Bioscoopreleases week 44

Bioscoopreleases week 44

Met o.a. Once Upon a Time in the West en The Accountant.

Onderstaande titels zijn vanaf vandaag te bekijken in de bioscoop. Voor tijden en reserveren gebruik je natuurlijk onze bioscoopagenda.

Once Upon a Time in the West (1968)


Bekijk de afbeeldingRegie: Sergio Leone | Cast: Claudia Cardinale, Henry Fonda, Jason Robards, Charles Bronson

In een afgelegen stationnetje in het Verre Westen wordt een onbekende man overvallen door drie bandieten. De onbekende man met de harmonica schiet de aanranders meteen dood en trekt verder. Inmiddels heeft een zekere Frank in opdracht van spoorwegmagnaat Morton de Ierse boer McBain vermoord om diens land te kunnen inpalmen. Frank zorgt ervoor dat de verdenking valt op de onbekende.

Lees de recensie van Once Upon a Time in the West geschreven door Kaj van Zoelen -

Bekijk de trailer van Once Upon a Time in the West.

Een echte Vermeer (2016)
Bekijk de afbeeldingRegie: Rudolf van den Berg | Cast: Jeroen Spitzenberger, Lize Feryn, Roeland Fernhout, Porgy Franssen

De jonge en getalenteerde Han van Meegeren is een rebel binnen de Amsterdamse kunstscène van de jaren 20. Hij schildert in de stijl van zijn idolen, Rembrandt en Vermeer. Zijn critici vinden hem ouderwets en noemen hem een copycat. Om een punt te maken, schildert hij een neppe Vermeer, die hij probeert te verkopen als een echte. En dat werkt. Maar in plaats van de waarheid te vertellen, blijft hij geld verdienen met zijn vervalsingen. Op een dag klopt Nazi Herman Göring aan voor een Vermeer...

Lees de recensie van Een echte Vermeer geschreven door Jelle Fastenau -

Bekijk de trailer van Een echte Vermeer.

The Accountant (2016)
Bekijk de afbeeldingRegie: Gavin O'Connor | Cast: Ben Affleck, Anna Kendrick, J.K. Simmons, Jon Bernthal

Christian Wolff is een wiskundig genie en altijd beter geweest met cijfers dan met mensen. Hij werkt met zijn specialistische kennis voor grote malafide organisaties in de wereld teneinde hun cijfers te manipuleren. Wanneer de anti-criminaliteitsbrigade van het Ministerie van Financiën hem wat te dichtbij komt neemt hij een legitieme baan aan als afleiding: de boeken controleren van een robotfirma, maar ook hier blijkt niet alles pluis.

Lees de recensie van The Accountant geschreven door Arjan Welles -

Bekijk de trailer van The Accountant.

Hacksaw Ridge (2016)
Bekijk de afbeeldingRegie: Mel Gibson | Cast: Teresa Palmer, Andrew Garfield, Hugo Weaving, Sam Worthington

Het waargebeurde verhaal van Desmond T. Doss, een Amerikaanse legerdokter die weigerde om zwaar gewonde patiënten te laten sterven. Hij kon niet tegen wapens en weigerde er een te dragen, laat staan gebruiken. Doss was de eerste echte dienstweigeraar die een Congressional Medal of Honor kreeg. Dit was vanwege de risico's die hij dagelijks nam om de levens van zijn kameraden te redden.

Lees de recensie van Hacksaw Ridge geschreven door Frank Stol -

Bekijk de trailer van Hacksaw Ridge.

Fataal (2016)
Bekijk de afbeeldingRegie: Jesse Bleekemolen | Cast: Jeffrey Hamilton, Priscilla Kneteman, Ronald Top, Iris Slee

Fataal gaat over een man die op een dag een ruzie probeert te sussen. Dit levert hem een pak rammel op en, hoewel hij er levend uitkomt, krijgt hij last van vreselijke angstaanvallen die zijn doen en laten op negatieve wijze beïnvloeden. Bij het maken van de film wordt gebruik gemaakt van anekdotes van verschillende nabestaanden van slachtoffers van zinloos geweld.

Lees de recensie van Fataal geschreven door Arjan Welles -

Bekijk de trailer van Fataal.

Je me tue à le dire (2016)
Bekijk de afbeeldingRegie: Xavier Seron | Cast: Rausin Jean-Jacques, Myriam Boyer, Serge Riaboukine, Fanny Touron

Michel wil stoppen met roken. Maar het gaat niet voorkomen dat hij zal overlijden - dat is allemaal de schuld van zijn moeder. Sinds hij haar in een bejaardentehuis plaatste, is zijn leven veranderd en heeft hij kanker gekregen. Het moet dus wel haar schuld zijn... Toch?

Lees de recensie van Je me tue à le dire geschreven door Jan Roselaar -

Bekijk de trailer van Je me tue à le dire.

Remainder (2015)
Bekijk de afbeeldingRegie: Omer Fast | Cast: Tom Sturridge, Cush Jumbo, Ed Speleers, Arsher Ali

Op een dag loopt de jonge Tom over straat, als er een zwaar object op zijn hoofd valt. Hij herinnert zich niets meer, en krijgt van de bank waar het voorval plaatsvond een schadevergoeding van 8,5 miljoen pond. Als hij tenminste zwijgt. Een ding weet Tom nog: een jongen bovenaan een trap wijst alsmaar naar een oud vrouwtje. In de hoop het weer te weten, koopt Tom het gebouw waarin het vrouwtje woont en ensceneert hij het voorval steeds weer.

Lees de recensie van Remainder geschreven door Michelle Iwema -

Bekijk de trailer van Remainder.

Inhebek Hedi (2016)
Bekijk de afbeeldingRegie: Mohamed Ben Attia | Cast: Majd Mastoura, Rym Ben Messaoud, Sabah Bouzouita, Omnia Ben Ghali

Hedi is een jonge man met een grote droom. Hij heeft moeite met de sociale conventies van Tunesië en als zijn moeder keuzes voor hem begint te maken, ontmoet Hedi de jonge Rym en leert hij dat zijn wereld voorbij de conventies gaat.

Lees de recensie van Inhebek Hedi geschreven door Frank Stol -

Bekijk de trailer van Inhebek Hedi.

In Pursuit of Silence (2015)
Bekijk de afbeeldingRegie: Patrick Shen | Cast: --

Stilte. Bestaat het wel? Waarom gaan we ernaar op zoek? Waarom is het zo'n belangrijk middel om je mee uit te drukken? In een trip rond de planeet verkennen we de oorsprong van de stilte, van de afgelegen wildernis, tot een klooster waar niemand mag praten.Bekijk de trailer van In Pursuit of Silence.

NieuwsFilm

meest populair