Poll

De beste Spider-Man is... Tobey Maguire!

En niet Tom Holland of Andrew Garfield.

door Bram de Groot om 10:17 in Poll
Met de POLL van verleden week wierpen we een blik op de drie acteurs die de afgelopen jaren invulling hebben geven aan Marvels superheld Peter Parker a.k.a. Spider-Man. Er werd flink gestemd, maar een echt overtuigende winnaar is niet aan te wijzen. De eerste moderne Spider-Man pakte net iets meer stemmen dan de huidige Spinnemans.

Tobey Maguire was te zien in Sam Raimi's Spider-Man (2002), Spider-Man 2 (2004) en Spider-Man 3 (2007) en kreeg 44 procent van de ruim 1.500 uitgebrachte stemmen. Uiteraard heeft Maguire een groot voordeel ten opzichte van de twee concurrenten. Hij is te zien was in maar liefst drie films, waarvan er twee goed werden ontvangen. Na het derde deel trok Sony de stekker uit de voorbereidingen van deel 4 in het voordeel van de reeds gesneuvelde reboot.


Tom Holland pakte de tweede plaats. De huidige Spider-Man acteur kreeg 39 procent van de stemmen. Holland debuteerde verleden jaar met een klein aandeel in Captain America: Civil War en was deze zomer te zien in het succes Spider-Man: Homecoming. Komende jaren wordt zijn aandeel uitgebreid en moet hij opduiken in Avengers: Infinity War (2018), Avengers 4 (2019) en het vervolg op Homecoming in 2019.


Andrew Garfield komt er het slechts vanaf wat betreft de invulling van de rol. Hij kreeg alsnog 17 procent van de stemmen. Garfield was te zien in The Amazing Spider-Man (2012) en The Amazing Spider-Man 2 (2014). Volgens velen niet de beste films over Spider-Man. Sony vond dit ook en schrapte een compleet Spider-Man universum voor een samenwerking met Marvel Studios. Garfield moest zijn Spider-Man pak inleveren ondanks dat er nog twee The Amazing Spider-Man-delen moesten verschijnen.19 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SunChaser

Avatar

Garfield was te oud om een tiener te spelen. Maar hij heeft Spider-Man 3 zelf verpest door een Sonybaas tegen zich in t harnas te jagen door niet volgens afspraak op een belangrijke bijeenkomst te verschijnen waar tasm aan zou worden afgekondigd

Ed Crane

Avatar

@SunChaser
Ja dat wordt wel eens gezegd. Maar ze maakten die Spider-man-films toch niet om Garfield een plezier te doen?

benjamin

Avatar

En waarom kwam Garfield dan trouwens niet opdagen? Lijkt mij toch ook dat er meer achter zit dan hoe dat dat verhaaltje wel eens verteld wordt...

Blackwolf

Avatar

euh tobey was een pussy, garfield was de beste spiderman, precies zoals in de comics......en holland die beoordeel ik over een jaartje of 5 wel,

Goku32

Avatar

Niet mee eens,
Meschien in deel 1 en 2 maar in deel 3 was die echt super slecht. En hij zet peter parker niet eens goed neer vind ik. Spiderman deed die wel goed met die comedy en zo. Maar Tom Holland deed beiden partijen geweldig dat is de one peter parker.

Frietgezicht

Avatar

Die Tobey heeft een blik in zijn ogen die mij niet bevalt. Hij lijkt zo'n type die nog struikelt over draadloos internet.
Een te domme kop voor een 'held'

Geef mij Holland maar,leuk ventje.

Gregbelgie

Avatar

Tom Holland is de beste voor mij heeft ook zowat dezelfde humor

Ereptile

Avatar

Ik heb ook voor Tom Holland gekozen. Heb vind ik een goede mix tussen een Peter Parker en Spider-Man. Spider-Man 2 was ook vooral goed vanwege de villain. Doc Ock werd prachtig neergezet door Alfred Molina vind ik! Jammer dat hij niet officieel in het MCU zat. Maar The Vulture was ook zeker een goede bad guy!

Hoe dan ook, de uitslag verbaast me niet echt. Vele van ons zijn waarschijnlijk opgegroeid met Tobey als Spider-Man en hij kreeg ook aardig wat stemmen blijkt.

Rderegt

Avatar

Dit is al lang bekend. En Spider-Man 3 is de meest succesvolle film van allemaal. Ook al vinden veel mensen het de mindere van de franchise.

En Garfield heeft het aan zichzelf te danken dat hij ontslagen is. Op een Sony feestje waar de volgende Amazing Spider-Man aan zou worden gekondigt niet op komen dagen met als smoes dat hij een 'scruffy beard' zou hebben...

Master Of Films

Avatar

Volgens mij is er gewoon veel op Maguire gestemd vanwege Spider-Man 2.

Sunspot

Avatar

Terecht ook. Komt ook door Sam Raimi, hij wist goed de 'comic vibe' in zijn films te verwerken. Het heeft echt een goeie vibe, de beelde, het verhaal, de acteurs, de muziek.En inderdaad, vooral deel 2 is gewoon vet goed.Bij Garfield en Holland films mis ik de Spiderman vibe juist onwijs. En zijn boutfilms eigenlijk. Die van Garfield zijn de slechtste, onnodig hervertellen. Tom Holland is gewoon te kinderachtig en bevalt me niet hoeveel hij leunt op Mr. Stark.

