De beste Spider-Man is... Tobey Maguire!

En niet Tom Holland of Andrew Garfield.

Met de POLL van verleden week wierpen we een blik op de drie acteurs die de afgelopen jaren invulling hebben geven aan Marvels superheld Peter Parker a.k.a. Spider-Man. Er werd flink gestemd, maar een echt overtuigende winnaar is niet aan te wijzen. De eerste moderne Spider-Man pakte net iets meer stemmen dan de huidige Spinnemans.

Tobey Maguire was te zien in Sam Raimi's Spider-Man (2002), Spider-Man 2 (2004) en Spider-Man 3 (2007) en kreeg 44 procent van de ruim 1.500 uitgebrachte stemmen. Uiteraard heeft Maguire een groot voordeel ten opzichte van de twee concurrenten. Hij is te zien was in maar liefst drie films, waarvan er twee goed werden ontvangen. Na het derde deel trok Sony de stekker uit de voorbereidingen van deel 4 in het voordeel van de reeds gesneuvelde reboot.


Tom Holland pakte de tweede plaats. De huidige Spider-Man acteur kreeg 39 procent van de stemmen. Holland debuteerde verleden jaar met een klein aandeel in Captain America: Civil War en was deze zomer te zien in het succes Spider-Man: Homecoming. Komende jaren wordt zijn aandeel uitgebreid en moet hij opduiken in Avengers: Infinity War (2018), Avengers 4 (2019) en het vervolg op Homecoming in 2019.


Andrew Garfield komt er het slechts vanaf wat betreft de invulling van de rol. Hij kreeg alsnog 17 procent van de stemmen. Garfield was te zien in The Amazing Spider-Man (2012) en The Amazing Spider-Man 2 (2014). Volgens velen niet de beste films over Spider-Man. Sony vond dit ook en schrapte een compleet Spider-Man universum voor een samenwerking met Marvel Studios. Garfield moest zijn Spider-Man pak inleveren ondanks dat er nog twee The Amazing Spider-Man-delen moesten verschijnen.



NieuwsFilm

meest populair