Featured

Rekensom: 'Avengers: Endgame' gaat topscore van 'Avatar' passeren!

Miljardenstrijd al beslist?

door Bram de Groot om 22:30 in Featured
Om lijstaanvoerder te kunnen worden van de box office aller tijden moet Avengers: Endgame meer dan $2.787.965.087 opgehaald hebben voordat de Marvel-film uit de bioscopen verdwijnt. Vooralsnog lijkt dit zeker mogelijk. De opbrengsten van de vierde Avengers-film van afgelopen drie dagen tart wederom iedere beschrijving. In februari maakten we al eens een (te voorzichtige) rekensom, hieronder nogmaals!


Opnieuw monsterscores Endgame

Nadat de film na afgelopen weekend al op $1,22 miljard stond, haalde deze maandag 119,1 miljoen dollar, dinsdag $138,7 miljoen dollar en woensdag maar liefst $183,1 miljoen op wereldwijd. Hiermee staat Endgame ondertussen op $1,66 miljard. Buiten de States heeft de film nu al meer op gehaald dan Star Wars: The Force Awakens dat deed in 2015. Wereldwijd werd de score van The Avengers (2012) gepasseerd. Endgame staat nu op de zesde positie in de box office aller tijden.


Box office aller tijden Top 5

Op het moment van schrijven heeft Endgame dus nog vijf film boven zich staan. De scores tot en met Titanic worden sowieso geëvenaard. Hieronder de box office aller tijden top 5:

#1. $2.788,0 miljard - Avatar (2009)
#2. $2.187,5 miljard - Titanic (1997)
#3. $2.068,2 miljard - Star Wars: The Force Awakens (2015)
#4. $2.048,4 miljard - Avengers: Infinity War (2018)
#5. $1.671,7 miljard - Jurassic World (2015)
#6. $1.664,2 miljard - Avengers: Endgame (2019)


Jacht op Avatar

Als er op de donderdag nog eens zo'n 135 miljoen is gehaald, dan gaat de Marvel-film het tweede driedaagse weekend in met een score van zo'n $1,8 miljard. In de States wordt aankomend weekend een omzet verwacht van zo'n $180 miljoen en in China ruim $100 miljoen. Met daarbij de scores in de rest van de wereld (op dit moment 45% van de totaalomzet) zou Endgame na maandagochtend uit kunnen komen op een tussenstand van $2,2 tot 2,3 miljard.


Mogelijke spelbrekers

Ondanks dat het gat tot van vermoedelijk circa $550 miljoen dan nog een kleine stap lijkt, is het zo dat de film in het derde weekend flink gaat inleveren, zeker buiten de States. Dit komt vooral door de concurrentie van Pokémon Detective Pikachu. Van deze film wordt bijzonder veel verwacht. In de week daarna verschijnt John Wick: Chapter 3 - Parabellum, daarna Aladdin en mei sluit af met Godzilla: King of the Monsters.


Waar eindigt het?

In de States zal Avengers 4 na aankomend weekend nog zo'n $200 tot 250 miljoen gaan ophalen en de verwachting is dat er nog zo'n $100 tot 150 miljoen in China wordt genoteerd. In de rest van de wereld zou er dan maximaal zo'n $250 miljoen genoteerd moeten worden. De totaalscore van Avatar lijkt zeker haalbaar. Alleen het compleet inklappen van de bezoekersaantallen - mogelijk door de concurrentie - zou roet in het eten kunnen gooien.


De vraag lijkt eerder: gaat Endgame voorbij aan de grens van $3 miljard?16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Pika komt er ook aan die kan Endgame pijn gaan doen

Da Villain

Avatar

Al haalt-ie Avatar niet in, ik denk dat Disney heel blij mag zijn met het bedrag dat er opgehaald gaat worden.

