Algemeen

'Justice League' stevent af op zwakke Box Office-start

Dit doet zelfs de grootste optimist twijfelen.

door Bram de Groot om 12:50 in Algemeen
Er werd lange tijd vanuit gegaan dat het veel besproken Justice League met zo'n $110 tot $120 miljoen zou starten aan de Noord-Amerikaanse bioscoopkassa's. Er komen nu echter berichten door dat de $100 miljoen nog niet eens gehaald zal worden. Deadline meldt namelijk een zwakke weekendopbrengst van $93,5 miljoen. Mocht dit zo zijn, dan betekent dit toch een zeer magere start voor DC's Avengers.

Waarom dit mager is, is simpel. De film gaat over Superman en Batman, de twee grootste superhelden aller tijden. Tel daarbij de helden Aquaman, The Flash, Cyborg en uiteraard Wonder Woman op en dan heb je de Justice League of America, de evenknie van Marvels The Avengers. Marvel wist met hun eerste Avengers-film uit 2012 maar liefst $207,4 miljoen op te halen tijdens het eerste Noord-Amerikaanse weekend. Dit was op dat moment zelfs een openingsrecord.

Als er wordt gekeken naar de eerdere films in het DC Extended Universe, dan is een start onder de $100 miljoen een fikse tegenvaller voor Warner Bros. De eerste film Man of Steel kwam in het Noord-Amerikaanse premièreweekend tot $116,6 miljoen, Batman v Superman: Dawn of Justice deed het met $166,0 miljoen erg sterk en Suicide Squad verraste met $133,7 miljoen. Dit jaar noteerde Wonder Woman sterk met $103,3 miljoen, zeker omdat de verwachtingen vooraf een stuk lager waren.

Voor wie het per se positief wil benaderen, moet waarschijnlijk vooral kijken naar wat er buiten de States gaat gebeuren. Op dit moment valt daar nog weinig over te zeggen. De afgelopen dagen zijn er enkele tientallen miljoenen opgehaald, maar als de scores in de States tegen gaan vallen en het tweede weekend een fors verval laat zien, dan zal waarschijnlijk zelfs de grootste optimist gaan twijfelen of het break-even punt van $600 miljoen wel wordt gehaald.32 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

eltorro

Avatar

Wereldwijd lijkt de film iets beter te scoren dan Thor en iets slechter dan BVS, dus de kans is zeer klein dat de film de 600 miljoen niet haald. Ik zelf verwacht dat de film meer zal op halen dan Suicide Squad en minder dan Wonder Woman.

horizon

Avatar

Wat?

Waarom dit mager is simpel. De film gaat over Superman en Batman, de twee grootste superhelden aller tijden.

Waarom dit mager is simpel?

Beetje taalkennis en controle had dit kunnen voorkomen.

De regel die volgt maakt het niet veel sterker...

Da Villain

Avatar

Geen idee waarom dit mager is simpel.

Brein8998

Avatar

@horizon
Het is mager omdat een film met de 2 bekendste superhelden veel meer op zou moeten brengen. Ik ben het met je eens dat de formulering van die zin beter had gekund.

Frietgezicht

Avatar

Je leest goede film met wat negatieve punten of matige film maar nergens een must see ofzo. Gewoon betere films maken DC. Als de film en trailers en recensies echt overtuigen rennen mensen naar de bios voor zulke helden.

Waarom dit duidelijk is simpel.

Ed Crane

Avatar

Misschien hadden ze niet zo veel aan hun film moeten klooien.

