Poll

POLL: Beste moderne sprookjesfilm van Walt Disney?

Disney maakt er een hype groter en groter.

door Bram de Groot om 10:37 in Poll
Over een paar dagen zit je mogelijk in de bioscoopzaal te kijken naar The Lion King, de volgende "live action"-sprookjesfilm gebaseerd op de eerdere animated classics van Walt Disney. In deze POLL werpen we een blik op de reeds verschenen negen films in de reeks en stellen we de vraag: welke vind jij tot op heden de beste?

In 2010 maakte Tim Burton de live action-film Alice in Wonderland met Mia Wasikowska als het titelpersonage en deze werd een hit door meer dan een miljard op te halen aan de bioscoopkassa's. Het duurde tot 2014 voor de volgende film: Maleficent met actrice Angelina Jolie. Ook nu was er weer succes en later dit jaar verschijnt met Maleficent: Mistress of Evil het vervolg. In 2015 volgde het sterk ontvangen Cinderella met Lily James en in 2016 was er de tot op heden sterkst ontvangen film The Jungle Book van The Lion King-regisseur John Favreau.

Nog meer succes
Na het vervolgdebacle Alice Through the Looking Glass in 2016 verscheen in 2017 de tot op heden financieel sterkst scorende Disney live action-sprookjesfilm tot op heden, Beauty and the Beast met Emma Watson als Belle en Dan Stevens als het Beest. Na het kleinschaligere Christopher Robin in 2018 verschenen dit jaar al het toch wat wisselend ontvangen en presterende Dumbo van Tim Burton en de kaskraker Aladdin met Mena Massoud en Will Smith als Genie.


Note. De bovenstaande titels staan op de wikipedia-pagina List of Disney live-action remakes of animated films. Films als Oz the Great and Powerful (2013) en Pete's Dragon (2016) zijn uitgesloten, aangezien deze niet gebasseerd zijn op volledige animatiefilms.

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Chrischzz

Avatar

Jungle Book dan maar.

MajorJos

Avatar

Pete’s Dragon is toch wel gebaseerd op een animatiefilm van Disney?

John Wayne

Avatar

^ Alleen de draak was animatie.

nicolaas1982

Avatar

BatB is het geworden! The Jungle book is zeker even sterk, maar vond van de eerste dat het verhaal zo mooi aangevuld was en de nieuwe muziek voegde zeker iets toe.

adofmirosch

Avatar

Jungle book! Dat vind ik echt een fantastische film, Pete's dragon is ook een mooie film en totaal anders dan het origineel.

Heb ze niet allemaal gezien (en dat ga ik ook zeker niet doen) maar de films die ik wel gezien heb, vind ik maar matig of bagger.

Sander_1107

Avatar

Jungle Book werd door mij verpest door die jongen. Vond hem heel irritant

chefry1983

Avatar

Ik heb van het rijtje alleen jungle book gezien.

Decepticon

Avatar

Jungle Book, Maleficent vind ik ook heel goed.

Pete's Dragon telt idd niet mee, ik was ook al vergeten dat in het origineel alleen de draak geanimeerd was, maar ik vind de remake heel erg goed.

Brein8998

Avatar

The Jungle Book is veruit de beste. Een nuttige remake met mooie visuals. Geen klakkeloze remake die elke scène afgaat. Christopher Robin was ook wel priem, maar niet echt een remake.

Ereptile

Avatar

The Jungle Book by far! Geweldig goede film die toch ook originele elementen in zich had in vergelijking met de Disney animatie.

Ibrahim

Avatar

Geen. Ze zijn allemaal een stuk slechter dan de tekenfilms.

Die zijn tijdloos. Van dit lijstje was ik de ene helft alweer vergeten en vind ik de andere helft commerciële troep.

NieuwsFilm

meest populair