'Justice League' stevent af op zwakke Box Office-start

Dit doet zelfs de grootste optimist twijfelen.

Er werd lange tijd vanuit gegaan dat het veel besproken Justice League met zo'n $110 tot $120 miljoen zou starten aan de Noord-Amerikaanse bioscoopkassa's. Er komen nu echter berichten door dat de $100 miljoen nog niet eens gehaald zal worden. Deadline meldt namelijk een zwakke weekendopbrengst van $93,5 miljoen. Mocht dit zo zijn, dan betekent dit toch een zeer magere start voor DC's Avengers.

Waarom dit mager is, is simpel. De film gaat over Superman en Batman, de twee grootste superhelden aller tijden. Tel daarbij de helden Aquaman, The Flash, Cyborg en uiteraard Wonder Woman op en dan heb je de Justice League of America, de evenknie van Marvels The Avengers. Marvel wist met hun eerste Avengers-film uit 2012 maar liefst $207,4 miljoen op te halen tijdens het eerste Noord-Amerikaanse weekend. Dit was op dat moment zelfs een openingsrecord.

Als er wordt gekeken naar de eerdere films in het DC Extended Universe, dan is een start onder de $100 miljoen een fikse tegenvaller voor Warner Bros. De eerste film Man of Steel kwam in het Noord-Amerikaanse premièreweekend tot $116,6 miljoen, Batman v Superman: Dawn of Justice deed het met $166,0 miljoen erg sterk en Suicide Squad verraste met $133,7 miljoen. Dit jaar noteerde Wonder Woman sterk met $103,3 miljoen, zeker omdat de verwachtingen vooraf een stuk lager waren.

Voor wie het per se positief wil benaderen, moet waarschijnlijk vooral kijken naar wat er buiten de States gaat gebeuren. Op dit moment valt daar nog weinig over te zeggen. De afgelopen dagen zijn er enkele tientallen miljoenen opgehaald, maar als de scores in de States tegen gaan vallen en het tweede weekend een fors verval laat zien, dan zal waarschijnlijk zelfs de grootste optimist gaan twijfelen of het break-even punt van $600 miljoen wel wordt gehaald.



NieuwsFilm

meest populair