5 beroemde acteurs die volledig naakt in beeld waren

5 beroemde acteurs die volledig naakt in beeld waren

Om deze koude dagen wat warmer door te komen!

Hollywood lijkt af en toe nog behoorlijk preuts als het aankomt op het tonen van naakte lichamen in films en series. Toch lijkt het tij langzaam te keren. Hieronder een overzicht van vijf mannelijke beroemdheden die wel volledig uit de kleren gingen.

Bekijk de afbeelding#5 Karl Glusman in Love (2015)
Misschien valt Karl Glusman (nog) niet helemaal onder de categorie 'beroemde Hollywoodster', maar toch verdient hij een vermelding in dit lijstje. In de film Love van regisseur Gaspar Noé ging hij volledig naakt. En niet alleen dat, want de vele seksscènes in de film waren ook nog eens hartstikke echt. "Het draaien van de naaktscènes was in het begin erg ongemakkelijk, omdat minstens zes mensen zich focusten op mijn geslachtsdeel", vertelde Glusman destijds al in een interview, "maar je raakt er snel aan gewend". Glusman kijkt dan ook positief terug op dit filmavontuur. In totaal was er zo'n twaalf minuten aan seks te zien.

Bekijk de afbeelding#4 Ben Affleck in Gone Girl (2014)
Douchen doen we meestal niet met kleren aan en daarom was Ben Affleck dan ook frontaal naakt te zien in deze boekverfilming. Dit was overigens de eerste keer dat Affleck akkoord was gegaan met een volledige blootscène. Regisseur David Fincher wist hem te overtuigen. "Hij wilde een soort Europese film maken en daarom mochten wij acteurs geen ijdelheid vertonen", legde Affleck destijds uit. "Hij wilde de personages portretteren als échte mensen, uit het échte leven".

Bekijk de afbeelding#3 Ryan Reynolds in Deadpool (2016)
In vele opzichten was de atypische superheldenfilm Deadpool een grote verrassing voor het publiek. De film kreeg ook niet voor niets het predicaat 'R-rated'. Niet alleen was er veel bloederig geweld te zien, maar de film bevatte ook een subtiele naaktscène. Naast een handjevol strippers en relatief voorzichtige seksscènes, ging hoofdrolspeler Ryan Reynolds ook volledig uit de kleren tijdens een heftig gevecht in een laboratorium dat in de fik staat. Zoals altijd ging Reynolds er weer lacherig mee om. "Zelfs ik trek mijn kleren uit voor geld", grapte hij destijds. Het dit jaar verschenen vervolg was dan wel weer preuts.

Bekijk de afbeelding#2 Michael Fassbender in Shame (2011)
In het stijlvolle drama Shame speelt de Duits-Ierse acteur Michael Fassbender een man met een dwangmatige seksverslaving. Beroemd is ook de seksscène waarin het personage van Fassbender een vrouw tegen het raam van een hotelkamer aandrukt. Dit tafereel werd op locatie gedraaid en aangezien het hotel grenst aan een drukke straat, konden veel voorbijgangers het spel van de naakte acteurs aanschouwen. Fassbender keek de film tijdens de première samen met zijn vader en liet achteraf weten blij te zijn dat zijn moeder niet aanwezig kon zijn. Zou hij zich dan toch een beetje schamen?

Bekijk de afbeelding#1 Chris Pine in Outlaw King (2018)
Het kan je haast niet ontgaan zijn dat Hollywoodacteur Chris Pine in het onlangs op Netflix verschenen historische epos Outlaw King een naaktscène heeft. Deze scène werd zo vaak besproken in de media dat Pine er op een gegeven moment echt genoeg van had. "Er wordt met twee maten gemeten, want als ik een vrouw zou zijn geweest, zou je er niemand over horen", zei Pine eerder dit jaar in een interview. "De bevolking is ontzettend preuts op dit gebied", concludeert hij. Hoewel Pine schijnbaar ook niet direct overtuigd was, vindt hij nu na deze ervaring wel dat er meer mannelijk bloot in films te zien moet zijn.

Benieuwd welke vijf Hollywoodactrices volledig naakt in beeld te zien waren? Vorig week publiceerden we dit overzicht!


NieuwsFilm

meest populair