Paramount Pictures stort zich op stripboekverfilming 'The Pro' van Garth Ennis

Over een prostituee die superkrachten krijgt en lid wordt van een superheldenteam.

Superheldenparodieën Hancock en Kick-Ass krijgen er een zusje bij: The Pro. Volgens Deadline heeft Paramount Pictures de filmrechten van het stripboek uit 2002 binnengehaald, met uiteraard de bedoeling er een verfilming van te maken. Meteen hebben ze scenariste Zoe McCarthy erop gezet om een script samen te stellen.

The Pro komt uit de geest van Garth Ennis en is getekend door Paul Mounts. De karakters, hun krachten en de daden die ze uitvoeren zijn allemaal komische nabootsingen van andere bekende DC- en Marvel-superhelden. Zo is het hoofdpersonage gebaseerd op Power Girl (de nicht van Superman), alleen is ze nu een prostituee met een baby die op een dag opeens superkrachten krijgt van een almachtig wezen genaamd The Viewer (een soort Watcher).

Nu de Pro supersterk is en kan vliegen, toont superheldenteam de League of Honor interesse in haar. Ze willen dat de Pro tegen de criminelen in de stad vecht, maar ze wil er niets van hebben. Althans, totdat ze te horen krijgt dat ze ervoor betaald wordt. Het team bestaat uit leden zoals de Saint (Superman), de Lime (Green Lantern), de Knight (Batman), de Lady (Wonder Woman) en Speedo (The Flash).

Eerder schreef Ennis een langdurige stripboekenserie over een gelijksoortige wereld vol merkwaardige superhelden: The Boys. Momenteel zijn Seth Rogen en Evan Goldberg bezig met een verfilming voor op televisie. Vorig jaar adapteerden ze ook een ander bekend werk van Ennis, namelijk Preacher, welke te zien was via AMC. Een tweede seizoen verschijnt dit jaar in juni.



NieuwsFilm

meest populair