Featured

Gaan dit de beste films van 2018 worden?

De 12 kanshebbers op de filmprijzen 'Beste Film'.

door Bram de Groot om 22:30 in Featured
Net als verleden jaar kijken we met dit artikel naar een reeks films die tijdens het huidige filmprijzenseizoen hoge ogen kunnen gaan gooien. Uiteraard zijn de Academy Awards 2019 zo'n beetje de afsluiting en voor velen het hoogtepunt. Hieronder een lijst met twaalf films die een grote kans maken op nominaties voor Beste Film.

A Star is Born
Regie: Bradley Cooper | Rotten Tomatoes: 90% | Release NL: Draait
Jackson Maine is een countryzanger die op de rand van de afgrond staat als hij een getalenteerde onbekende zangeres ontdekt, genaamd Ally. Als de twee een hartstochtelijke liefdesrelatie beginnen zet Jackson Ally in de spotlights en werpt haar in de wereld van de sterren. Maar als zijn eigen carrière in de schaduw komt te staan van die van Ally begint hij het steeds moeilijker te vinden om met zijn vergane glorie om te gaan.


BlacKkKlansman
Regie: Spike Lee | Rotten Tomatoes: 95% | Release NL: Draait
Dit waargebeurde verhaal volgt de Afro-Amerikaanse agent Ron Stallworth die succesvol de Ku Klux Klan-afdeling van Colorado weet te infiltreren. Hij krijgt hierbij hulp van zijn partner Flip Zimmerman en klimt op tot het hoofd van de divisie. Samen pogen ze te voorkomen dat de KKK de controle over de stad krijgt.


Black Panther
Regie: Ryan Coogler | Rotten Tomatoes: 97% | Release NL: Op schijf
De Marvel-held T'Challa keert terug naar het geïsoleerde, technologisch geavanceerde land Wakanda om zijn plaats als koning in te nemen. Wanneer er echter een oude vijand op de radar verschijnt, wordt T'Challa als koning op de proef gesteld. Hij wordt meegesleurd in een conflict dat het lot van Wakanda en de hele wereld in gevaar brengt.


Can You Ever Forgive Me?
Regie: Marielle Heller | Rotten Tomatoes: 98% | Release NL: 21.02.2019
Deze film vertelt het waargebeurde verhaal van de best verkopende celebrity-biografe Lee Israel. Ze verzorgt onder meer de biografieën van Katherine Hepburn, Tallulah Bankhead en Estee Lauder. Op een bepaald moment wil het niet meer lukken voor Lee en krijgt ze geen werken meer gepubliceerd. Met behulp van haar loyale vriend Jack neemt ze een radicale beslissing.


Eighth Grade
Regie: Bo Burnham | Rotten Tomatoes: 99% | Release NL: Onbekend
Kayla Day zit in de tweede klas van de middelbare school. Ze heeft altijd haar telefoon bij de hand, in de hoop om online mensen te vinden die haar dagelijkse leven kunnen compenseren. Ze maakt YouTube-video's gericht op andere adolescenten die soortgelijke problemen hebben: gevoelens van isolement, angst en onzichtbaarheid. Maar nadat ze zo gemakkelijk deze wijsheid en vertrouwen had verzameld toen ze haar nauwelijks bestaande publiek toesprak, vindt Kayla het verlammend moeilijk om ze in echte situaties toe te passen.


The Favourite
Regie: Giorgos Lanthimos | Rotten Tomatoes: 94% | Release NL: 03.01.2019
Engeland, begin achttiende eeuw. Centraal staat de relatie tussen koningin Anne en haar vertrouwelinge, adviseur en geliefde Sarah Churchill, de hertogin van Marlborough. Hun levens veranderen voorgoed door de aankomst van Sarahs jongere nicht Abigail. Al snel veranderen de dynamieken tussen de vrouwen en pogen ze invloed uit te oefenen op de koningin en op het paleis.


