Office. Dit jaar zijn er dus al twee films boven de $1 miljard uitgekomen en met titels als Jurassic World, Minions, Spectre, The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 en Star Wars: The Force Awakens nog onderweg, zou het zomaar kunnen dat er meer volgen. In 2014 wist alleen Transformers: Age of Extinction boven de "magische grens" uit te komen.



NieuwsFilm

meest populair