Asperientje

Avatar

De recensies en de audience liggen wel ver uit elkaar.
Op rotten tomatoes vind 87 % van de audience de film leuk (90,00 stemmers) en Thor 3 ligt op 89% (70,000 stemmers). Op IMDB staat de film op een 7,7.
Ik denk dat het grotendeels door de critici komt.
De film was erg leuk en ik heb me prima vermaakt. Ik vond de film leuker dan menig Marvel film, zoals spider-man homecoming, the incredible Hulk, Iron Man 2 en 3, Ant-man, de eerste twee Thors, Captain America 1, GotG2, Dr Strange en de Avengers 2.
Ik vind die films trouwens erg leuk (behalve de saaie Thor de dark world en het slaapverwekkende Dr Strange), maar vond Justice League leuker.

benjamin

Avatar

Asperientje "De recensies en de audience liggen wel ver uit elkaar."
Toch bizar dan dat de CinemaScore (die de reacties van het publiek zou moeten meten) met een B+ voor een superheldenfilm aan de lagere kant is.

Frietgezicht

Avatar

@ Asperientje, de films die jij noemt zijn allemaal solo films op The Avengers 2 na.

Ik denk dat welke van de 2 beter is de meningen over zullen verschillen maar JL hoort toch gewoon beter te zijn dan die solofilms. Je hebt zoveel helden bij elkaar die normaal hun eigen avonturen beleven, interacties die je nooit eerder en ook niet vaak zult zien op het beeldscherm,zoveel keuzes qua actiescenes omdat elke held een eigen kracht heeft,enz enz.JL zou een klassieker moeten zijn en boven elke solo-film staan.

Rderegt

Avatar

Laat zack Snyder geen DC films meer maken. Zelfs Joss Whedon kon van deze film nog een goede film maken toen Snyder vertrok..

Asperientje

Avatar

@frietgezicht

Sommige solofilms zijn beter dan de Avengers. Maar een team-up film hoeft niet altijd beter te zijn dan de solo films, ookal is dat hetgeen wat we verwachten.

@Benjamin
Een B+ is helemaal niet slecht. Is ongeveer een 7,5 dus overeenkomend met wat IMDB aangeeft.

ridjieddo

Avatar

Dus de film is gewoon vermakelijk, middelmatig en niet superdenderend. Jammer dat ze er geen betere film van hebben kunnen maken. Bovendien was de hype ook niet zo groot vergeleken met de eerste Avengers. Je had toen eerst alle solo films en een buildup en ook veel meer gratis reclame voor de Avengers. Nu heb je MoS, een halve DCEU-intro film, BvS een halve MoS2 en halve JL-prelude film en meteen JL. Ben trouwens net klaar met The Punisher. Heerlijke serie.

Steve-O

Avatar

Erg spijtig dat Snyder niet zelf de film af kon maken. Whedon is nou niet bepaald de eerste de beste schrijver en regisseur... Ook een beetje vreemd dat de film maximaal maar twee uur mocht duren. Ik zou met zo'n cast denken dat het wel 2u15min á 2u30min mag duren, inclusief credits.

Ik hoop dat dit leidt tot minder inmenging van de studio, zoals bij Wonder Woman. En ik denk dat ze echt af moeten van de reshoots mentaliteit. Ze schieten daar echt niks mee op en de kosten van de film stijgen zo wel heel erg veel.

benjamin

Avatar

Asperientje "Een B+ is helemaal niet slecht. "
Maar wel merkelijk lager dan het overgrote deel van de andere superheldenfilms.

ISIM

Avatar

Echt weer een gaap artikel. Schrijf dit artikel op maandag, als het weekend voorbij. Kan je teminste feiten verwerken in je artikel dan altijd maar afgaan op andere sites.

jordicraft

Avatar

De film was zo'n afgang. De grappen waren slecht, de cgi in de film zag er uit alsof ik het videospel "Batman Arkham Knight" speelde. Al met al, spaar je geld en ga gewoon 2x naar Star Wars TLJ

Goku32

Avatar

Ja duh natuurlijk bracht de Advengers movie zover op. Dat komt omdat we toen zoiets nog nooit hadden gezien in de biscoop. En nu is dit allemaal gewoon, maar dat DC het zo slecht doet komt omdat dit niet gemaakt is zoals op de marvel manier

Rderegt

Avatar

Snyder had kunnen weten dat een CGI villain geen succes zou worden. Maar hij heeft niks geleerd van Batman V Superman..

