Poll

POLL: Remakes van jaren 80-films

...En dan welke remake/reboot van een jaren 80-klassieker die zeker niet mag verschijnen.

door Bram de Groot op 14.06.2015 om 19:30 in Poll
Hollywood produceert al geruime tijd een record aantal vervolgsfilms. Daar voegen zich de laatste ook remakes van klassiekers of bekende titels uit het verleden. In deze POLL kijken we naar films uit de jaren 80 die (voorlopig) nog niet zijn geremaked of gereboot. Aan jou de vraag: welke van deze titels mag nooit een remake en reboot krijgen.

De laatste jaren zijn er al flink wat remakes en reboots geweest van jaren 80-films. De bekendste titels zijn op zeker Evil Dead, Friday the 13th, The Karate Kid, Footloose, Conan the Barbarian, Clash of the Titans, RoboCop, Red Dawn, A Nightmare on Elm Street en onlangs verscheen nog Poltergeist.

Van onderstaande lijst staan van bepaalde titels reeds remakes/reboots (al jaren) in de kinderschoenen - bijvoorbeeld Scarface - en er verschijnen mogelijk nog vervolgen - bijv. Indiana Jones 5 - op de bestaande reeks. Uiteraard nodigt deze POLL vooral uit tot reacties en discussie.

Succes met stemmen!


43 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ereptile

Avatar

Scarface... Hopelijk zien we daar nooit een remake/reboot van!

Secret1994goesFilm

Avatar

Te moeilijke poll, ga ik dus deze keer niet op stemmen.

sjef

Avatar

Jeetje ik stem op indy want heb van de week nog alle indy films gezien. Maak daar aub geen remake van. Ik zie liever ook geen remake van back to the future en scarface. En ook niet van rambo! Maar wat doet onze mening ertoe, als men een remake wilt maken van een film doen ze het toch wel

Olrik

Avatar

The Shining heeft beslist geen remake nodig. Prachtige horror film van Stanley Kubrick die prima op zichzelf kan staan.

Brein8998

Avatar

Van indiana jones zie ik nog best een remake met chris pratt. Ze moeten nooit een remake van back to the future maken. Ik zie niemand anders Doc spelen.

MikeyMo

Avatar

Ereptile "Scarface... Hopelijk zien we daar nooit een remake/reboot van!"

Grappig aangezien Scarface al een remake was

YOLO

Avatar

Welke van onderstaande jaren 80-films mag van jou absoluut nooit een remake of reboot krijgen?
Alles wat in dat lijstje voorkomt.

KasperWessing

Avatar

Westworld als film al komt er een serie

JamesBond

Avatar

Dit vind ik echt een hele lastige poll! Ik was in de eerste plaats gegaan voor 'Raiders Of The Lost Ark' omdat dat één van mijn favoriete films is, maar ik ben uiteindelijk toch gegaan voor 'Back To The Future' (ook één van mijn favoriete films).

Maar uiteraard moet men ook met hun tengels afblijven van 'The Shining' en 'Top Gun', want ook dat zijn fantastische films!

johnwayne

Avatar

Eigenlijk moeten ze van de meeste films op deze lijst met hun fikken afblijven, want zelfs met alle CGI die nu ter beschikking staat maak je er geen beter verhaal van. Desondanks kan ik me voorstellen dat men bepaalde films nog wil rebooten, Indiana Jones 5 met Chris Pratt zie ik gek genoeg wel zitten zolang ze oude films maar respecteren en niet remaken.
Een film die geen enkele remake of reboot nodig heeft omdat acteerwerk van dermate hoog niveau is en CGI geen enkele rol speelt is Rain Man.

johnwayne

Avatar

KasperWessing "Westworld als film al komt er een serie"


Westworld is uit de jaren '70 en in feite heeft schrijver/regisseur Michael Crighton, zijn eigen boek herschreven, maar i.p.v. robots gebruikte hij toen dino's. Spielberg heeft er toen een film van gemaakt die een bescheiden kleine hit werd.

Ed Crane

Avatar

Misschien wat vreemd om Scarface en The Fly in de poll op te nemen van films die niet geremaket of gereboot mogen worden. Beiden zijn al remakes. Van The Fly zijn al vijf films waarvan de jaren 80 versie al een sequel had. En Scarface is ook bekend als remake, maar die hysterische film mogen ze van mij gerust remaken. ;)

The Shining is een verfilming van een boek en hééft al een tweede versie gekregen na Kubricks versie, dus who cares als er nog één komt ;)

Van de meeste genoemde films kan het me niet enorm veel schelen, maar E.T. zou nog het lompst zijn. Back To The Future komt ook in me op, maar ergens zou dat ook juist wel grappig zijn als ze die film 'updaten': dan zou de film zich in het heden afspelen en zou McFly dertig jaar terug in de tijd reizen naar... 1985! Dat zet het origineel uit 1985 lekker op z'n kop. Ben benieuwd hoe ze alle popcultuurverwijzingen zouden aanpassen ;)

Ok, E.T. it is. Of eigenlijk Roger Rabbit, dat kan ook nooit meer wat worden, die is veel te edgy voor de huidige tijd.

