Paramount & Hasbro onthullen schrijversruimte voor filmuniversum

Paramount & Hasbro onthullen schrijversruimte voor filmuniversum

G.I. Joe, Micronauts, Visionaries, M.A.S.K. en ROM moeten deel uitmaken van het zelfde universum.

Het is hip om een filmuniversum te bouwen, met zoveel mogelijk aan elkaar verbonden films. Hasbro en Paramount Pictures werken er nu officieel aan om een filmfranchise op te bouwen rond G.I. Joe, Micronauts, Visionaries, M.A.S.K. en ROM: SpaceKnight. Voor het eerst is er nu een team van schrijvers samengesteld, dat maandag zal vergaderen over het opbouwen van dit filmuniversum.

Akiva Goldsman, die eerder de Transformers schrijversruimte leidde, zal dat nu ook doen. Leden zijn onder meer Michael Chabon (Spider-Man 2 & John Carter), Brian K. Vaughan (schrijver van Y: The Last Man), Nicole Perlman (co-schrijver van Guardians of the Galaxy), Cheo Coker (showrunner van Marvel’s Luke Cage), John Francis Daley en Jonathan Goldstein (schrijvers van Spider-Man: Homecoming), Joe Robert Cole (schrijver van Black Panther), Jeff Pinker (schrijver van The Amazing Spider-Man 2), Nicole Riegel (schrijver van Blacklist script Dogfight) en Geneva Robertson (schrijver Tomb Raider-reboot). Er is verder een team van ontwerpers samengesteld om te helpen met het visualiseren van het filmuniversum.

”Paramount en Hasbro hebben in het verleden al samengewerkt aan veel succesvolle films, waaronder de Transformers en G.I. Joe franchises,” vertelde Brad Grey, voorzitter van Paramount Pictures. ”Het samenstellen van een schrijversruimte van dit kaliber is een grote stap voor ons partnerschap en een waarvan we geloven dat die cruciaal is voor het uitbouwen van deze merken tot succesvolle nieuwe franchises in de toekomst.”

Het publiek heeft al twee films gezien rond de G.I. Joe’s, maar de rest is nog niet naar het witte doek gebracht. ROM draaide om een man die zichzelf liet ombouwen tot een robotridder, die in de ruimte de planeet Galador verdedigde. M.A.S.K. draaide om een task force die het opnam tegen een criminele organisatie en Visionaries draaide om een groep actiefiguren die met magische krachten de wereld verdedigden. Tot slot zijn de Micronauts subatomische krijgers.

Of de Transformers-films onderdeel moeten uitmaken van de franchise is niet bekend.



NieuwsFilm

meest populair