Guyon2002

Avatar

Het boeit me niet zoveel of Endgame meer ophaalt dan Avatar. Het is al genoeg om te weten dat Endgame een geweldige film is tegenover Avatar, wat een overhypte kutfilm is dat

Colruiter

Avatar

Gisteren Endgame een tweede keer gaan bekijken, en dan begin je toch de foutjes te zien, vooral in de derde act. Ik denk dat men in de derde act serieus heeft moeten knippen om de speelduur rond 3 uur te houden en dat merk je echt wel, veel dingen gebeuren plots te snel zonder enige vorm van aanleiding of uitleg (heel goed op mijn woorden passend om spoilers te vermijden). Had men er een trilogie moeten van maken? Misschien wel, maar makkelijk was het niet geweest, want dan had men twee delen over de strijd na de 'snap' moeten doen en dan was dan misschien weer teveel, hoewel ze dan veel dieper hadden kunnen ingaan op die thema's die ze nu heel oppervlakkig hebben behandeld.

GreenHornet

Avatar

Marvel moet gaan oppassen dat ze niet alles te snel gaan doen. Ze hebben alle tijd. Als Galactus pas in 2029 komt heb ik geen moeite mee.

De fout hebben ze ook met Star Wars gemaakt bij Disney

Ninsh

Avatar

Allemaal vergeten dat Avatar TWEE keer de bioscoop behaald heeft? Toen de film op dvd/blue uit kwam, kreeg die een re-release in dr bios. Zit dat bedrag ook in die 2.7 miljard? Want dat is natuurlijk niet fair ;)

Jaws

Avatar

Guyon2002 endgame is slechter dan Avatar. Endgame een geweldige film te vinden doen tieners w.s. De echte filmkenners weten beter. Gisteren hotel Mumbai gezien. Dat is pas een echte film. En prima in geacteerd. naar een vadsige Thor te kijken heeft niets met acteerprestaties te maken. End game roept nergens emotie op. Mijn verwachtingen voor Endgame waren iets hoger

Edward Crane

Avatar

Komop Pika maak Avengerzzzz: Gaapsaaie Wachtkamer Sequel lekker lastig.

horizon

Avatar

Jurassic World is ondertussen al aan het spit gegaan.

Chris Hemsworth heeft een beste goede komische timing. Daarom werkte Ragnarok goed en nu weer.

Artificialis

Avatar

Met de belachelijke snelheid waarmee het geld momenteel binnenstroomt wordt het inhalen van Titanic bijna onvermijdelijk.

ZaphodBeeblebrox

Avatar

Ja Jaws

Endgame en Hotel Mumbai zijn dan ook 2 films om met mekaar te vergelijken. Een over-the-top film over superhelden en tijdreizen vs een waargebeurd verhaal over een aanslag in Mumbai. Yep, helemaal hetzelfde. Je zou denken dat een echte filmliefhebber wel zijn kijkgedrag kan aanpassen aan de film waar hij naar kijkt.

jedikiller

Avatar

@Ninsh,


Eerste release in 2009 = (USA $760,507,625) + (Rest van wereld $2,027,457,462 ) = TOTAAL $2,787,965,087

Re-release in 2010 = (USA $10,741,486) + (Rest van wereld $22,469,358) = TOTAAL $33.210.844

Antwoord is dus nee, de opbrengst van de re-release zit niet bij de $2,7 miljard van de eerste release

Bron: https://www.boxofficemojo.com/movies/?page=releases&id=avatar.htm

Moviemagic

Avatar


Rekensom: 'Avengers: Endgame' gaat topscore van 'Avatar' passeren!

Miljardenstrijd al beslist?


Pato

Avatar

Onzin. Appels met peren.In 1998 (Titanic 1997) was een kaartje gemiddeld €5,78 ... nu [2019] gemiddeld €13,00 ...

Met die inflatie correctie kom je op:

Avatar ... $3.349,3 miljard
Titanic ... $4.294,0 miljard

Endgame heeft nog een [lange] weg te gaan ;)

NieuwsFilm

meest populair