Wel zie ik graag een remake van Marvels 80s klassieker Howard The Duck ;)

DeMuizenkoning

Avatar

Olrik "The Shining heeft beslist geen remake nodig. Prachtige horror film van Stanley Kubrick die prima op zichzelf kan staan."


Heb uiteindelijk ook op 'The Shining' gestemd, maar had ook net zo goed voor een andere film in dit lijstje kunnen gaan.

BaronBrood

Avatar

Eigenlijk meer dan de helft van deze lijst, maar van Die Hard moeten ze toch echt afblijven.
Die heeft met alle imitatie en deel 5 al genoeg te verduren gehad.

flep

Avatar

Geen van de films als remake. Met name de hoofdrollen kan ik me niet voorstellen met andere acteurs.

Ed Crane

Avatar

DeMuizenkoning "Heb uiteindelijk ook op 'The Shining' gestemd, maar had ook net zo goed voor een andere film in dit lijstje kunnen gaan."


Dan heb ik slecht nieuws voor je, die heeft al een remake.

DeMuizenkoning

Avatar

Ed Crane "Dan heb ik slecht nieuws voor je, die heeft al een remake."


Dat zei je al in je vorige bericht.

Golden Ghost

Avatar

Ik wilde eerst voor The Braekfast Club stemmen omdat het zo'n sterke film is die absoluut geen remake nodig heeft maar ergens ben ik ook wel weer benieuwd hoe ze de setting in deze tijd zouden aanpakken.

Uiteindelijk gekozen voor Indiana Jones omdat ik daar de meerwaarde van een remake absoluut niet van inzie. Dan kun je beter een nieuw deel in de franchise maken.

ps. las gister dat nu ook Kindergarten Cop een remake gaat krijgen. Weliswaar uit 1990 dus net geen '80s film maar dan sla je toch wel erg ver door als filmstudio...

Nielsgibby10

Avatar

Een remake van Back to the Future is gewoon onmogelijk. Meest mogelijke van de lijst in Goonies of Gremlins. Ik zie ook wel gebeuren dat The Shining een tv- remake krijgt. (voor de tweede fucking keer)

Infje

Avatar

Geen van allen. Laat het aub met rust en kap met het verkrachten van deze klassiekers.

Moviemagic

Avatar

Er zijn bepaalde films waarbij een acteur of combinatie van acteurs de film bepaalde en dit is moeilijk na te maken. In het rijtje staan veel films waarbij ik denk dat een remake niet gaat werken.

Frietgezicht

Avatar

Ed Crane "Dan heb ik slecht nieuws voor je, die heeft al een remake."


Haha idd,hoort niet eens in het lijstje te staan maar blijkbaar wisten ze dat niet.

adofmirosch

Avatar

Heerlijke films staan er in dit lijstje! Sowieso vind ik de 80's de beste decennia met films.

Wat een werk & liefde er in de film's gestoken is zie je bijna niet meer trug momenteel.

Moviemagic

Avatar

The fly 1986 is een remake van the fly 1958. The shining heb je uit 1980 en 1997 (miniserie) en heeft dus al een remake. Het is dus niet alleen Scarface.

Decepticon

Avatar

Ik zit nog steeds te twijfelen, echt lastige poll en heel moeilijk kiezen, want ik vind ook dat ze van alles in dit lijstje af moeten blijven.

Maar bij sommige heb ik ook zoals sommige, hoe zou het er uit zien als het in een nieuwe setting zou plaatsvinden.

Indiana Jones met Chris Pratt zie ik ook wel zitten, maar een Rambo, Die Hard, Lethal Weapon en Back to the Future met andere acteurs niet.
Dat zijn films die kan ik me gewoon niet voorstellen met andere acteurs. Zulke iconische rollen.

Maar om een Back to the Future nu te maken zou, zoals Ed Crane ook zegt, de oude film leuk op zijn kop kunnen zetten.

Omdat er haast geen keuze te maken is, ga ik denk maar eens voor een minder grote/populaire film, The Breakfast Club, is een klassieker, ook mede door de soundtrack. Je hebt gewoon films en muziek, wat gewoon bij elkaar hoort en je voor altijd met elkaar asocieert, wat gewoon niet te overtreffen valt met een remake.

jeroen92

Avatar

Zou anders wel vet zijn moest er gewoon een back to the future 4 komen met michael j fox en christopher loyd Smiley face

Bilbo

Avatar

Geef mij geen REMAKE van Raiders of the Lost Ark. Een reboot van de franchise met een goede Indy en in de handen van iemand die het goed aan kan pakken mag wel van mij, maar alsjeblieft geen remake van de eerste film. Die is al perfect genoeg.

