Paramount Pictures werkt niet meer aan 13e 'Friday the 13th'-film

Paramount Pictures werkt niet meer aan 13e 'Friday the 13th'-film

Geen nieuwe slachtoffers meer voor de hockeymasker dragende slasher Jason Voorhees.

Seriemoordenaar Jason Voorhees verschijnt voorlopig niet meer op het witte doek met zijn dertiende horrorshow. Dat maken diverse websites bekend. Paramount Pictures heeft wegens meerdere lasten de stekker uit het project moeten trekken. Eerst ging het enkel om een uitstel: in plaats van Friday the 13th: Part 13 komt Darren Aronofsky's Mother op 13 oktober uit. De volgende vrijdag de 13e verschijnt pas in april 2018, een mooie datum voor een film van dit kaliber. Maar dat is te laat voor de makers vanwege de rechten.

De allereerste film, uit 1980, werd door Paramount Pictures en Warner Bros. gedistribueerd. Paramount deed voor de vervolgen alles zelf. Ze wisten dit vol te houden t/m Part VIII: Jason Takes Manhattan. Toen leek de fut eruit te zijn en verkochten ze de rechten aan New Line Cinema. Jason Goes To Hell moest voor de tweede keer het einde van de serie inluiden, maar bracht alsnog twee nieuwe slachtpartijen voort. Eentje in de ruimte (Jason X) en de ander in Springwood (Freddy Vs. Jason).

In samenwerking met Platinum Dunes trachtte New Line Cinema de slasher terug te brengen naar het witte doek in 2009, wat uiteindelijk lukte met gemixte reacties. Een sequel kwam niet, ondanks geruchten. Vier jaar later kreeg Paramount eindelijk de rechten terug na een afspraak met Warner Bros. (inmiddels een zusterbedrijf van New Line Cinema). Vijf jaar de tijd kreeg Paramount om hun film te verwezenlijken. En deze zitten er binnenkort op.

Aan het begin van de lente moest regisseur Breck Eisner (The Crazies) gaan filmen naar een script van Prisoners-schrijver Aaron Guzikowski. Nu het dertiende Jason-spektakel is uitgesteld, kan Paramount de deadline niet meer halen. Maar waarom is de film dan opeens vertraagd? Verschillende redenen schijnbaar.

Zo is het openingsweekend van Rings een belangrijke, die naar verluidt de studio teleurstelde. Ook zijn er problemen rond het budget. De Amerikaanse staat Californië beloonde de productie met een belastingvoordeel van $ 5.6 miljoen, maar dan moesten de camera's wel binnen 180 dagen gaan draaien. Aan de nieuwe Friday the 13th-film hing een prijskaartje van $ 21 miljoen. Paramount was er tevens niet te spreken over. Wanneer volgend jaar de filmrechten teruggaan naar Warner Bros./New Line Cinema, verwachten kenners dat de serie ergens op een plank stof zal vangen.



NieuwsFilm

meest populair