Poll

POLL: Oscarwinnaars van de afgelopen 10 jaar

Welke prijzenpakker is jouw favoriet?

door Bram de Groot om 07:55 in Poll
Over twee weken vindt de jaarlijkse Oscaruitreiking plaats. Met de POLL van dit weekend werpen we een blik op de winnaars van de Oscar voor Beste Film van de afgelopen 10 jaar.

Het afgelopen decennium heeft er geen enorm grote Hollywood-blockbuster gewonnen, zoals in 2003 met The Lord of the Rings: The Return of the King of in 2000 met Gladiator. De wereldwijd hoogst scorende titels zijn The King's Speech ($414,2 miljoen), Slumdog Millionaire ($377,9 miljoen), The Departed ($289,8 miljoen) en Argo ($232,3 miljoen).

De andere Oscarwinnaars noteerden over het algemeen ook sterk: 12 Years a Slave ($187,7 miljoen), No Country for Old Men ($171,6 miljoen), The Artist ($133,4 miljoen), Birdman ($103,2 miljoen), Crash ($98,4 miljoen) en The Hurt Locker ($49,2 miljoen).

Het is misschien aardig om te zien welke relatie de wereldwijde Box Office-opbrengst heeft met de uitkomst van deze POLL. Daarom is de POLL in bovenstaande volgorde, met tussen haakjes het jaar waarin de Oscar voor Beste Film in ontvangst werd genomen door de film.

Succes met stemmen!21 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

gotrunks

Avatar

Ik vond dat Birdman overrated was ik snap niet wat goed is aan die film.
Hij is lang en saai gebeurt niet veel.

benjamin

Avatar

Heel wat fijne titels. Ik gok een beetje op The Departed maar mijn stem gaat naar No Country For Old Men.

Ed Crane

Avatar

Wat een karige lijst zeg, ik schrik er bijna van.

Dan maar No Country For Old Man, al vond ik There Will Be Blood dat jaar beter.

Ed Crane

Avatar

Wel typisch dat in deze tijd van remakes, reboots etc. waarin er zoveel kritiek is op de creatieve armoede van Hollywood, een remake nu aan kop gaat Smiley face

horizon

Avatar

Ed Crane "Wel typisch dat in deze tijd van remakes, reboots etc. waarin er zoveel kritiek is op de creatieve armoede van Hollywood, een remake nu aan kop gaat Smiley face"

Karma.

Net zoals bij scarface zijn de originele films vaak niet zo bekend of een stuk ouder.

JamesBond

Avatar

Ik ben voor 'Birdman' gegaan! Beetje jammer dat 'The Departed' aan kop gaat; geweldige film, maar 'Infernal Affairs' is simpelweg een stuk beter!

spooklift

Avatar

No Country for Old Men (2007)

DeMuizenkoning

Avatar

Getwijfeld tussen 'No Country For Old Men' en 'The Departed', uitendelijk toch gegaan voor de eerste. Verder mag de rest van het lijstje er ook wel zijn maar deze twee films zijn (in mijn ogen) toppers, kan nauwelijks beter.

Moviemagic

Avatar

Slumdog Millionair maar het is moeilijk kiezen. Slumdog Millionaire was wat origineler en de (onbekende) cast deed het prima. Leuke verhaallijn.

Frietgezicht

Avatar

DeMuizenkoning "Getwijfeld tussen 'No Country For Old Men' en 'The Departed', uitendelijk toch gegaan voor de eerste. Verder mag de rest van het lijstje er ook wel zijn maar deze twee films zijn (in mijn ogen) toppers, kan nauwelijks beter."


Zelfde twijfel bij mij en uiteindelijk dezelfde keuze.

Decepticon

Avatar

Ik heb voor The Departed gekozen. Er staan een aantal goede films tussen, maar ik heb normaal gesproken niks met die 'typische' Oscarfilms zoals Birdman.

Bilbo

Avatar

No Country For Old Men natuurlijk, wat een pareltje van een film! :Y

YOLO

Avatar

gotrunks "ik vond dat Birdman overrated was ik snap niet wat goed is aan die film.
Hij is lang en saai gebeurt niet veel."

Ik heb het juist met The Artist. de rest van de lijst vind ik uitstekend. Daarom kan ik niet kiezen. De laatste tijden zijn deze polls wel erg lastig.

kaedir

Avatar

Twijfelde tussen The Remake en Slumdog Millionaire toch maar voor de laatste gekozen.

KasperWessing

Avatar

Heb maar voor Argo gekozen, kon in The Departed Leonardo DiCaprio en Matt Damon niet uitelkaar halen, Birdman was goed maar ook erg traag en vond No Country for Old Men zeker niet een van de beste Coens film.

adofmirosch

Avatar

Ken niet veel uit dit lijstje maar het is mijn smaak ook niet, houd niet echt veel van oscar films.
Vond 12 years a slave een goede film & daar stem ik ook op.
The Hurt locker vond ik geen goede film & veder heb ik niks gezien.
Vanavond no country for an old man maar eens zien.

bigmichiel

Avatar

Birdman, die film is gewoon kunst Smiley face

chefry1983

Avatar

Een blockbuster is meestal een film met veel actie, geweld en spectakel. meestal zijn deze films niet oscar-waardig als je naar de kwaliteit van de film kijkt zoals het acteerwerk. Meestal zijn de wat kleinere films beter qua kwaliteit want die moeten het hebben van het acteerwerk

ik heb gekozen voor the departed. wat vond ik dat een goede film !

Goov25

Avatar

The Departed. 12 Years A Slave vond ik indrukwekkender bij de eerste kijkbeurt, maar The Departed blijft een onwijs sterke film die ik nog regelmatig met plezier op zet, waar 12YAS een op den duur ongemakkelijke zit wordt.

Shifty777

Avatar

Voor mij No Country for Old Men. The Departed was ook goed, maar niet MS zijn beste film en tevens niet beter dan NCfOM.

En verder: Argo vond ik echt een standaard Hollywood-film, niet slecht maar niet zo bijzonder als erover gedaan wordt. Hurtlocker was ook erg goed en vermakelijk, maar zeker geen hoogvlieger. The Artist en The Kings Speech konden mij simpelweg niet bekoren. En Crash vind ik een enorme overgewaardeerde kutfilm die nooit een Oscar had mogen winnen.

NieuwsFilm

meest populair