M0vieFreak

Avatar

Bijna alle films in de lijst heeft al vervolg delen of er is al gezegd dat er een vervolg of een remake komt. Ookal moet er van klassiekers geen remakes komen ze zullen ze uiteindelijk toch maken. Ze zijn vaak ook moeilijk te evenaren omdat de films al zo geliefd zijn. Maar ik moet wel zeggen dat sommige remakes ook veel beter dan de originele zijn dus ik zie wel wat de de remakes zullen worden. We hebben altijd nog de klassiekers.

Angelater

Avatar

YOLO "Alles wat in dat lijstje voorkomt."

Ja, dit. En anders even benadrukken: Klauwen af van 'Lethal Weapon' :(

spooklift

Avatar

Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark (1981)

Kamehameha

Avatar

Als ze er geld mee kunnen verdienen in Hollywood dan zullen ze alles remaken/rebooten. Heb gestemd op The Breakfast club maar kon net zo goed op 1 van de andere films kiezen naar ze mijn mening allen geen remake nodig hebben.

Chris23

Avatar

Ik zeg nooit nee tegen films, alle films mogen wat mij betreft remakes krijgen.
Net als met muziek; remixen, edits covers, enz.; prima.
Wel jammer dat remakes vaak cashgrabs zijn, maar soms zit er iets leuks tussen.

shellghost

Avatar

Mis optie Handen af van alle films, maar bij gebrek aan deze keuze gekozen voor Indiana Jones.

KasperWessing

Avatar

johnwayne "Westworld is uit de jaren '70 en in feite heeft schrijver/regisseur Michael Crighton, zijn eigen boek herschreven, maar i.p.v. robots gebruikte hij toen dino's. Spielberg heeft er toen een film van gemaakt die een bescheiden kleine hit werd."


Jaren 70: Ja dat bedacht ik me later ook al
Jurassic Park: Een recensent schreef destijds "de film waar we nog 16 miljoen jaar me dood gegooit gaan worden" ;)

Ed Crane

Avatar

jeroen92 "Zou anders wel vet zijn moest er gewoon een back to the future 4 komen met michael j fox en christopher loyd Smiley face"


En dat het avontuur begint met dat McFly/ J. Fox per ongeluk naar de verkeerde tijd reist omdat hij de knopjes niet meer correct kan indrukken... badum-tsssssssssss

bobbyz

Avatar

Ik heb voor E.T gekozen .

Waar ze WEL een re-make van mogen maken is

1- The dark crystal
2- The beastmaster
3- Big Trouble in Little China (hier zijn de gesprekken al over bezig)

Steve-O

Avatar

Op zich maken remakes niet heel veel uit. De oude/originele film blijft toch bestaan. Als die dan toch nog zo goed is wordt het moeilijk om die dan qua kwaliteit to overtreffen of zelfs beter gevonden te worden op andere vlakken. Al zijn er wel een aantal films uit het rijtje waarvan het gewoon onlogisch is om een remake van te maken.

StarTrek

Avatar

Police Academy

bigmichiel

Avatar

Hmmz, van veel films kan een goede reboot best wel lukken (Wil niet zeggen dat ik graag een reboot zie verschijnen, zeg alleen dat het kán). Echter bij Back to the Future zie ik daar echt totaal geen mogelijkheid in.

zeurminator

Avatar

GEEN ENKELE! NO MORE REMAKES!

Goov25

Avatar

Die Hard!

De actiefilm die het genre definitief veranderd heeft en de lat voor iedereen hoger heeft gelegd rebooten, zou heiligschennis van weergaloze hoogte zijn Smiley face

Blockbuster

Avatar

Ik heb Back To The Future, die heeft de tand des tijds mooi doorstaan. Zou zelfs nu nog in de bioscoop kunnen draaien. Een betje opgepoetst, zoals een paar jaar geleden met Jurassic Park, E.T., The Exorcist. Dat mag van mij wel. The Breakfast Club is toch al eens een tv-serie geweest, of er was sprake van? The Shining heeft idd al een remake. Maar ik ben alsnog wel nieuwsgierig of er een nóg engere versie van te maken is.

benjamin

Avatar

Steve-O "Op zich maken remakes niet heel veel uit. De oude/originele film blijft toch bestaan. Als die dan toch nog zo goed is wordt het moeilijk om die dan qua kwaliteit to overtreffen of zelfs beter gevonden te worden op andere vlakken. "
Je hebt gelijk wat betreft de oude film, maar het probleem met remakes is dat het gewoon vaak luie films zien waarbij men niet eens probeert en gewoon wil teren op een merknaam.

NieuwsFilm

meest populair