Denis Villeneuve wil 'Star Wars'-film maken.

Denis Villeneuve wil 'Star Wars'-film maken.

De regisseur van 'Blade Runner 2049' en 'Arrival' zou graag een nieuw stuk melkweg verkennen binnen het 'Star Wars' universum.

Denis Villeneuve heeft een druk programma de komende jaren. De Canadsese regisseur van Sicario, Prisoners en Incendies kreeg de laatste jaren met Blade Runner 2049, Arrival en Enemy de smaak van sciencefiction en grotere budgetten te pakken.

Daniel Craig gaf aan Denis Villeneuve als regisseur van de volgende Bond-film te willen, en hij wordt ook al aan een nieuwe Cleopatra-film wordt verbonden. Terwijl Villeneuve's volgende project een epische verfilming van de sciencefiction klassieker Dune van Frank Herbert moet worden. Maar net als David Lynch, die het boek in 1984 al verfilmde, wordt de regisseur tegelijk met Star Wars in verband gebracht.

Het verschil is wel dat waar David Lynch gevraagd werd door Lucas (om Return of the Jedi te maken) en weigerde om Dune te kunnen maken, Denis Villeneuve zichzelf in de kijker speelt voor een Star Wars-film. Hij zei toen hij te gast was bij de Happy Sad Confused-podcast namelijk over het maken van een Star Wars-film: ''Het is iets dat me intrigeert. Ik weet het niet, het is erg moeilijk. Het gevaarlijke met Star Wars momenteel is dat een eigen vocabulair is geworden. Maar Rogue One was een interessante poging om dat te doorbreken. Het lijkt mij een geweldig idee om een nieuw stuk melkweg te verkennen, daar zou ik voor open staan.''

NieuwsFilm

meest populair