Poll

POLL: Wat is jouw favoriete miljardenfilm: van 'Avatar' tot 'The Dark Knight'?

Het gaat tegenwoordig snel in het miljardenbal.

door Bram de Groot om 16:02 in Poll
Verleden week ging Avengers: Endgame als 39e film voorbij de één miljard dollar opbrengst aan de wereldwijde bioscoopkassa's. Voor 2010 was dit een bijzonder magische grens, aangezien slechts zeven films van voor 2010 langs de grens wisten te gaan, al dan niet middels een (3D) re-release. Onderstaande POLL stelt de simpele vraag: welke miljardenfilm is jouw favoriet?

De eerste film die (zonder re-release) langs het miljard ging, was Titanic uit 1998. En dat deed die film gelijk overtuigend door na de eerste bioscooprelease uit te komen op ruim $1,8 miljard. Daarna volgden The Lord of the Rings: The Return of the King (2003), Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest (2006) en The Dark Knight (2008). De 3D-hype gelanceerd door lijstaanvoerder Avatar (2009) zorgde met de extra tickettoeslag ervoor dat er veel meer films de vanaf toen minder magische grens wisten te passeren.

2 miljard-grens
De nieuwe magische grens lijkt nu 2 miljard te zijn. Na Titanic (door de succesvolle 3D re-release) en Avatar staan ook Star Wars: The Force Awakens (2015), Avengers: Infinity War (2018) en Avengers: Endgame boven de 2 miljard. De eerstvolgende films die een gooi doen naar de 2 miljard zijn Star Wars: The Rise of Skywalker (2019) en Avatar 2 (2020).39 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rutherford

Avatar

De laagste miljardenfilm is de beste uit dit rijtje.

horizon

Avatar

Oh nee, FilmTotaal tdk fancommunity zal weer arriveren....

Lol

Ereptile

Avatar

Veel keus, maar ondanks de Marvel films die in dit lijstje staan is er voor mij maar 1 die mijn stem heeft:

Lord of the Rings: Return of the King!!!

Pronk47

Avatar

Heb gestemt op The Lord of the Rings: The Return of the King en als tweede Rogue One: A Star Wars Story en derde The Dark Knight en vierde Captain America: Civil War.

adofmirosch

Avatar

Bijna 40 films over de ooit zo'n magische grens van 1 miljard.Skihvo

Avatar

Voor mij ook maar 1 film en dat is Lord of the Rings: Return of the king! Wat een film is dat toch!

John Wayne

Avatar

Hoewel er genoeg geweldige films in de lijst staan, was Jurassic Park een bijzondere belevenis. Spielberg 's film tilde CGI naar een heel ander niveau maar was ook een fantastische kijkervaring die men in de bioscoop gezien moet hebben.

NRush

Avatar

Dat de Fast and Furious films zo ontzettend veel opbrengen... Oke het is leuk popcorn vermaak en kijk ze ook wel, maar wauw.
Gestemd op The Lord of The Rings, dat was me toch een epische film!

Darthmar

Avatar

Ik kan niet kiezen. Teveel goede films en teveel leuke films.

Devenace

Avatar

Ik heb gekozen tussen twee films, omdat ik die beide nog zou willen zien.
Maar moet er 1 kiezen dus ga ik voor the Dark Knight.
Daarna Rogue One.

Sander_1107

Avatar

Jurrasic Park heeft geen miljard opgehaald hoor

Sander_1107

Avatar

Jurassic Park heeft geen miljard verdiend hoor
Dubbel...

Gigan72

Avatar

Als je die lijst bekijk staat er echt een hoop troep tussen.

Artificialis

Avatar

Nog steeds Jurassic Park uit 1993.

Jaws

Avatar

lord of the rings return of the king of the dark knight. hier kon ik geen keuze in maken

Goku32

Avatar

Poehh daar kan je niet uit kiezen het zijn allemaal top films van de bovenste plank. Ook Echt bijna al deze films staan bij mijn in me kast. Dus kiezen is onmogelijk

omniesbonsai

Avatar

The darknight bv overrated te veel eer

Een jurrasic park bv of the return of the King is toch echt veel beter
En dat komt door de magie
Een echt goede film heeft een bepaald soort magie
En ook de meeste superheldenfilms hebben dat niet!

Bor-Gullet

Avatar

Rogue one natuurlijk,

Endgame zeker niet

Decepticon

Avatar

Avengers Infinity War

deregtx

Avatar

The Dark Knight Rises vond ik beter dan The Dark Knight maar het scheelt niet veel.

007

Avatar

Skyfall

Rutherford

Avatar

Iedereen heeft wel zijn onderbouwing(en) waarom hij/zij een film goed vindt. De manier waarop sommigen toch doordrammen om hun gelijk te halen tov iemand anders, snap ik niet (algemene vaststelling op filmtotaal). Persoonlijke keuzes zijn nu eenmaal, euhm, persoonlijk. Ik vind The Dark Knight geweldig, maar heb weinig met bv Lord of The Rings en Star Wars. Heb je niets met superheldenfilms, geen probleem - ik stoor me echter soms wel aan het respect voor elkaars mening.

Rafael11

Avatar

The Dark Knight, Infinity War en Endgame. Die laatste heeft nu al(!) Titanic ingehaald in de Boxoffice. En dat amper in anderhalve week.

Frietgezicht

Avatar

Ik vind het jammer dat in Return of the King het einde te happy is. Er sterft eigenlijk geen enkele goodguy wat een impact achterlaat en emotioneel nog een extra lading geeft aan zo’n battle en film.

Sunspot

Avatar

The Dark Knight toch als eerste dan. Daarna Jurassic Park en Furious 7, was meer om Paul Walker, was gewoon goed die film

Mav Damian

Avatar

Alhoewel ik ga toch voor Return of the King! Epische einde!

horizon

Avatar

Eerste forecasts van dit weekend zijn bekend en, ja, het is zover, Endgame heeft (zonder inflactie correctie) meer opgehaald in de bioscopen dan Titanic.

Of de VS score van the Force Awakens wordt gehaald is nog afwachtend. De rest de wereld score van Avatar is nog zo'n 500 miljoen.
Dus de globale eerste plek is wel nog mogelijk.

chefry1983

Avatar

Ik ben groot Marvel fan en veel films zijn ook van goede kwaliteit. Maar de dark knights is kwalitatief beter en daar heb ik dan ook op gestemd

Colruiter

Avatar

Verbazend hoeveel middelmatige tot slechte films (Aquaman) ertussen staan, maar het is moeilijk kiezen tussen de goeie. Ik kies Return of the King als mooie afsluiter van een mooie trilogie , maar Jurassic Park blijft voor mij ook een juweeltje. Dark Knight is goed door de prestatie van Heath Ledger, maar de derde act van de film is zwak.

horizon

Avatar

TDK had goede momenten maar evenzo ellende erin zitten.

Effie

Avatar

Het is maar goed dat er niemand op JW Fallen Kingdom heeft gestemd. Dat stuk paardenstront krijg ik maar niet van mijn netvlies gebrand en verdient het niet om ergens genoemd te worden. Misschien in het lijstje dieptepunten van de beschaving...

Maac

Avatar

Perfect lijstje dat aantoont dat financieel succes niet gelijkstaat aan kwaliteit.

NieuwsFilm

meest populair