Algemeen

De klok tikt door; NÒG langer wachten op 'Avatar 2' en 'New Mutants'

Nog steeds geen enge horrormutanten in 2019 of nieuwe Na'vi avonturen in 2020.

door Arjen Rooseboom om 03:59 in Algemeen
Door de fusie van 20th Century Fox met Disney zijn veel projecten in onzeker vaarwater terecht gekomen. Sommige titels worden gewoon compleet geschrapt en andere zijn weer in afwachting van wat er staat te gebeuren. Twee titels die al ver daarvoor last hadden van voortdurend uitstellen of heropnames die moesten plaatsvinden, zijn James Cameron's langsverwachte vervolg Avatar 2 en de X-Men-spinoff The New Mutants. Ook nu staan beide films weer in de aandacht vanwege het feit dat ze... jawel... opnieuw worden uitgesteld of heropnames nodig hebben. Wat is er toch aan de hand?

Avatar 2/3/4/5 vs. Star Wars
Allereerst de sequels op de kaskraker uit 2009. Naast Avatar 2 en Avatar 3 die al zeker waren, hebben nu ook Avatar 4 en Avatar 5 definitief groen licht gekregen. Door de toenmalige revalidatie van het Star Wars-universum met The Force Awakens werden de releasedata verder weggedrukt en met de aankondiging van drie nieuwe SW-films, is besloten om deze twee grote franchises om de twee jaar afwisselend uit te brengen, met de Avatar-films op 17 december 2021, 23 december 2023, 19 december 2025 en 17 december 2027. De vraag is echter hoeveel geduld de fans nog blijven hebben, als je bedenkt dat de oorspronkelijke release van Avatar 2 stond gepland voor december 2014(!).

The New Mutants
Misschien wel meer geplaagd dan menig ander project. Nadat de releasedatum van 13 april 2018 werd vertraagd naar 22 februari 2019 en vrij snel daarna naar 2 augustus 2019, is momenteel 3 april 2020 geprikt. De reden die constant wordt gegeven, zijn reshoots van extra scènes om het geheel 'enger' te maken, maar hoofdrolspeler Maisie Williams heeft onthuld dat deze nog steeds moeten worden opgenomen. Was de testversie van de film dan echt zo slecht? De (voorlopig) enige trailer werd redelijk goed ontvangen (zelfs beter dan alle trailers voor Dark Phoenix bij elkaar), maar het wordt steeds aannemelijker dat dit project het daglicht nooit zal gaan zien. Tenzij regisseur Josh Boone zijn camera's aankomende zomer eindelijk weer kan gaan laten draaien.10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

007

Avatar

Nou wat een verrassing.

Master Of Films

Avatar

Oh ja Gadvertar 2 is dus verschoven van 18 December 2020 (USA) naar 17 december 2021 (USA).

Ang3l

Avatar

Wow, 2 jaar uitstel......

Master Of Films

Avatar

^ ja dat Disney het toch durft om The New Mutants te laten draaien in de cinema ipv op Hulu te dumpen.

Colruiter

Avatar

Wat is Cameronneke toch bang dat zijn Avatarrekes gaan floppen... hij hoopt misschien dat ze uiteindelijk de stekker er gaan uittrekken.

ExtraDip3000

Avatar

Wat een negatief gedoe rondom Avatar!

Warhasbegun

Avatar

Negativiteit is ookaandacht voor de film

LeonardoPacino

Avatar

@Colruiter:

Ik denk dat Cameron een stuk minder te vertellen heeft bij Disney dan hij normaal gesproken gewend is.

Gigan72

Avatar

Ik weet bijna zeker dat na dit dat Baggertar 2 en de rest nog een aantal x uitgesteld gaat worden...
Dit is al uitstel deel 80 of zo .. misschien zien we ze wel nooit.

Master Of Films

Avatar

ExtraDip3000 "Wat een negatief gedoe rondom Avatar!"
Ja goed hé, want daar worden we positief van.

NieuwsFilm

meest populair