Netflix

De films die in april op Netflix verschijnen

Met o.a. The Bourne Trilogy, Robin Hood, Monty Python, Race, The Shallows en veel meer!

door Jim Pedd om 10:12 in Netflix
Elke maand komt Netflix met tientallen nieuwe films en series. Vandaag hebben we voor jullie een vooruitblik op de grootste nieuwe films die naar het online streamingkanaal komen in maart. Het zijn uiteraard niet alle films, maar wel de films die Netflix zelf al wilde uitlichten.

The Bourne Identity (1 april)
Regie: Doug Liman | Cast: Matt Damon, Franka Potente, Chris Cooper, Clive Owen | Bekijk de trailer
Er komen drie Bourne-films op Netflix te staan: The Bourne Identity, Supremacy en Ultimatum. Het geheel begint als Jason Bourne gevonden wordt in zee. Hij blijkt een verleden te hebben, dat te maken heeft met de geheime diensten, die hem terug willen. Een overlevingsstrijd begint, waarbij de aan geheugenverlies leidende Jason Bourne probeert zijn verleden te ontrafelen.

Billy Elliot (1 april)
Regie: Stephen Daldry | Cast: Jamie Bell, Jean Heywood, Jamie Draven, Gary Lewis | Bekijk de trailer
Billy is een elfjarige knul. Hij groeit op zonder moeder, maar wel met zijn vader, oudere broer en oma in een Engelse mijnwerkersstad. Als de mijnen in de jaren tachtig met sluiting bedreigd worden, probeert Billy een toekomst voor zichzelf te vinden. Maar die ligt niet op een plek waar zijn pa en broer hem verwacht hadden.

Robin Hood (1 april)
Regie: Ridley Scott | Cast: Russell Crowe, Cate Blanchett, Max von Sydow, William Hurt | Bekijk de trailer
Ridley Scott probeerde met deze film zo dicht mogelijk op de feiten te blijven en het verhaal van de legendarische Robin Hood te vertellen zoals het gebeurd zou kunnen zijn. Hij wordt als kind in de Middeleeuwen in de steek gelaten, en vindt aansluiting bij het volk van Nottingham. Als hij dan zijn gelijke vindt in de onafhankelijke vrouw Marian, verandert zijn leven.

6 Balloons (6 april)
Regie: Marja Lewis Ryan | Cast: Dave Franco, Abbi Jacobson, Tim Matheson, Jane Kaczmarek | Bekijk de trailer
6 Balloons is een Netflix Original. Deze speelt zich af over de periode van één nacht. Een vrouw rijdt door Los Angeles, in een poging haar broer, die lange tijd clean was, maar weer aan de drugs zit, af te kunnen droppen bij een afkickcentrum. Tegelijk is er ook dienst tweejarige dochtertje die meerijdt.

Come Sunday (13 april)
Regie: Joshua Marston | Cast: Keith Stanfield, Jason Segel, Chiwetel Ejiofor, Martin Sheen | Bekijk de trailer
Een van de films die Netflix aankocht tijdens het Sundance Film Festival. Dit is het waargebeurde verhaal van Carlton Pearson, een priester die predikte dat er geen hel bestond. Dat tot ongenoegen van de kerk, die besloot hem in 2004 tot ketter te verklaren en te verstoten. Een krachtig verhaal over persoonlijke overtuiging en hoe je daarmee omgaat als het in weerwil van de rest is.

Monty Python and the Holy Grail (15 april)
Regie: Terry Gilliam, Terry Jones | Cast: Graham Chapman, John Cleese, Eric Idle, Terry Gilliam | Bekijk de trailer
Drie Python-films verschijnen er op deze datum op Netflix. Naast [i]Holy Grail[i], kunnen we ook van Flying Circus en Life of Brian genieten. De films laten de idiotie van het leven zien en doen dat op geinige wijze met sketches die in sommige gevallen legendarisch zijn geworden.

Race (17 april)
Regie: Stephen Hopkins | Cast: Stephan James, Jason Sudeikis, Eli Goree, Shanice Banton | Bekijk de trailer
Het waargebeurde verhaal van atletiekheld Jesse Owens. De Amerikaanse atleet kreeg tijdens de Olympische Spelen van Berlijn in de jaren dertig te maken met Adolf Hitler, die zijn extreme racisme en nationaalsocialistische politiek al begon te voeren. Maar Owens diende als voorbeeld van hoe dat racisme van Hitler simpelweg niet klopte. De film won vier Canadian Screen Awards, waaronder voor de beste mannelijke hoofdrolspeler.

