Christopher Nolans nieuwe film vindt zijn titel, een uitgebreide internationale cast en een plot over spionnen

Maar wat betekent die titel nu eigenlijk?

Nu Christopher Nolans nieuwe film begint met opnames, is het hoog tijd voor Warner Bros. en de regisseur zelf om wat onthullingen te doen. We kennen nu de titel, de cast en een korte pitch. Voor een Nolan-film is dat al vrij veel.

Te beginnen met de titel: Tenet. Het bekent zoveel als dogma, leerstelling. The Cambridge Dictionary geeft als verklaring: "Eén van de principes waar een overtuiging of theorie op is gebaseerd". Wat het betekent in de context van de film, daar wil niemand iets over kwijt. Wat we wel kregen is een korte pitch: het wordt een epische actiefilm die draait om een internationaal spionnennetwerk. Er zal dan ook in zeven verschillende landen worden opgenomen, wat een heel stuk meer is dan pakweg een James Bond- of een Mission: Impossible-film.

Diverse cast
Minstens zo internationaal is de cast die Nolan bij elkaar heeft geraapt: Britse klasbakken Kenneth Branagh, Robert Pattinson, Aaron Taylor-Johnson (Kick-Ass) en de onvermijdelijke Michael Caine zijn te zien samen met de Amerikaan John David Washington (BlacKkKlansman), de Australische Elizabeth Debicki (The Great Gatsby), de Franse Clémence Poésy (Harry Potter and the Goblet of Fire) en de Indiase Bollywood-actrice Dimple Kapadia. Een zeer gevarieerde cast dus!

Achter de schermen vinden we gekende gezichten: Nolan en zijn vrouw Emma zijn de producenten en cameraman van dienst is de Nederlander Hoyte van Hoytema (Dunkirk) die ook nu weer in IMAX gaat filmen. Vaste componist Hans Zimmer liet verstek gaan, en dus wordt de muziek gecomponeerd door Ludwig Göransson (Black Panther).

De releasedatum van Tenet is vastgelegd op juli 2020.

NieuwsFilm

meest populair