Filmkijker meest ontevreden over missen Oscar-nominatie 'Wonder Woman'

En waar zijn ze juist blij over?

Dinsdag was Wonder Woman een van de films die compleet genegeerd werd bij de nominaties van de Oscars. Fandango hield daarom een poll in de Verenigde Staten, waar die film ook het meest naar voren kwam als film die genegeerd is. Ook het ontbreken van nominaties voor acteurs James Franco en Tom Hanks valt niet goed bij het publiek.

In het onderzoek van Fandango kwam naar voren dat 39 procent van de mensen vindt dat Wonder Woman genomineerd had moeten worden. Verder stelt 29 procent dat James Franco een nominatie had moeten scoren voor zijn werk aan The Disaster Artist en 10 procent dat Tom Hanks genomineerd had moeten worden voor The Post. Ook vinden veel mensen dat Jessica Chastain erkenning had moeten krijgen voor haar rol in Molly's Game. Opvallend is ook dat mensen regisseur Martin McDonagh noemen als man die genegeerd is voor Three Billboards Outside Ebbing, Missouri.

Ook vroeg Fandango mensen met welke nominaties ze juist blij zijn. Zo waren de meeste mensen blij met het feit dat Logan een nominatie kreeg - 38 procent van de mensen noemde die film. Verder is ook Daniel Kaluuya door 20 procent genoemd als iemand die zijn nominatie heel erg verdiend heeft, vooral gezien de prachtrol die hij had in Get Out. Daarna volgde twintig procent die blij was met de nominatie van Denzel Washington voor Roman J. Israel, Esq., 13 procent met Christopher Plummer in All the Money in the World en 8 procent met Lesley Manville in Phantom Thread.

Bekijk hier ons overzicht met alle nominaties. De prijsuitreiking vindt op 4 maart plaatds.



NieuwsFilm

meest populair