First Man
Regie: Damien Chazelle | Rotten Tomatoes: 88% | Release NL: Draait
Een kijk in het leven van de Amerikaanse astronaut Neil Armstrong en de legendarische ruimtemissie waardoor hij de eerste man werd die een voet op de maan zette op 20 juli 1969. We volgen zijn reis die leidt tot deze gebeurtenis die gerust een van de gevaarlijkste in de geschiedenis van de ruimtereizen genoemd mag worden. Hiertoe behoren ook de offers die hij en het land moeten brengen.


Green Book
Regie: Peter Farrelly | Rotten Tomatoes: 83% | Release NL: 31.01.2019
Dit biografisch drama volgt een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter, Tony Lip genaamd, die zijn baan verliest wanneer zijn nachtclub moet sluiten. Vervolgens besluit hij als chauffeur rond te rijden voor een uiterst getalenteerde pianist. De twee kunnen elkaar niet luchten of zien, maar vormen geleidelijk aan een band met elkaar.


If Beale Street Could Talk
Regie: Barry Jenkins | Rotten Tomatoes: 91% | Release NL: 14.02.2019
Deze dramafilm focust zich op het leven van enkele arme Afro-Amerikanen in Harlem en met name op de negentienjarige zwangere Tish. Zij moet snellen tegen de klok om de onschuld van haar geliefde, Fonny, te bewijzen. Deze zit, in afwachting van de rechtszaak, ten onrechte in de cel en wordt beschuldigd van verkrachting.


The Mule
Regie: Clint Eastwood | Rotten Tomatoes: Onbekend | Release NL: 07.03.2019
Earl Stone is een eenzame man op leeftijd en bovendien blut waardoor hij genoodzaakt is de boeken dicht te doen. Dan krijgt hij een voorstel om geld te verdienen als drugskoerier voor het Mexicaanse drugskartel. Hierdoor komt hij in het vizier van Colin Bates, een DEA-agent.


Roma
Regie: Alfonso Cuarón | Rotten Tomatoes: 99% | Release NL: Op Netflix
Dit drama speelt zich af in de jaren 70 in Mexico-Stad en schetst een portret van een gezin uit de middenklasse. Gedurende een jaar volgen we de hoogte- en dieptepunten die de familie meemaakt. Centraal staat het dienstmeisje Cleo.


Vice
Regie: Adam McKay | Rotten Tomatoes: Onbekend | Release NL: 28.02.2019
Dit biografische drama volgt het waargebeurde verhaal van Dick Cheney, één van de belangrijkste vicepresidenten in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Als vicepresident onder George Bush was hij berucht om zijn omstreden standpunten. Dick was een voorstander van de War on Terror en de Iraakse Oorlog.21 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Chris23

Avatar

Jullie hebben zo te zien per ongeluk black panter ook in deze lijst gezet. Smiley faceoff topic : Tip : ik vond The Clovehitch Killer (2018) een aardige (slow burn) film (zie ik op deze site weinig over)

Edit : zo te zien vinden ze m bij rede letter media ook leuk :


Gyros regime

Avatar

Vreemd dat Infinity War hier niet tussen staat.. dit is toch wel een nooit eerder vertoond kunststukje met veel elementen uit verschillende films die niet zonder kunde hadden kunnen worden samengebracht..

Chris23

Avatar

Infinity War is idd ¨een stukje¨ beter dan black panther.
De positieve discriminatie rage heeft er iets mee te maken , dunkt me.

Master Of Films

Avatar

Gyros regime "Vreemd dat Infinity War hier niet tussen staat.. "
Deze lijst is een combinatie van filmprijzen en nominaties voor 2019, met een hoge RT critics score.

Infinity War was met 84% (7.5/10) wel gewaardeerd door critics, maar op het gebied van beste film nominatie(s) gaat het denk ik niet worden.

Black Panther heeft meer gebreken als film dan Infinity War. Een paar onderdelen zoals kostuums zijn idd prima. Maar alles bij elkaar maakt Black Panther geen beste film van 2018.

Neem dan BlacKkKlansman. Maakt niet uit of je deze nou ook als zwarte film gaat bestempelen, deze film is sowieso al veel beter dan Black Panther.

