Alexandre Aja regisseert en James Wan produceert high-tech thriller 'Smart House'

Alexandre Aja regisseert en James Wan produceert high-tech thriller 'Smart House'

Een ondergedoken familie in een technisch huis krijgt problemen met huurmoordenaars.

James Wan (Furious 7) zal binnenkort voor Lionsgate aan een nieuwe thriller werken. Variety meldt dat de filmstudio de benodigde rechten heeft binnengehaald om met het project te beginnen dat Smart House heet. Wan kruipt echter niet in de regiestoel, maar zal produceren.

Er is echter wel al een filmmaker aangenomen: Alexandre Aja. De Fransman leverde in het verleden bloederige films af als The Hills Have Eyes, Mirrors en Piranha 3D. Op het gebied van spanning en horror is Wan ook niet onbekend, die veel succes boekte met titels Saw, Insidious en The Conjuring.

Smart House, geschreven door Brad Keene (The Gravedancers), gaat om een familie die middels de politie getuigenbescherming krijgt en met nieuwe identiteiten ergens anders gaat wonen. Ze worden geplaatst in een huis dat helemaal geautomatiseerd is en de nieuwste snufjes heeft. Dit komt goed van pas wanneer een groep huurmoordenaars op de stoep staat, ingehuurd om de familieleden om te leggen, en het huis in de verdedigingsmodus schiet.

Variety meldt dat Smart House gebaseerd is op een origineel idee van Wan, die met zijn Atomic Monster als producent optreedt. Mark Wahlberg en The Hitman's Bodyguard-regisseur Patrick Hughes hebben een soortgelijk project op de agenda staan: Home Invasion. Deze draait eveneens om een geavanceerd huis dat belaagd wordt door slechteriken. Zij willen een kostbaar beeldhouwwerk stelen, gemaakt door de vrouw van de persoon die het huis ontworpen heeft. Ze lijdt aan een ziekte waardoor aanraking met de zon levensgevaarlijk kan aflopen.

NieuwsFilm

meest populair