'Guardians of the Galaxy Vol. 2' dé superheldenfilm om naar uit te kijken in 2017

'Guardians of the Galaxy Vol. 2' dé superheldenfilm om naar uit te kijken in 2017

Geen DC-film of X-Men film die daar iets aan verandert.

Nu we aan de vooravond staan van de verschijning van de drie grootste superheldenfilms van 2016, Batman v Superman: Dawn of Justice, Captain America: Civil War en X-Men: Apocalypse, wierpen we verleden week een blik op de zeven live-action superheldenfilms die in 2017 gaan verschijnen, met de vraag: naar welke titel kijk jij het meest uit? Ondanks dat er meerdere grote titels verschijnen, blijkt er één de absolute favoriet.

Marvel Studios' Guardians of the Galaxy Vol. 2 wist 39 procent van de ruim 1.300 stemmers achter zich te krijgen. De opvolger van Guardians of the Galaxy (2014) en de vijftiende deel in het Marvel Cinematic Universe verschijnt over bijna een jaar, namelijk op 27 april 2017.

Het vijfde deel in het DC Extended Universe Justice League Part One wist nog enigszins in de buurt te blijven van "The A-Holes." De DC-film van Zack Snyder kwam uit op 21 procent. Deze score is nog wat laag, doordat mogelijk veel mensen nog van mening veranderen indien Batman v Superman: Dawn of Justice goed uitpakt. Vanaf 16 november 2017 in de Nederlandse bioscoop.

De middenmoters blijken The Wolverine 3 (14%), de losstaande Spider-Man film (11%) en Thor: Ragnarok (9%) te zijn. Opvallend genoeg scoort de DC-film Wonder Woman wel erg laag, met 3 procent. Zelfs het geplaagde Gambit weet iets meer stemmen te trekken.

Hieronder de uitslag op een rij:

1. Guardians of the Galaxy Vol. 2 - 39%
2. Justice League Part One - 21%
3. The Wolverine 3 - 14%
4. Spider-Man - 11%
5. Thor: Ragnarok - 9%
6. Gambit - 3% (46 stemmen)
7. Wonder Woman - 3% (35 stemmen)

Het eerste deel Guardians of the Galaxy werd vooraf als een enorme gok gezien. De sci-fi superheldenkomedie van Super-regisseur James Gunn bleek echter een schot in de roos. De film staat op #233 in de IMDb Top 250, heeft een 91% "certified fresh"-rating op Rotten Tomatoes en haalde $773,3 miljoen op aan de wereldwijde bioscoopkassa. Hieronder die allereerste teaser trailer:



NieuwsFilm

meest populair