Ouija (18 april)
Regie: Stiles White | Cast: Olivia Cooke, Ana Coto, Daren Kagasoff, Bianca A. Santos | Bekijk de trailer
Ook de horrorfan kan weer genieten van Netflix, want op 18 april verschijnt horrorfilm Ouija op het streamingkanaal. Hierin roept een groep vrienden met behulp van een Ouija-bord een aantal duistere geesten op. Vervolgens worden ze geconfronteerd met hun grootste angsten en is het maar de vraag of ze allemaal de nacht zullen overleven.

Ghostbusters (23 april)
Regie: Paul Feig | Cast: Zach Woods, Kristen Wiig, Ed Begley Jr., Charles Dance | Bekijk de trailer
Een niet al te best geslaagde poging tot het rebooten van de Ghostbusters-franchise. De film van Paul Feig volgt vier vrouwen die ontdekken dat geesten echt bestaan. Samen ontwikkelen ze apparatuur om die geesten mee te vangen en dat doen ze in eerste instantie redelijk succesvol. Tot blijkt dat iemand een apparaat heeft gebouwd waarmee de paranormale activiteit in de stad explosief toeneemt.

The Week Of (27 april)
Regie: Robert Smigel | Cast: Adam Sandler, Steve Buscemi, Chris Rock, Rob Morgan | Bekijk de trailer
De vierde en laatste film in de eerste deal die Adam Sandler met Netflix sloot. Het is een komedie die draait om twee mannen, wiens kinderen op het punt staan om te trouwen. Maar daarbij komen ze de nodige problemen tegen. Overigens waren de vorige drie films van Sandler zo succesvol op Netflix, dat hij er nog eens vier mag maken.

The Shallows (30 april)
Regie: Jaume Collet-Serra | Cast: Blake Lively, Óscar Jaenada, Angelo Josue Lozano Corzo, Brett Cullen | Bekijk de trailer
Een jonge vrouw besluit op een dag op een afgelegen strandje in Mexico te gaan surfen. Niet verkeerd, want de golven zijn perfect. Maar als ze dan ineens aangevallen wordt door een witte haai, heeft ze maar één optie en dat is naar een kleine, uitstekende rots in de baai te zwemmen. Als de vloed komt, is ze haar leven niet meer zeker.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Timothy

Avatar

"De Amerikaanse atleet kreeg tijdens de Olympische Spelen van Berlijn in de jaren tachtig te maken met Adolf Hitler, die zijn extreme racisme en nationaalsocialistische politiek al begon te voeren."

Sterker nog - en dit weten maar weinig mensen - maar in de jaren tachtig was Adolf Hitler al niet meer zoveel bezig met nationaalsocialistische politiek.

Serieus Filmtotaal, doe af en toe eens nalezen voor je iets post...

Dredd

Avatar

Goeie @Tymothy!!!

Ed Crane

Avatar

The Shallows is een echte aanrader, heel aardige haaienfilm.

Ghostbusters is ook een aanrader voor degenen die willen zien hoe je geen remake moet maken en hoe je je fanbase totaal van je laat vervreemden.

Jim

Avatar

@Timothy: Thanks voor de heads up.

mrPitchBlack

Avatar

Awesome! Monty Python and the Holy Grail

Master Of Films

Avatar

Ik mis A Wrinkle in Time nog in de lijst. :P

Frietgezicht

Avatar

Eens met Crane, The Shallows is een vermakelijke haaienfilm.
Alleen de dood van de haai past totaal niet in de film(meer in Deep Blue Sea of Sharknado ofzo)

Tycho Nestoris

Avatar

Wat leuk, weer een Adam Sandler komedie!

rainking

Avatar

Cast: Zach Woods, Kristen Wiig, Ed Begley Jr., Charles Dance

Gewoon bijna alle vrouwen negeren die de hoofdrollen hadden. Dat zal ze leren.

chefry1983

Avatar

the shallows en bourne films ga ik zeker kijken.

@Ed, bedankt voor de tip! Ik sla over

Jedha

Avatar

Race en the Shallows

NieuwsFilm

meest populair