Vijf grote Nederlandse flops van afgelopen jaren!

Vijf grote Nederlandse flops van afgelopen jaren!

Redbad doet geen goede zaken; er zijn er meer.

Afgelopen week werd bekend dat de film Redbad een flink flop is. De film heeft nog geen 50.000 bezoekers weten te trekken in de eerste weken dat de film in de Nederlandse bioscoopzalen te zien is. Filmredacteur Ab Zagt zette op AD.nl vijf recentere Nederlandse flops op een rij. Check deze hieronder.

#1. Redbad (2018): Een van de prijzigste Nederlandse producties ooit met een prijskaartje van 7 miljoen euro. De film werd geregisseerd door Roel Reiné, die even geleden nog het succesvolle Michiel de Ruyter opleverde. Een miljoen aan omzet wordt niet binnengehaald. De FilmTotaal-recensent kwam tot 2 sterren.


#2. Het Bombardement (2012): Ate de Jong koos ervoor om in deze film over het bombardement van Rotterdam de hoofdrol toe te spelen aan zanger Jan Smit. Met een budget van 5 miljoen euro werd er zo'n 1,5 miljoen euro opgehaald. De FilmTotaal-recensent kwam tot 2 sterren.


#3. Prooi (2016): Dick Maas stond jaren te boek als de blockbuster-koning van de Nederlandse filmwereld, met titels als Flodder, Amsterdammed en recenter Sint. Met een budget van 3 miljoen euro kwam de opbrengst niet eens boven het miljoen uit. De FilmTotaal-recensent kwam tot 3 sterren.


#4. Spion van Oranje (2009): Met Paul de Leeuw in de hoofdrollen als François van Vliet en Bruno von Lippe was dit een bedenkelijk gebeuren in 2009. Waarschijnlijk werd er goed - of niet zo - gekeken naar het succes van Rowan Atkinson met Johnny English. De film verdiende de $4 miljoen omzet zeker niet terug. De FilmTotaal-recensent kwam niet verder dan 1 ster.


#5. Het ZigZag Kind: De flink gesubsidieerde Nederlandse jeugdfilm van Vincent Bal kwam niet verder dan 21.000 bezoekers. En dit terwijl kinderfilms juist vaak nog prima uit de kosten kunnen komen. De FilmTotaal-recensent kwam overigens tot een prima 4 sterren.



NieuwsFilm

meest populair