Poll

De potentieel grootste flops van 2018

Dit zeggen de filmliefhebbers.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Bram de Groot om 13:00 in Poll
Verleden week keken we met de wekelijkse FilmTotaal POLL naar de mogelijke flops volgend jaar. Hieronder tref je de uitslag!


1. Ocean's Eight (18%)
Dat deze film bovenaan staat is misschien een beetje een verrassing. De kans dat de film flopt bestaat uiteraard, maar de eerdere delen deden het juist erg aardig. Het lijkt er op dat het idee van een "vrouwelijke" Ocean's spin-off veel FilmTotaal-bezoekers niet aanspreekt. Origineel kan de insteek ook zeker niet genoemd worden. De cast van de film van regisseur Gary Ross mag wel zeer aadig genoemd worden, met namen als Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Helena Bonham Carter, Sarah Paulson, Rihanna, Mindy Kaling en Awkwafina. Ook zullen er de cameo's zijn. Het budget zal vermoedelijk tussen de $80 en $100 miljoen bedragen. Een omzet van $250 miljoen zal minimaal nodig zijn. Hieronder de eerste foto van de cast:2. Pacific Rim: Uprising (16%)
Na de release van de niet helemaal overtuigende opbrengst van het eerste deel Pacific Rim uit 2014, is dit een riskant project. Onlangs zagen we al de eerste trailer waaruit bleek dat het geheel nog wat grootser wordt en Star Wars-ster John Boyega de voornaamste held moet zijn, samen met de terugkerende Mako Mori (Rinko Kikuchi). Steven S. DeKnights sci-fi actiefilm Uprising kostte zo'n $150 miljoen om te maken. Er zal minimaal zo'n $400 miljoen opgehaald moeten worden om uit de kosten te komen. Vanaf 22 maart te zien, hieronder de recente trailer:3. Bumblebee (13%)
Met een wereldwijde opbrengst van net boven de $600 miljoen deed Transformers: The Last Knight het lang niet zo goed als de voorgangers. Het ruim $100 miljoen kostende Bumblebee is misschien wel iets goedkoper dan de hoofdfilms, maar de vraag is of het publiek nog wel zit te wachten op de Transformers. De grote troef van de spin-off is de regisseur. Travis Knight, bekend van zijn LAIKA-werk, zou de franchise zomaar een frisse insteek kunnen geven. Overigens hierbij de kanttekening dat Michael Bay nog betrokken is als producent. In Bumblebee - eind 2018 tezien - zien we in iedergeval zijn eerste alt-mode, een kever:4. Robin Hood (12%)
Iedere paar jaar gaat er wel een filmstudio aan de haal met het verhaal van Robin Hood. Dit keer mag Kingsman-acteur Taron Egerton de rol spelen in de film die eerder bekend was onder de titel Robin Hood: Origins. De film zal ongetwijfeld een fors budget hebben. Met Jamie Foxx als Little John en Eve Hewson als Maid Marian moet Robin Hood van nieuwkomer Otto Bathurst vanaf september te zien zijn. Egerton op de set:5. Tomb Raider (10%)
Met Alicia Vikander in de hoofdrol als de moderne Lara Croft zal Roar Uthaugs Tomb Raider zeker geen straf zijn om naar te kijken. Toch zet ook deze film vraagtekens, aangezien gamefilms zelden sterk weten te presteren. Warner Bros. Pictures lijkt er toch vertrouwen in te hebben. Ook nu is er ongetwijfeld een fors budget in het spel. Het resultaat is te zien vanaf midden maart. Hieronder de trailer.6. Alita: Battle Angel (9%)
Ook deze film wordt een grote gok. De verfilming van Yukito Kishiro's manga Battle Angel Alita heeft een enorm budget. De voornaamste reden hiervoor is dat James Cameron producent is en ook de man is die het project sinds 2000 van de grond probeert te krijgen. Uiteindelijk werd Robert Rodriguez aangetrokken voor de regie. Er zou een productiebudget mee gemoeid zijn van zo'n $150 tot $200 miljoen.