Ben zeer benieuwd naar Vice, die toevallig na de Oscars uitkomt. Ook naar Roma, Mule & Green Book.

Wommel

Avatar

Wel een beetje vroeg om The Mule te noemen als mogelijk beste film voor 2018. Maar ach, het is Clint, laat maar komen!

Goku32

Avatar

Gyos regime omdat het niet de beste film is van 2018

Guyon2002

Avatar

Ik vond het toch wel raar dat Vice hierin staat. In de VS en Griekenland komt ie net na de kerst uit, rest van de wereld in 2019. Een beetje ongepast om toe te voegen aan de Oscars van 2018

Master Of Films

Avatar

Guyon2002 "Ik vond het toch wel raar dat Vice hierin staat. In de VS en Griekenland komt ie net na de kerst uit, rest van de wereld in 2019. Een beetje ongepast om toe te voegen aan de Oscars van 2018."
Is heel makkelijk te verklaren waarom Vice in dit lijst staat en dat je het juist niet raar moet gaan vinden.

Vice werd vorige maand al vertoond aan de Amerikaanse pers.
Er heerst een review embargo op Vice, vandaar dat nog geen RT score staat.

Daarnaast zijn er screeners verzonden voor de Golden Globes, aangezien Vice al enkele nominaties heeft gekregen van de Golden Globes.

Verder moet je niet naar Griekenland of de rest van de wereld gaan kijken. Als het om de Oscars gaat, is de regel dat een film in de Amerikaanse cinema's vertoont moet worden voor het eind van een jaar wil het meedoen met de Oscars die gehouden wordt in het volgende jaar. M.u.v. beste buitenlandse film.

Vice voldoet aan de Amerikaanse cinema norm en is dus niet ongepast voor de Oscars die gehouden wordt op 24 feb.

Kridi Kaster

Avatar

Black Panther ?? laat me aub niet lachen...

Bor-Gullet

Avatar

Ik stem op Infinity War!

A-Bat

Avatar

Die Black Panther is zo overrated. Beste film van het jaar???
Ik dacht dat 1 april al voorbij was.

Baba Yaga

Avatar

black panther lol. onbegrijpelijk dat het genomineerd is voor beste film. Ik ben erg benieuwd naar Vice. Lijkt mij een geweldige film. Christian Bale in topvorm.

Tycho Nestoris

Avatar

Ik hoop dat A Star is Born niet met de prijzen aan de haal gaat. Wat een overgewaardeerde film is dat zeg. Sam Elliott was goed erin, maar voor de rest erg doorsnee allemaal.

tk1989

Avatar

Black Panther staat in mijn ogen verdiend op de shortlist en ik zou de film een nominatie gunnen, maar eigenlijk slaat dat natuurlijk nergens op wetende dat Spider-Man into the Spider-Verse echt een veel betere superheldenfilm is. Ergens hoop ik dat die een nominatie krijgt als er toch een comicfilm bij moet. Verder is First Man voor mij de film van het jaar, ook al heb ik een hoop van deze lijst nog niet gezien.

Hyenas

Avatar

Wat een zwak jaar... Zie geen enkele film die over 10 jaar nog als "klassieker" gezien gaat worden.

Ereptile

Avatar

Black Panther is gehyped vanwege de culturele diversiteit in film. De film was vermakelijk en op sommige vlakken vond ik het best een goede film. Maar om het nou de beste film van 2018 te noemen...

Pronk47

Avatar

Ik gok op Bohemian Rhapsody,A Star is Born.Black Panther en de rest geen idee.

Goku32

Avatar

Wow er staan echt geweldige films tussen

Brein8998

Avatar

Dit jaar was saai.

Van dit lijstje:
A star is born is overrated, acteerwerk was wel heel goed. Blackkklansman was erg goed. Black Panther was oké. First man had ik meer van verwacht. De rest is allemaal in 2019 pas hier te zien...

donniebrasco

Avatar

Niet schieten! is imo de beste film 2018.

NieuwsFilm

meest populair