De 8 beste 'eenzame' films - dus met één personage

Al mis je misschien The Martian?

De POLL van verleden week keek naar een aantal films waarin vooral één personage centraal staat. Onder die films een aantal klassiekers en de stemmers kwamen veelal uit op onderstaande acht films. Hieronder de uitslag van de POLL!

1. Cast Away (2000) 26%
Chuck Noland is een hooggeplaatste functionaris bij FedEx die zijn werk boven zijn privéleven stelt. Terwijl hij met een vrachtvliegtuig meevliegt komt het vliegtuig in een storm terecht. Als dan een deel van de lading ontploft, stort het vliegtuig in de Stille Oceaan neer. Chuck weet te ontsnappen uit het vliegtuig terwijl het zinkt en spoelt aan op een eiland. Terwijl zijn naasten in de veronderstelling leven dat hij dood is, bedenkt hij manieren om te overleven en te ontsnappen.


2. Moon (2009) 15%
Astronaut Sam Bell leeft al bijna drie jaar op de maan in opdracht van Lunar Industries. Hij leeft daar een eenzaam bestaan, heeft amper contact met zijn vrouw Tess en driejarige dochter Eve door een defecte satelliet. Zijn enige maatje aan boord is Gerty: een robot. Twee weken voordat hij naar Aarde mag terugkeren krijgt Sam gezondheidsproblemen waardoor hij een bijna fataal ongeluk krijgt. Als hij hiervan herstelt krijgt hij zeer onverwachts bezoek. Samen met de bezoeker doet Sam een grote ontdekking.


3. I Am Legend (2007) 14%
Robert Neville is een briljante wetenschapper, maar zelfs hij kon het verschrikkelijke virus niet bestrijden dat de mensheid zou uitroeien. Neville blijkt echter immuun te zijn en is nu de laatste overlevende in wat nog over is van New York City en misschien wel de hele wereld. Drie jaar lang blijft Neville dagelijks radioberichten uitzenden en koestert hij de hoop andere overlevenden te vinden. Maar toch is hij niet alleen, want gemuteerde slachtoffers van de plaag liggen op de loer in de schaduwen en wachten totdat hij een fatale fout maakt. Neville heeft nog maar één missie: een geneesmiddel voor het virus vinden door zijn eigen bloed te gebruiken. Maar hij weet dat hij niet veel tijd meer heeft.


4. Gravity (2013) 12%
Dr. Ryan Stone gaat samen met astronaut Matt Kowalsky op haar eerste shuttle missie. Tijdens een routinecontrole ontstaat een explosie, waardoor ze los raken van het ruimteschip. Ze tollen oneindig door in de ruimte, zonder zicht op enige redding.


5. Life of Pi (2012) 10%
De jonge Pi overleeft een grote zeeramp, samen met een grote Bengaalse Tijger. Ze zijn de enige overlevenden. In een kleine reddingsboot moeten ze samen proberen te overleven.


6. The Machinist (2004) 7%
Trevor Reznik heeft al een jaar niet geslapen. Dit zorgt ervoor dat hij dingen ziet die er werkelijk niet zijn. Dan gebeurt er een ongeluk op zijn werk, waar hij de schuld van krijgt, maar is het ook zijn schuld?


7. Buried (2010) 5%
Paul Conroy is een vrachtwagenchauffeur uit de Verenigde Staten die werkzaam is in Irak. Na een aanslag van een groep terroristen wordt Paul wakker in een kist, onder de grond. Hij is levend begraven. Met enkel een aansteker en een mobiele telefoon moet Paul aan deze claustrofobische val proberen te ontsnappen.


8. 127 Hours (2010) 4%
Een bergklimmer komt tijdens een solotocht vast te zitten en om te overleven moet hij een extreme beslissing nemen. Tijdens zijn reis denkt Ralston aan vrienden, minnaressen, familie en de twee bergbeklimmers die hij voor zijn ongeluk heeft ontmoet. In de volgende vijf dagen vecht Ralston met de elementen en zijn eigen demonen om er uiteindelijk achter te komen dat hij over de moed en de middelen beschikt om zichzelf te bevrijden, 20 meter af te dalen en 12 km te lopen voordat hij uiteindelijk wordt gered.



NieuwsFilm

meest populair