Featured

Veertien films uit 2017 die je nog moet zien

Kleinere toppers uit 2017.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 19:07 in Featured
Op FilmTotaal brengen we vooral de grote blockbusters onder de aandacht. Tussendoor zie je ook trailers en andere berichten over de wat kleinere titels. Deze zijn vaak beperkt te zien in de reguliere bioscoopzalen, maar daardoor wel in filmhuizen. En tegenwoordig verplaatsen de kleinere films zich ook richting partijen als Netflix.

Hieronder hebben we de veertien van dat soort toppers alfabetisch onder elkaar gezet. Het zijn films die je mogelijk nog niet hebt gezien. Heb je de film wel gezien, dan thumbs up! Het zijn namelijk allemaal prima te verteren films. Mis je een titel - iets dat uiteraard goed kan - laat dit dan even weten op de gebruikelijke plaats!

The Big Sick
Waarom? Dit is een van de best ontvangen komedies van 2017. De dramakomedie is een semi-autobiografie over de relatie van komiek Kumail Nanjiani en zijn echtgenote Emily V. Gordon. Nanjiani speelt zichzelf in de film.


Blade Runner 2049
Waarom? Veel mensen blijken deze film - stiekem toch een grote blockbuster in de lijst - te hebben gemeden. Mogelijk door de lange speelduur of doordat het origineel je niet bekend is. Jammer, het is misschien wel de beste blockbuster van 2017.


Get Out
Waarom? Een van de grootste onverwachte Box Office-successen van 2017. Het verhaal is uniek en de vertolkingen zijn fraai.


A Ghost Story
Waarom? Puur om de voortreffelijke rol van Casey Affleck die grotendeels (niet) te zien is als een ouderwetse spook, dus onder een laken.


Hidden Figures
Waarom? Geweldigde rollen van de complete cast! Als er een Oscar was voor de beste cast dan was deze een grote kanshebber.


It Comes At Night
Waarom? Een standaard concept wordt uitgewerkt tot een spannende en slimme film die je als horrorliefhebber waarschijnlijk wel kunt waarderen.


The Killing of a Sacred Deer
Waarom? Dit is een kleinere en zeer intense horrorthriller waar je nog wel even aan terug zal denken! Overigens pas net in het filmhuis te zien.


The Meyerowitz Stories (New and Selected)
Waarom? Een pakkend drama met acteurs die je niet snel in deze rollen zou verwachten. Alleen daarom zeker zien. Een Netflix-titel.


mother!
Waarom? Val in de ene in de andere verrassing en denk er daarna nog even rustig over na. Een film waar je hersenen van op hol slaan.


Mudbound
Waarom? Een van de vele films over rassenonderscheid in de States die er bovenuit steekt. Met prima rollen in een rauwe film. Ook alleen te zien op Netflix.


Okja
Waarom? Deze fantasierijke film ligt dichterbij de waarheid dan je denkt. Een film die je waarschijnlijk ook tot denken zet. Knap.


The Square
Waarom? Er valt veel te lachen in deze Scandinavische topper en soms komt deze wel erg dichtbij het bioscooppubliek. Als je deze nog mee kan pakken in een filmhuis, doen.


Wind River
Waarom? Intense thriller waarin je bijna vergeet dat je kijkt naar twee acteurs die je ook als superhelden over het scherm ziet schieten. Aangrijpend, slim en ook heel mooi.


Wonder
Waarom? Soms kan een film je emotioneel pakken, denk aan Still Alice. Deze doet ook zoiets. Zien op het juiste moment.


Ben jij het met deze lijst eens? En kun je nog andere kleinere titels aanwijzen als tip? Laat het weten op de gebruikelijke plaats!

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

kidcassidy

Avatar

Allemaal reeds gezien! Grootste tegenvaller was Killing a Secret Deer, omdat The Lobster zo briljant was en dit zijn volgende film was en de verwachtingen daardoor torenhoog was. Grootste verrassing was The Big Sick en de beste film was Blade Runner 2049 :)

Mav Damian

Avatar

Ha Blade Runner 2049 had ik direct gezien. Wat keek ik ontzettend uit naar deze film toen en een van de weinige films die mijn verwachtingen waar heeft gemaakt. Get Out en It Comes at Night waren de beste horrorfilms van dit jaar inclusief It. Ik moet zeggen 2017 is toch wel een top filmjaar als je naar de lijst kijkt van wat toppertjes er allemaal zijn.

Lord Bono

Avatar

The Big Sick is een van de verrassingen van het jaar! Evenals Get Out.

Een aantal films staan klaar om gekeken te worden rond de feestdagen bv

rainking

Avatar

The Big Sick had ik nog in de bios willen zien, maar dat is er uiteindelijk helaas niet van gekomen. Get Out en met name Hidden Figures vond ik wel erg goed. It Comes At Night vond ik wel aardig, maar er miste naar mijn idee iets, waardoor het wat beter had kunnen zijn.

benjamin

Avatar

Paar van dit lijstje gezien en dat vond ik wel allemaal goede films, de rest lijkt ook wel interessant. Als ik nog een tip mag toevoegen zou ik Your Name erbij zetten.

JIGSAW8

Avatar

get out, blade runner 2 en a ghost story ga ik denk ik eens kijken op DVD. Andere films lijken me best kut en saai.

ThomasOMalley

Avatar

Er zitten in ieder geval 5 sterke films tussen, maar als dit de films zijn die je tot nu toe hebt overgeslagen doe je jezelf wel tekort. Ik verwacht dit jaar daarom veel top 10 lijstjes gevuld met Logan en Thor en Wonder Woman en Apes.

Verder zou ik Blade Runner en Get Out vervangen door films zoals Call Me by Your Name, Thelma, Brigsby Bear, etc. De pareltjes die écht voor velen onder de radar zijn geglipt zeg maar.

Sunspot

Avatar

it Comes at night gisteren gezien, leuk sfeertje.

Wind River ga ik eens checken.

Goku32

Avatar

Allemaal gezien en dit zijn zeker toppers. Ze hadden zo meegekunt met de grote films geweldige films

BenjaminC

Avatar

Ik ben meer op zoek naar filmhuisfilms zonder hollywood acteurs. Is daar ook nog een lijstje van?

nieuwslaatste nieuws

meest populair