Poll

De 8 beste 'eenzame' films - dus met één personage

Al mis je misschien The Martian?

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 10:04 in Poll
De POLL van verleden week keek naar een aantal films waarin vooral één personage centraal staat. Onder die films een aantal klassiekers en de stemmers kwamen veelal uit op onderstaande acht films. Hieronder de uitslag van de POLL!

1. Cast Away (2000) 26%
Chuck Noland is een hooggeplaatste functionaris bij FedEx die zijn werk boven zijn privéleven stelt. Terwijl hij met een vrachtvliegtuig meevliegt komt het vliegtuig in een storm terecht. Als dan een deel van de lading ontploft, stort het vliegtuig in de Stille Oceaan neer. Chuck weet te ontsnappen uit het vliegtuig terwijl het zinkt en spoelt aan op een eiland. Terwijl zijn naasten in de veronderstelling leven dat hij dood is, bedenkt hij manieren om te overleven en te ontsnappen.


2. Moon (2009) 15%
Astronaut Sam Bell leeft al bijna drie jaar op de maan in opdracht van Lunar Industries. Hij leeft daar een eenzaam bestaan, heeft amper contact met zijn vrouw Tess en driejarige dochter Eve door een defecte satelliet. Zijn enige maatje aan boord is Gerty: een robot. Twee weken voordat hij naar Aarde mag terugkeren krijgt Sam gezondheidsproblemen waardoor hij een bijna fataal ongeluk krijgt. Als hij hiervan herstelt krijgt hij zeer onverwachts bezoek. Samen met de bezoeker doet Sam een grote ontdekking.


3. I Am Legend (2007) 14%
Robert Neville is een briljante wetenschapper, maar zelfs hij kon het verschrikkelijke virus niet bestrijden dat de mensheid zou uitroeien. Neville blijkt echter immuun te zijn en is nu de laatste overlevende in wat nog over is van New York City en misschien wel de hele wereld. Drie jaar lang blijft Neville dagelijks radioberichten uitzenden en koestert hij de hoop andere overlevenden te vinden. Maar toch is hij niet alleen, want gemuteerde slachtoffers van de plaag liggen op de loer in de schaduwen en wachten totdat hij een fatale fout maakt. Neville heeft nog maar één missie: een geneesmiddel voor het virus vinden door zijn eigen bloed te gebruiken. Maar hij weet dat hij niet veel tijd meer heeft.


4. Gravity (2013) 12%
Dr. Ryan Stone gaat samen met astronaut Matt Kowalsky op haar eerste shuttle missie. Tijdens een routinecontrole ontstaat een explosie, waardoor ze los raken van het ruimteschip. Ze tollen oneindig door in de ruimte, zonder zicht op enige redding.


5. Life of Pi (2012) 10%
De jonge Pi overleeft een grote zeeramp, samen met een grote Bengaalse Tijger. Ze zijn de enige overlevenden. In een kleine reddingsboot moeten ze samen proberen te overleven.


6. The Machinist (2004) 7%
Trevor Reznik heeft al een jaar niet geslapen. Dit zorgt ervoor dat hij dingen ziet die er werkelijk niet zijn. Dan gebeurt er een ongeluk op zijn werk, waar hij de schuld van krijgt, maar is het ook zijn schuld?


7. Buried (2010) 5%
Paul Conroy is een vrachtwagenchauffeur uit de Verenigde Staten die werkzaam is in Irak. Na een aanslag van een groep terroristen wordt Paul wakker in een kist, onder de grond. Hij is levend begraven. Met enkel een aansteker en een mobiele telefoon moet Paul aan deze claustrofobische val proberen te ontsnappen.


8. 127 Hours (2010) 4%
Een bergklimmer komt tijdens een solotocht vast te zitten en om te overleven moet hij een extreme beslissing nemen. Tijdens zijn reis denkt Ralston aan vrienden, minnaressen, familie en de twee bergbeklimmers die hij voor zijn ongeluk heeft ontmoet. In de volgende vijf dagen vecht Ralston met de elementen en zijn eigen demonen om er uiteindelijk achter te komen dat hij over de moed en de middelen beschikt om zichzelf te bevrijden, 20 meter af te dalen en 12 km te lopen voordat hij uiteindelijk wordt gered.11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Jan231

Avatar

Grappig dat dit ook stuk voor stuk goede films zijn.

GreenHornet

Avatar

Het gaat ook om 1 personage je hebt genoeg tijd om karakter ontwikkeling te doen.

Colruiter

Avatar

Wel vreemd dat 'I am legend' zo hoog staat, toch wel de minste van de acht...

Tycho Nestoris

Avatar

Ik begrijp niet goed wat I Am Legend hier tussen doet. Nogal een matige film als je het mij vraagt.

Decepticon

Avatar

Hoezo Tycho? De poll is toch duidelijk.
En I Am Legend is volgens mij toch redelijk goed ontvangen, ik vind het iig wel een hele goede film.

Frietgezicht

Avatar

Denk dat als je een tiener bent je eerder gecharmeerd van een film als I Am Legend dan van bijv Cast Away.
Niet dat ik I Am Legend niks vind. Eigenlijk tot de dood van die hond een toppertje,daarna matig.

noah81

Avatar

I am legend... Man wat een oersaaie film was dat. Kreeg er de slappe lach van zo slecht.

Gigan72

Avatar

I am legend wat een bout film is dat met slechte cgi wezens
Life op pi is ook niets
De rest is wel ok of goed
Ik vindt Moon de beste uit de lijst

Jammer dat je niet op The Martian kon stemmen in de lijst dan had hij mijn stem gehad.

SunChaser

Avatar

i am legend had dat andere gefilmde einde moeten hebben.

Sunspot

Avatar

Veel goeie films in het lijstje, is ook een genre waar ik van houd, maar helaas zijn er niet veel van.

Nr. 1 is toch 'I am Legend', je voelt echt hoe alleen hij is, en dan die hond ook, die hele sfeer, echt 1 van mijn favorieten. Zo jammer dat er geen vervolg lijkt e komen, hoewel dat wel de planning was.

Moon is de beste film in het lijstje, maar vond 'I am Legend toch beter gezien het onderwerp hier.

Cast Away was echt top, zo vaak gezien als tiener, tien keer gezien in 2 jaar geloof ik met vvrienden, iedereen was er wel weg van toen.

127 Hours heb ik na een uur afgezet, wilde het later nog verder kijken, nooit van gekomen.

Rest niet gezien, ben wel al tijden van plan om 'Buried' te checken.

Sharky13

Avatar

The Machinist zeker op nummer 1 in deze lijst. Fantastische film met briljant acteerwerk van Bale

nieuwslaatste nieuws

meest populair