De klok tikt door, nóg langer wachten op 'Avatar 2' en 'New Mutants'

De klok tikt door, nóg langer wachten op 'Avatar 2' en 'New Mutants'

Nog steeds geen enge horrormutanten in 2019 of nieuwe Na'vi avonturen in 2020.

Door de fusie van 20th Century Fox met Disney zijn veel projecten in onzeker vaarwater terecht gekomen. Sommige titels worden gewoon compleet geschrapt en andere zijn weer in afwachting van wat er staat te gebeuren. Twee titels die al ver daarvoor last hadden van voortdurend uitstellen of heropnames die moesten plaatsvinden, zijn James Cameron's langsverwachte vervolg Avatar 2 en de X-Men-spinoff The New Mutants. Ook nu staan beide films weer in de aandacht vanwege het feit dat ze... jawel... opnieuw worden uitgesteld of heropnames nodig hebben. Wat is er toch aan de hand?

Avatar 2/3/4/5 vs. Star Wars
Allereerst de sequels op de kaskraker uit 2009. Naast Avatar 2 en Avatar 3 die al zeker waren, hebben nu ook Avatar 4 en Avatar 5 definitief groen licht gekregen. Door de toenmalige revalidatie van het Star Wars-universum met The Force Awakens werden de releasedata verder weggedrukt en met de aankondiging van drie nieuwe SW-films, is besloten om deze twee grote franchises om de twee jaar afwisselend uit te brengen, met de Avatar-films op 17 december 2021, 23 december 2023, 19 december 2025 en 17 december 2027. De vraag is echter hoeveel geduld de fans nog blijven hebben, als je bedenkt dat de oorspronkelijke release van Avatar 2 stond gepland voor december 2014(!).

The New Mutants
Misschien wel meer geplaagd dan menig ander project. Nadat de releasedatum van 13 april 2018 werd vertraagd naar 22 februari 2019 en vrij snel daarna naar 2 augustus 2019, is momenteel 3 april 2020 geprikt. De reden die constant wordt gegeven, zijn reshoots van extra scènes om het geheel 'enger' te maken, maar hoofdrolspeler Maisie Williams heeft onthuld dat deze nog steeds moeten worden opgenomen. Was de testversie van de film dan echt zo slecht? De (voorlopig) enige trailer werd redelijk goed ontvangen (zelfs beter dan alle trailers voor Dark Phoenix bij elkaar), maar het wordt steeds aannemelijker dat dit project het daglicht nooit zal gaan zien. Tenzij regisseur Josh Boone zijn camera's aankomende zomer eindelijk weer kan gaan laten draaien.



NieuwsFilm

meest populair