Veertien films uit 2017 die je nog moet zien

Veertien films uit 2017 die je nog moet zien

Kleinere toppers uit 2017.

Op FilmTotaal brengen we vooral de grote blockbusters onder de aandacht. Tussendoor zie je ook trailers en andere berichten over de wat kleinere titels. Deze zijn vaak beperkt te zien in de reguliere bioscoopzalen, maar daardoor wel in filmhuizen. En tegenwoordig verplaatsen de kleinere films zich ook richting partijen als Netflix.

Hieronder hebben we de veertien van dat soort toppers alfabetisch onder elkaar gezet. Het zijn films die je mogelijk nog niet hebt gezien. Heb je de film wel gezien, dan thumbs up! Het zijn namelijk allemaal prima te verteren films. Mis je een titel - iets dat uiteraard goed kan - laat dit dan even weten op de gebruikelijke plaats!

The Big Sick
Waarom? Dit is een van de best ontvangen komedies van 2017. De dramakomedie is een semi-autobiografie over de relatie van komiek Kumail Nanjiani en zijn echtgenote Emily V. Gordon. Nanjiani speelt zichzelf in de film.


Blade Runner 2049
Waarom? Veel mensen blijken deze film - stiekem toch een grote blockbuster in de lijst - te hebben gemeden. Mogelijk door de lange speelduur of doordat het origineel je niet bekend is. Jammer, het is misschien wel de beste blockbuster van 2017.


Get Out
Waarom? Een van de grootste onverwachte Box Office-successen van 2017. Het verhaal is uniek en de vertolkingen zijn fraai.


A Ghost Story
Waarom? Puur om de voortreffelijke rol van Casey Affleck die grotendeels (niet) te zien is als een ouderwetse spook, dus onder een laken.


Hidden Figures
Waarom? Geweldigde rollen van de complete cast! Als er een Oscar was voor de beste cast dan was deze een grote kanshebber.


It Comes At Night
Waarom? Een standaard concept wordt uitgewerkt tot een spannende en slimme film die je als horrorliefhebber waarschijnlijk wel kunt waarderen.


The Killing of a Sacred Deer
Waarom? Dit is een kleinere en zeer intense horrorthriller waar je nog wel even aan terug zal denken! Overigens pas net in het filmhuis te zien.


The Meyerowitz Stories (New and Selected)
Waarom? Een pakkend drama met acteurs die je niet snel in deze rollen zou verwachten. Alleen daarom zeker zien. Een Netflix-titel.


mother!
Waarom? Val in de ene in de andere verrassing en denk er daarna nog even rustig over na. Een film waar je hersenen van op hol slaan.


Mudbound
Waarom? Een van de vele films over rassenonderscheid in de States die er bovenuit steekt. Met prima rollen in een rauwe film. Ook alleen te zien op Netflix.


Okja
Waarom? Deze fantasierijke film ligt dichterbij de waarheid dan je denkt. Een film die je waarschijnlijk ook tot denken zet. Knap.


The Square
Waarom? Er valt veel te lachen in deze Scandinavische topper en soms komt deze wel erg dichtbij het bioscooppubliek. Als je deze nog mee kan pakken in een filmhuis, doen.


Wind River
Waarom? Intense thriller waarin je bijna vergeet dat je kijkt naar twee acteurs die je ook als superhelden over het scherm ziet schieten. Aangrijpend, slim en ook heel mooi.


Wonder
Waarom? Soms kan een film je emotioneel pakken, denk aan Still Alice. Deze doet ook zoiets. Zien op het juiste moment.


Ben jij het met deze lijst eens? En kun je nog andere kleinere titels aanwijzen als tip? Laat het weten op de gebruikelijke plaats!

NieuwsFilm

meest populair