'Doctor Strange' op weg naar onopvallende Box Office-start

'Doctor Strange' op weg naar onopvallende Box Office-start

De film van Marvel moet opboksen tegen Hacksaw Ridge en Trolls.

Over twee weken gaat in Nederland de veertiende Marvel Cinematic Universe-film Doctor Strange in première. Een week later gaan de deuren open in de States en het lijkt erop dat de Box Office-opbrengst in het Noord-Amerikaanse bioscopen niet heel opvallend zal zijn. Dit stelt Deadline.

Naar verwachting blijft de opening ergens tussen de $55 en $75 miljoen steken. Mogelijk scoort de film vergelijkbaar met Ant-Man die uitkwam op $57 miljoen. Uiteraard is er altijd nog de kans dat de film ver boven verwachting presteert, aangezien Guardians of the Galaxy ook verraste met een mooie opening van $94,3 miljoen.

Eerder dit jaar wist Deadpool nog te openen met $132,4 miljoen, terwijl vooraf een beduidend lagere score werd verwacht van $60-65 miljoen. Ook een positief signaal is dat Thor: The Dark World, die ook begin november opende, $85,7 miljoen noteerde in het eerste weekend.

Er is overigens wel wat concurrentie voor Strange. In de States gaat namelijk ook de animatiefilm Trolls in première en die pakt naar verwachting $40 miljoen. Ook Mel Gibsons goed ontvangen oorlogsfilm Hacksaw Ridge trapt af.



NieuwsFilm

meest populair