De gaafste en opvallendste echte teaser trailers!

De gaafste en opvallendste echte teaser trailers!

Bijna 20 super gave trailers die de film echt teasen.

Voorafgaand aan de bioscooprelease van een film verschijnen er allerlei soorten trailers. Met een beetje geluk start de campagne met een teaser trailer, en dan wel eentje die eigenlijk niets weggeeft over het plot van de film. Soms zijn er zelfs teaser trailers die de film echt teasen met een apart filmpje die niet terugkeert in de hoofdfilm.

Hieronder hebben we een reeks opvallende teaser trailers geplaatst die de films op een creatieve manier aanprijzen. Helaas zijn niet alle teasers beschikbaar in de beste kwaliteit; desondanks zijn ze vele malen creatiever en vermakelijker dan de standaard, vaak te veel onthullende trailers die hedendaagse films veelal krijgen.

Uiteraard zijn er nog veel meer teaser trailers die opvallend zijn. Mis je er één? Laat deze dan achter op de gebruikelijke plaats!

Alien (1979)

Waarom opvallend: Zo worden trailers niet meer gemaakt, met zeer gehaaste beelden van onder meer de Xenomorph die achter zijn prooien aanzit en een zeer gehaaste Ripley.



Back to the Future (1985)

Waarom opvallend: Geen beelden uit de film, wel een aankondiging van wat er aan zat te komen. Een echte jaren 80-vibe, met Michael J Fox en de Delorean!



Blair Witch Project (1999)

Waarom opvallend: Naast dat de beelden worden aangeboden alsof ze echt zijn, was Blair Witch Project met deze eerste teaser trailer een van de eerste films die een viral marketing campagne startte.



Cloverfield (2008)

Waarom opvallend: alleen een datum en geen titel! De trailer startte een flinke online zoektocht naar welke film het zou betreffen. De trailer werd voorafgaand aan de filmopnames gedraaid.



The Exorcist (1977)

Waarom opvallend: Een van de beste ooit! Met de psychedelische insteek!



Godzilla (1998)

Waarom opvallend: Deze film verscheen een aantal jaar na Jurassic Park en de teaser laat zien dat we te maken krijgen met een groter "prehistorisch" monster.



Gravity (2013)

Waarom opvallend: Deze teaser focust zich op die voortreffelijke openingsscène van de film van Alfonso Cuarón.



Inception (2010)

Waarom opvallend: Niet alleen geeft de visuele trailer maar weinig uit de film weg, het was ook de eerste trailer met het kenmerkende geluid dat tot op de dag van vandaag - zo'n 9 jaar later - wordt gebruikt in trailers.



Independence Day (1996)

Waarom opvallend: Er wordt duidelijk dat de aliens er niet zijn om vrienden te maken; er wordt zelfs afgesloten met de verwoesting van het Witte Huis.



Iron Man (2008)

Waarom opvallend: De eerste keer dat de trailer verscheen was tijdens Comic Con in San Diego. Het publiek eiste dat de trailer nog een keer werd vertoond. Het was de eerste trailer voor de grootste franchise tot op heden.



Jurassic Park (1993)

Waarom opvallend: De trailer laat eigenlijk niets zien uit de film. Het geeft een korte impressie van wat de aanleiding is van het spektakel dat er gaat komen.



The Lord of the Rings trilogie (2001-2003)

Waarom opvallend: Dit was een teaser trailer die niet alleen de eerste film aankondigde, maar zowaar de complete trilogie. De trailer was een enorme hype op het toen nog jonge internet.



The Matrix: Reloaded (2003)

Waarom opvallend: In alles lijkt deze trailer te beloven dat er een bijzonder waardige opvolger komt na de moderne scifi-klassieker van de Wachowski's!



Psycho (1960)

Waarom opvallend: Een speelduur van maar liefst 6,5 minuut, met een rondleiding door het Psycho-huis en het Bates Motel en amper beelden uit de film van de legendarische regisseur Alfred Hitchcock.



Spider-Man (2002)

Waarom opvallend: Dit is een van de opvallendste teaser trailers gemaakt. Het was een aparte clip, zonder beelden uit de film. In de teaser komen de Twin Towers van het World Trade Center in New York voor. Na de aanslagen in 2001 werd de trailer geschrapt, evenals de bijhorende teaserposter.



Star Trek (2009)

Waarom opvallend: Geen echt beelden vanuit de film, maar een blik op het schip waar het allemaal om draait: de Enterprise![/b]



Terminator 2: Judgement Day (1991)

Waarom opvallend: Een echte teaser waarin wordt gekeken naar hoe de Terminator 800-serie wordt gemaakt.



Transformers (2007)

Waarom opvallend: Geen beelden uit de film, wel beelden vanaf Mars, met een Transformer!



NieuwsFilm

meest populair