5 Sterren die in 2017 definitief zijn doorgebroken in Hollywood

Deze sterren zullen de komende jaren niet meer uit Hollywood weg te denken zijn.

Als acteur wacht je natuurlijk op die ene grote rol waarmee je carrière een flinke boost krijgt. Vandaag presenteert Filmtotaal je een lijstje met 5 sterren die dat geluk dit jaar hebben gevonden. Zij schitterden in populaire producties en zijn daardoor in één klap niet meer weg te denken uit Hollywood. De onderstaande acteurs waren dus al wel actief en bekend in de filmindustrie, maar hebben hun naam dit jaar dus pas écht op de kaart gezet.

Bekijk de afbeelding#1 Bill Skarsgård
Verscheen dit jaar in: Atomic Blonde (als Merkel), It (als Pennywise) | Verschijnt in 2018 in: Castle Rock (als Shawshank Prisoner, televisieserie)
Bill Skarsgård komt uit de bekende Zweedse Skarsgård-familie en was haast voorbestemd om acteur te worden. Sinds kleins af aan speelt de Skarsgård-telg in films en series. In 2012 won hij de 'European Film Academy's Shooting Stars Award'. Zijn eerste grote rol in een Amerikaanse film had hij in het vorig jaar verschenen The Divergent Series: Allegiant.

Dit jaar brak Skarsgård definitief door als de doodenge clown Pennywise in de moderne boekverfilming van Stephen Kings It. Skarsgård vergaarde veel lof voor zijn vertolking, zeker ook omdat veel fans bang waren dat hij de iconische Pennywise van Tim Curry bij lange na niet zou kunnen benaderen. Fout gedacht dus. Ook was Skarsgård in een klein bijrolletje te zien in de spionagethriller Atomic Blonde.


Bekijk de afbeelding#2 Pom Klementieff
Verscheen dit jaar in: Guardians of the Galaxy Vol. 2 (als Mantis) | Verschijnt in 2018 in: Avengers: Infinity War (als Mantis)
De Franse actrice Pom Klementieff brak dit jaar definitief door met haar rol als de ietwat onbenullen, maar ontzettend schattige alien Mantis in Marvels Guardians of the Galaxy Vol. 2. Een rol die ze volgend jaar opnieuw mag spelen in Avengers: Infinity War en hoogstwaarschijnlijk ook in Avengers 4 en het derde deel in de Guardians-trilogie.

Nadat ze was afgestudeerd aan de 'Cours Florent drama school' in Parijs, verscheen ze eerst in een paar Franse speelfilms. In 2013 maakte ze haar Hollywooddebuut in de film Oldboy, waarin ze een bodyguard speelde. In dat jaar verhuisde ze ook naar Los Angeles om meer audities te kunnen doen. Dankzij haar casting als Mantis is Klementieff pas écht een bekend gezicht in Hollywood geworden.


Bekijk de afbeelding#3 Dan Stevens
Verscheen dit jaar in: Beauty and the Beast (als Prince Adam/The Beast), Legion (als David Haller/Legion, televisieserie) | Verschijnt in 2018 in: Apostle (rol onbekend, Netflix)
Helemaal onbekend was deze Engelse acteur eigenlijk sowieso al niet, maar de naam 'Dan Stevens' zal bij het grote publiek waarschijnlijk pas sinds dit jaar een belletje doen laten rinkelen. Stevens speelde namelijk het beest in de uiterst succesvolle live-action remake van Disney's Beauty and the Beast. Ook verscheen Stevens in de ijzersterke superheldenserie Legion als de gelijknamige mutant.

Stevens begon zijn professionele acteercarrière al in 2004. Eerder vergaarde hij al een redelijke bekendheid in 2010, toen hij werd gecast in de populaire Britse serie Downton Abbey. Zijn vertrek uit die serie, twee jaar later, leidde zelfs tot woedende reacties van fans. In maart 2015 werd bekend dat Stevens was gecast als de betoverde prins in Beauty and the Beast, een rol die zijn carrière naar een nieuw level bracht.


Bekijk de afbeelding#4 Sophia Lillis
Verscheen dit jaar in: It (als Beverly Marsh) | Verschijnt in 2018 in: Sharp Objects (als de kinderversie van Camille Preaker, televisieserie)
De 15-jarige Sophia Lillis was dit jaar een van de meest gezochte namen op IMDb, een bekende filmwebsite. Lillis vergaarde haar bekendheid met haar grandiose vertolking van het personage Beverly Marsch in It. Deze rol mag deze rijzende tiener-ster ook weer spelen in het in 2019 te verschijnen vervolg op deze horrorprent; It: Chapter Two.

Haar stiefvader wakkerde haar interesse in het acteervak aan en in 2013 speelde zij voor het eerst in een korte film, genaamd The Lipstick Stain. Volgend jaar speelt ze kinderversie van Amy Adams personage Camille Preaker in de HBO-serie Sharp Objects. Amy Adams is overigens ook een veelgehoorde naam om de volwassen versie van Lillis' Beverly Marsh te spelen in het tweede deel van It.


Bekijk de afbeelding#5 Zendaya
Verscheen dit jaar in: Spider-Man: Homecoming (als Michelle), The Greatest Showman (als Anne Wheele) | Verschijnt in 2018 in: Smallfoot (als Meechee, stem)
Ook de jonge actrice Zendaya zit eigenlijk al jaren in het acteervak. Zendaya zal bij vele jongeren vooral bekend zijn als Rocky Blue uit de populaire Disney Channel-serie Shake It Up (2010 - 2013). Sinds 2015 is ze te zien in een andere succesvolle serie op Disney Channel, K.C. Undercover.

In de zomer van 2017 volgde haar grote doorbraak in de filmtak van de acteersport, toen ze te zien was als het opvallend droge personage Michelle 'MJ' Jones in de superheldenfilm Spider-Man: Homecoming. Op dit moment schittert Zendaya ook in de musicalfilm The Greatest Showman, welke dus nog in de bioscopen draait. Volgend jaar verleent ze haar stem aan diverse animatiefilms.


Welke ster is volgens jou dit jaar definitief doorgebroken? Wie wil jij nog vaak in films terugzien? Laat het ons weten in de comments!

NieuwsFilm

meest populair