Arthouse

Muzikaal biopic 'Django' wordt de openingsfilm van de Berlinale

De film over jazzgitarist Django Reinhardt opent het Berlijn filmfestival

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Kaj van Zoelen om 10:31 in Arthouse
Het internationaal filmfestival van Berlijn heeft de Franse film Django, over jazzgitarist Django Reinhardt, gekozen als openingsfilm voor de 67ste editie.

Dat betekent dat op 9 februari aanstaande de film niet alleen het festival opent maar tegelijk zijn wereldpremière beleeft. Festivaldirecteur Dieter Kosslick bestempelde de film als een 'aangrijpend overlevingsdrama'.

Django is het regiedebuut van de Franse cineast Étienne Comar, ook wel bekend als schrijver en producent van Des hommes et des dieux en als producent het met zeven Césars bekroonde Timbuktu.

De film gaat over de vlucht van jazzmuzikant Django Reinhardt uit het door de nazi's bezette Parijs in 1943. Reinhardt, geboren in een dorp in Henegouwen, was zigeuner, een bevolkingsgroep die door de nazi's werd vervolgd. Dit weerhield hem er niet van om te stoppen met het spelen van zijn geliefde jazzmuziek. Django Reinhardt wordt beschouwd als de pionier van gitaarjazz, Europese jazz en de vader van de zogenaamde Swing Jazz, in ieder geval in Europa.

Django Reinhardt wordt gespeeld door Reda Kateb (Un Prophète, Zero Dark Thirty, Loin des hommes). Andere rollen zijn weggelegd voor Cécile de France (Hereafter, Le gamin au vélo), Àlex Brendemühl en Ulrich Brandhoff. De muziek voor de film wordt verzorgd door de Nederlandse jazzgroep Rosenberg Trio.

Django gaat vanaf 4 mei 2017 draaien in de Nederlandse bioscopen.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

nieuwslaatste nieuws

meest populair