Poll

De vijf Matthew Vaughn-films die je moet zien!

Van Layer Cake tot Kingsman.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 13:00 in Poll
Verleden week keken we naar de vijf films die de Britse filmmaker Matthew Vaughn tot op heden heeft afgeleverd. Niet geheel onverwacht waren vooral zijn grotere titels in trek. Hieronder de vijf films op een rij, op basis van het aantal ontvangen stemmen.

1. Kingsman: The Secret Service (36%)
Dat deze stevige actiekomedie op de eerste plaats staat is geen enorme verrassing. De film is nog altijd het grootste financiele succes van Vaughn, aangezien de film een mooie $414,4 miljoen wereldwijd noteerde. In The Secret Service vult Gary (Taron Egerton) zijn dagen door in de kroeg te hangen met vrienden. Harry Hart (Colin Firth), een doorgewinterde agent van een geheime organisatie, neemt hem onder zijn vleugels om een oude schuld te vereffenen. Hij draagt Gary voor om deel te nemen aan een trainingsprogramma voor geheim agent, precies op het moment dat de wereld wordt bedreigd door een IT-genie met kwaadaardige bedoelingen. De vraag is of het zwakker ontvangen Kingsman: The Golden Circle - sinds donderdag week in de bioscoop - kan tippen aan zijn voorganger.


2. Kick-Ass (29%)
Deze film betekende niet alleen de definitieve doorbraak van Vaughn, maar het was ook een opvallende titel in het superheldengenre. Uiteraard was zijn film opnieuw bikkelhard en in 2013 verscheen het vervolg Kick-Ass 2, welke geen enorm succes bleek. In Kick-Ass zien we de sul Dave Lizewski (Aaron Johnson), een enorme fan van stripboeken. Op een dag besluit hij dat hij een superheld wil worden, echter zonder superkrachten is hij gedoemd te mislukken. Na een reeks van mislukte superheldenacties ontmoet hij medestanders, waaronder de jonge Hit-Girl (Chloe Moretz), haar vader Big Daddy (Nicolas Cage) en de mysterieuze Red Mist (Christopher Mintz-Plasse). Nog altijd zijn er geruchten over een Hit-Girl spin-off en een afrondend derde deel.


3. X-Men: First Class (20%)
Deze halve X-Men reboot met heel wat grote namen in rollen van de bekende mutanten wordt nog steeds gezien als een van de betere X-Men films. Vaughn was na deze vierde saga-film ook in beeld voor de opvolger. Franchise-kopman Bryan Singer wilde echter weer in de regiestoel zitten voor X-Men: Days of Future Past en Vaughn koos - niet geheel onfortuinlijk - voor Kingsman. In First Class zien we vooral hoe Professor X en Magneto werkelijkheid worden. Ze waren nog geen aartsvijanden, maar de beste vrienden die samen met andere mutanten een aanstaande armageddon probeerden te stoppen. Ergens in dat proces ontstaat er een kloof tussen beide mutanten, waardoor de eeuwigdurende oorlog tussen Magneto's broederschap en de X-Men startte.


4. Layer Cake (8%)
De eerste film van Vaughn die tot op dat moment vooral als producent actief was. Voor de actiethriller Layer Cake werkte de debuteerde regisseur samen met de latere James Bond-acteur Daniel Craig. In L4yer Cake speelt Craig een succesvolle cocaïnedealer die wil stoppen. Hij moet echter eerst de vermiste Charlotte opsporen. Een simpele opdracht is het overduidelijk niet.


5. Stardust (7%)
Deze fantasyfilm, een verfilming van het gelijknamige boek van Neil Gaiman, volgde op Layer Cake en werd sterk ontvangen door critici en het publiek was ook zeer tevreden. Empire riep de film zelfs uit tot de beste sci-fi/fantasyfilm van 2008. De film gaat over de jongen Tristan, die het hart van zijn geliefde Victoria wil winnen. Hiervoor gaat hij op zoek naar een vallende ster genaamd Yvaine, die hem naar een magische wereld leidt. Hier moet hij het opnemen tegen de boosaardige heks Lamia en de piraat Captain Shakespeare.5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Goku32

Avatar

Allemaal gezien ik vind zijn films geweldig

SunChaser

Avatar

Kingman2 was een partij slecht

Gerlof1378

Avatar

Ik vind Kingsman: The Secret Service en Stardust zijn beste films. Ik ben wel benieuwd naar Kingsman 2, er zijn veel die hem niks vinden maar ik zie hem eerst zelf voordat ik daar een antwoord op kan geven.

Master Of Films

Avatar

Kingsman 2 was wel wat minder, maar Vaughn weet nog altijd boven te stijgen dan de meeste. Zeker in 2017.

DigitalHeekie

Avatar

hoe kan het dat Kingsmen 2 zo slecht is met zo'n geweldige regisseur aan het roer ??
dit was echt een belabberde film....
zo zonde, want deel 1 was fantastisch, keek zo onwijs uit naar deze film

nieuwslaatste nieuws

meest populair