Overige potentiële flops

In de POLL waren nog meer titels opgenomen. Deze kregen (een stuk) minder stemmen. De overige potientiele flops zijn Andy Serkis' Jungle Book (7%), Steven Spielbergs Ready Player One (5%, zie onderaan de trailer), het $150 miljoen kostende haaienfilm Meg (4%), Christian Rivers' prijzige Mortal Engines (4%) en de gameverfilming Rampage (3%). Welke andere blockbusters zie jij in 2018 als een potentiële flop?13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Goku32

Avatar

dat zijn er heel veel

ik weet zeker dat Jumanci gaat floppen want de trailer is gewoon prut
die bumper bee film poehh hopelijk gaat die floppen zodat ze klaar zijn met die Transformer prut.

Darthmar

Avatar

Jamie Fox als little John? I.p.v. whitewashing doen we nu aan blachwashing?

SunChaser

Avatar

Jumanji wordt een hit want kinderfilm. Ik denk EN HOOP dat dat gedrocht van een pacific rim zo hard flopt dat het nooit meer uit de kast wordt gehaald

centr1no

Avatar

Met uitzondering van Bumblebee en Robin Hood, waar ik totaal geen interesse (meer) in heb, lijken me deze allemaal prima kijkvoer. Of ze nu floppen of niet, ik zal ze zeker kijken.
Maar op dit moment lijkt me alleen Alita een bioscoopbezoek waard.

Master Of Films

Avatar

SunChaser "Jumanji wordt een hit want kinderfilm"

Ik ben daar niet zo zeker van.

Jumanji 2 komt in dezelfde periode uit als Star Wars.
Twee jaar geleden met The Force Awakens was er ook een kinderfilm te zien. Namelijk Alvin and the Chipmunks: The Road Chip. Was niet bepaald succesvol.

Ook de rating PG-13 is hetzelfde als al die andere films in dezelfde (kerst)periode.

Sony’s Jumanji: Welcome to the Jungle is now yet another PG-13 action fantasy alongside Walt Disney’s Star Wars: The Last Jedi and another big PG-13 movie alongside Star Wars and (presumably) Fox’s The Greatest Showman and Universal/Comcast Corp.’s Pitch Perfect.

justmikemovies

Avatar

Ach, Bumblebee heeft tenminste weer een Kever vorm. Zoals het hoort.

Ereptile

Avatar

Omdat het een kinderfilm is, hoeft het nog niet meteen een succes te worden. En zelfs als zou het financieel een succes zijn, dan nog kan de film zelf zwaaaar ruk zijn...

dejo1969

Avatar

Ik denk dat 2018 sowieso het jaar van de flops wordt. Inmiddels is er een behoorlijke overkill aan sequels en/of superheldenfilms.

SunChaser

Avatar

Ja maar of de film ruk is daar ging de poll niet over

De top25 welke film wordt de allerslechtste dan komen er zo 15 van deze lijst in

GreenHornet

Avatar

er zijn genoeg goede films geweest dit jaar zelfs, die niet veel hebben opgebracht.

aintiastinker

Avatar

Bizar dat ze zoveel geld in een Pacific Rim sequel pompen terwijl deel 1 zo'n flop was, ondanks de internationale opbrengsten. Kan dat goed gaan?

Sunspot

Avatar

Sowieso, die film 'Ocean eight'.

Vrouwen zijn gewoon niet cool als ze proberen macho te zijn, of gewoon cool proberen te zijn op een te mannelijke manier, werkt gewoon niet, zijn niet voor niets vrouwen. WErkt voor de LBHT of zo community misschien.

benjamin

Avatar

Vreemd genoeg bestaat de top-3 van deze poll juist uit de films uit de keuzelijst die ik het meeste kans zou geven toch succesvol te worden.

nieuwslaatste nieuws

meest populair