Master Of Films

Avatar

Dat Sam Raimi een geweldige Spider-Man 2 maakte is een waarheid als een koe. Maar maakte dat Maguire nou ook een goeie Spider-Man/Peter Parker. Want anders kan ik net zo goed Spider-Man 3 erbij halen :P

Frietgezicht

Avatar

Sunspot, Spider-Man 2 is ook een hervertelling maat!
Vet goed?Heb je recent nog weleens naar die film gekeken?

Behalve een behoorlijk saaie badguy(ziet er wel cool uit met die armen enz) die weer een door een experiment zo wordt(net als in deel 1) krijg je net als in deel 1 de beroerd gecaste Kirstin Dunst als MJ die weer gillend gered moet worden aan het einde.
Tussendoor de gehele film een liefdesverhaaltje waarin Spiderman het Spider-Man zijn even opgeeft voor de liefde net als Superman voor Lois in Superman 2.

De film is saai en draait vooral om de crush van Peter op MJ terwijl dat totaal niet werkt omdat ze lelijk is en een sletje.
Ze gaat van Harry Osborn naar Jameson's neefje en speelt wat met de gevoelens van Peter.
De film probeert een dramatisch liefdesverhaal te zijn maar de enige drama zijn de dialogen.

Dan krijg je nog van die scenes die tenenkrommend slecht zijn. Als Peter zijn gezicht laat zien in de trein scene en iedereen hem helpt. We protect your identity spidey! Ik moest een emmertje erbij pakken. Alsof er niet minstens een paar zijn die denken aan hoeveel geld dat zal opleveren. Fake.

Of die scene waarin die irritante uncle May(met al dr fucking adviezen over het juiste doen enz,ik hoopte echt dat ze stierf) met een paraplu dr val red. Kom op. In dezelfde tijd dat we X-Men 2 krijgen zie je dit soort scenes.

Peter is klungelig en lijkt net een blanke Steve Urkel. Gaat nergens over. Ik zou hem zo graag een hoek op z'n neus geven. Oneliners die niet werken, mislukte grappen.

Enige echte geslaagde actiescene is die met de trein(die dus lachwekkend afgesloten wordt)

Maar goed,ik weet dat 9 van de 10 mensen geilen op deze film maar ik zie het niet.

Frietgezicht

Avatar

@ MOF,jij ook al? Ik ben niet boos..wel teleurgesteld..
Maar ja,zeker eentje met de gekke koeienziekte dan.

Ereptile

Avatar

Tom Holland is gewoon te kinderachtig en bevalt me niet hoeveel hij leunt op Mr. Stark.


@Sunspot, Dit is het enige punt van kritiek dat ik ook heb op de nieuwe Spider-Man. Ik hoop ook echt dat Spider-Man in een vervolg film losser zal staan van de Avengers. Het is een interessant personage op zichzelf!

Peter Parker is altijd herkenbaar geweest voor de huidige generatie die met de comics/cartoons opgroeide en op highschool zaten. Deze Peter Parker is de moderne versie.

Master Of Films

Avatar

Frietgezicht "@ MOF,jij ook al? Ik ben niet boos..wel teleurgesteld.."
Sorry Frietgezicht. Zoveel keuze in Spider-Man films zijn er helaas niet. De TASM films zijn nog slechter dan de Raimi films. Raimi Spider-man 3 editor's cut was al een zeer kleine verbetering tov theatrical cut waardoor het zelfs beter is geworden dan TASM 2.

Frietgezicht

Avatar

^ Klopt,van alle Spidey films die er zijn zit er eigenlijk niet 1 echte topper bij. Veel matig of slecht. Vond de laatste wel 'vermakelijk'!

Sunspot

Avatar

@MOF

Ja, hij is gewoon Peter Parker nog steeds in deel 3. Kon het verdragen, maar lag ook voroal aan Sam Raimi denk. Dat soort dingen zie je in latere seizoenen van Hercules en Xena ook best veel haha.

@Frietgezicht
Ja, vette film, super schurk, alles goed gewoon. Zelfde die trein scene, ja, de reacties van de reizigers was nogal cringe, maar gewoon goed verder.

Beetje nagedaan in Spiderman Homecoming,maar daar had Spiderman niet de kans om echt cool te zijn, want het moest weer he, Mr. Stark die het wel even komt doen voor Spiderman.

Alleen die scene al, ga weg Iron Man!

Dat soor tonzin zie je niet in de Sam Raimi films. Daar is Spiderman gewoon Spiderman, hoeveel hij ook kan huilen, hij doet wel alles zelf :D.

benjamin

Avatar

Misschien heb ik een lichtjes gewijzigde versie van Homecoming gezien, maar ik kan me toch echt geen Iron Man herinneren bij het eindgevecht of die scène aan de Washington Monument.

NieuwsFilm

meest populair