GreenHornet

Avatar

deze film moet het ook hebben van mond op mond reclame. Normaal verwacht je dat zo'n film met iconische figuren makkelijk de 1 Miljard grens moet kunnen halen.

Blackwolf

Avatar

Hij is zeker niet slecht , ook niet super maar idg beter dan thor

Kaasgaaf

Avatar

Weinig verrassend resultaat van JL:
1. WB: de film moet binnen 2u passen, want meer geld hebben we er niet meer voor over en eigenlijk geloven we er toch niet zo in want we hebben net de trein van het superheldengenre gemist!
2. Solofilms ter introductie van nieuwe helden, nee joh dat is zooooo Marvel, daar willen wij niet mee vergeleken worden! Dat het redelijk essentieel is voor de opbouw van credits van een character bij het publiek, pfff dat hebben wij niet nodig joh!
3. De namen: Wonder woman, Aquaman, en de ergste: Cyborg?! Je proeft hierbij gewoon te sterk dat ze uit comics voor KIDS zijn gehaald, dit neemt toch niemand serieus?! En dan heb je nog Steppenwolf, een generaal van een ander universum die genoemd is naar iets aards... gimme a break, iam not buying it!
4. Actie/scifi/popcorn vermaak, voor als er echt niks anders draait en je weinig tijd hebt. Ow, toch nog iets positiefs, dat valt mee!

ISIM

Avatar

Nee Ant-Man, Hawkeye, captain America en Vision klinken goed haha. Grappige is dat men nu wil beweren dat de fouten die de DC films hebben niet voorkomen in Marvel films. Ach ja, je hoort er tegenwoordig bij wanneer je alleen maar negatief over DC bent. Ben heel benieuwd wat mensen zo goed aan Marvel en zo slecht aan DC Comics, benieuwd of iemand 5 voorbeelden kan noemen?

Puto

Avatar

DC heeft gebrek aan visie wat ze bij marvel wel hebben.
Die hebben namelijk Vision!

chefry1983

Avatar

Zelfs de marvel films bevatten fouten en zijn zeker niet perfect. Marvel heeft wel beter een langer termijn visie klaar en DC duidelijk niet.
De film gaat wel geld verdienen hoor. Het komt wel goed

GreenHornet

Avatar

JL wat een matige film, Batman hing er ook wat bij zonder superkrachten.

benjamin

Avatar

ISIM "Ach ja, je hoort er tegenwoordig bij wanneer je alleen maar negatief over DC bent. "
Daarom dat Wonder Woman zo positief onthaald werd...

ISIM

Avatar

Maar ik heb nog steeds geen 5 dingen gehoord wat Marvel beter doet.

benjamin

Avatar

ISIM "Maar ik heb nog steeds geen 5 dingen gehoord wat Marvel beter doet."
Films maken.

benjamin

Avatar

Volgens BoxOfficeMojo wordt er zo'n $96,000,000 geschat.

007

Avatar

Heb totaal niks meer met dat nieuwe Dc en marvel tis mij teveel over the top doe mij de oude superman films en de michael keaton batmans maar.

Master Of Films

Avatar

@007
Van de 1e Superman is er een extended cut van 3 uur 9 min uit op Blu-ray.

jin72

Avatar

Justice league is gewoon een prima film vond deze beter dan de volgende Marvel films , Ant-man, Guardians of Galaxy 1 & 2, Thor 2, Captain America 1 , Ironman 2 & 3, Avengers 2, Hulk 1&2 maar dat is voor iedereen anders natuurlijk , trouwens mensen praten over eerst solo films etc etc, maar Black widow , Hawk eye en the Falcon die hebben dat toch ook niet voor de Avengers een solo film gehad , ik hoop alleen dat er nog betere DC films zullen volgen.

NieuwsFilm

meest populair