POLL: Beste moderne sprookjesfilm van Walt Disney?

POLL: Beste moderne sprookjesfilm van Walt Disney?

Disney maakt er een hype groter en groter.

Over een paar dagen zit je mogelijk in de bioscoopzaal te kijken naar The Lion King, de volgende "live action"-sprookjesfilm gebaseerd op de eerdere animated classics van Walt Disney. In deze POLL werpen we een blik op de reeds verschenen negen films in de reeks en stellen we de vraag: welke vind jij tot op heden de beste?

In 2010 maakte Tim Burton de live action-film Alice in Wonderland met Mia Wasikowska als het titelpersonage en deze werd een hit door meer dan een miljard op te halen aan de bioscoopkassa's. Het duurde tot 2014 voor de volgende film: Maleficent met actrice Angelina Jolie. Ook nu was er weer succes en later dit jaar verschijnt met Maleficent: Mistress of Evil het vervolg. In 2015 volgde het sterk ontvangen Cinderella met Lily James en in 2016 was er de tot op heden sterkst ontvangen film The Jungle Book van The Lion King-regisseur John Favreau.

Nog meer succes
Na het vervolgdebacle Alice Through the Looking Glass in 2016 verscheen in 2017 de tot op heden financieel sterkst scorende Disney live action-sprookjesfilm tot op heden, Beauty and the Beast met Emma Watson als Belle en Dan Stevens als het Beest. Na het kleinschaligere Christopher Robin in 2018 verschenen dit jaar al het toch wat wisselend ontvangen en presterende Dumbo van Tim Burton en de kaskraker Aladdin met Mena Massoud en Will Smith als Genie.

De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.
Note. De bovenstaande titels staan op de wikipedia-pagina List of Disney live-action remakes of animated films. Films als Oz the Great and Powerful (2013) en Pete's Dragon (2016) zijn uitgesloten, aangezien deze niet gebasseerd zijn op volledige animatiefilms.

NieuwsFilm

meest populair