Algemeen

Denis Villeneuve wil 'Star Wars'-film maken.

De regisseur van 'Blade Runner 2049' en 'Arrival' zou graag een nieuw stuk melkweg verkennen binnen het 'Star Wars' universum.

door Kaj van Zoelen om 09:59 in Algemeen
Denis Villeneuve heeft een druk programma de komende jaren. De Canadsese regisseur van Sicario, Prisoners en Incendies kreeg de laatste jaren met Blade Runner 2049, Arrival en Enemy de smaak van sciencefiction en grotere budgetten te pakken.

Daniel Craig gaf aan Denis Villeneuve als regisseur van de volgende Bond-film te willen, en hij wordt ook al aan een nieuwe Cleopatra-film wordt verbonden. Terwijl Villeneuve's volgende project een epische verfilming van de sciencefiction klassieker Dune van Frank Herbert moet worden. Maar net als David Lynch, die het boek in 1984 al verfilmde, wordt de regisseur tegelijk met Star Wars in verband gebracht.

Het verschil is wel dat waar David Lynch gevraagd werd door Lucas (om Return of the Jedi te maken) en weigerde om Dune te kunnen maken, Denis Villeneuve zichzelf in de kijker speelt voor een Star Wars-film. Hij zei toen hij te gast was bij de Happy Sad Confused-podcast namelijk over het maken van een Star Wars-film: ''Het is iets dat me intrigeert. Ik weet het niet, het is erg moeilijk. Het gevaarlijke met Star Wars momenteel is dat een eigen vocabulair is geworden. Maar Rogue One was een interessante poging om dat te doorbreken. Het lijkt mij een geweldig idee om een nieuw stuk melkweg te verkennen, daar zou ik voor open staan.''

16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

rivvel75

Avatar

Oehhhh dat zijn echt fantastich zijn! Let hope so...

Mav Damian

Avatar

Awsume! Als hij een Star Wars film maakt dan zal dit de eerste zijn die ik op groot scherm zal zien. Shut up and take my money!
Maar ik denk dat het jonge publiek/Disney nooit een serieuze donkere langdradige saaie Star Wars film wilt zoals Blade Runner 2049 ;)

benjamin

Avatar

Mav Damian "Maar ik denk dat het jonge publiek/Disney nooit een serieuze donkere langdradige saaie Star Wars film wilt zoals Blade Runner 2049 "
Een film die langdradig en saai is lijkt mij nu niet direct iets waar iemand op moet zitten wachten.

Akke Moeka Hara

Avatar

Als hij het doet in de tijd van de Empire, ben ik meer een voorstander van Dennis dan van Rian, en zeg ik go for it!!

SeanDeNiro

Avatar

Nee, laat hem maar een goede en originele sci-fi maken in plaats van uitgekauwde herhaaloefeningen.

GreenHornet

Avatar

hij moet een origin film maken over Jar Jar Binks Smiley face

Mav Damian

Avatar

@Benjamin
Tuurlijk niet, maar ik merk soms bij opmerkingen van Villeneuve zijn films dat ze saai en langdradig zijn net zoals bij Blade Runner 2049 dat het lang duurde waar ik het niet eens ben.

Steve-O

Avatar

Zou top zijn als hij een film in Rian Johnson's nieuwe trilogie kan maken. Ik hoop echt dat die trilogie over de Old Republic gaat. Villeneuve zou een topfilm afleveren.

ThomasOMalley

Avatar

De eerste goede Star Wars sinds de originele trilogie? Laat maar komen.

Sorcerer

Avatar

Grappig dat sommige mensen hieronder denken dat wanneer je een rustige en stijlvolle sfx film maakt deze stijl ook meteen gebruikt wordt bij een volgend project. ?????

23VDV23

Avatar

Ik vind Denis Villeneuve zonder meer een interessante regisseur, maar ik vind hem juist in zijn laatste twee films minder overtuigend dan sommige van de films die hij daarvoor maakte, terwijl juist het grote publiek hem door die laatste twee films omarmt. Voor mij komt dat door de te opzichtige 'intellectuele' laag die hij op die twee blockbusters heeft proberen te plakken, op een manier die voor mij juist dáárin averechts werkt. Een film die oprecht een intellectueel randje heeft roept interessante vragen op zonder ze al te letterlijk te stellen. Zaken worden minder voorgekauwd. Juist dat is iets waar Villeneuve méér een handje in heeft gekregen met Arrival en Blade Runner dan met bijvoorbeeld Sicario, Prisoners en Incendies. Als hij een Star Wars film kan maken in de lijn van de laatste 3 genoemde films (wat me bijna onverenigbare dingen lijken...maar toch...wie weet) dan lijkt me dat wel heel erg interessant.

Baba Yaga

Avatar

De mythologie rondom de star wars films vind ik wel interessant. Er zit wel potentie in maar ik heb nooit de hype rondom de films begrepen. Wat is er zo goed aan? de verhaal? acteerwerk? regie? camerawerk? is het alleen nostalgie dat de films zo populair maakt ?

Master Of Films

Avatar

Baba Yaga "maar ik heb nooit de hype rondom de films begrepen."
Daarom is er een boek geschreven dat heet:

How Star Wars Conquered the Universe
o.a. te koop bij Bol.com

Baba Yaga

Avatar

Is er ook een boek waarom al die marvel films zo populair zijn ;) De hype rondom die films heb ik ook nooit begrepen. hoewel ik sommige wel vermakelijk vind. Maar ook niet meer dan dat.

Artificialis

Avatar

Alles beter dan J.J. Abrams en Rian Johnson met hun prequel-smetvrees.

Master Of Films

Avatar

Baba Yaga "Is er ook een boek waarom al die marvel films zo populair zijn ;) De hype rondom die film heb ik ook nooit begrepen. "
Ja, daar is ook een boek van. Smiley face
afbeelding

Artificialis "Alles beter dan J.J. Abrams en Rian Johnson met hun prequel-smetvrees."
Goh, wat zal jij lekker rustig slapen dan met je Jar Jar Binks knuffeltje. Smiley face

NieuwsFilm

meest populair