'Downton Abbey' draait nu in de bioscoop: nog 5 films die volgden op een serie!

'Downton Abbey' draait nu in de bioscoop: nog 5 films die volgden op een serie!

Sommige series bleken zo populair dat het einde slechts een opstapje naar de bioscoop was.

Drie jaar nadat de serie tot een einde kwam, kunnen we deze week in de vervolgfilm Downton Abbey eindelijk zien hoe het familie Crawley sindsdien vergaan is. Het idee om een serie terug te laten keren is niet nieuw, maar lijkt momenteel weer erg populair, aangezien er ook al filmsequels of -prequels gepland zijn voor bijvoorbeeld The Walking Dead, The Sopranos en Breaking Bad. Daarom bekijken we deze keer vijf bioscoopvervolgen op een serie.




Bekijk de afbeelding
Gooische Vrouwen
Nadat hun grote voorbeeld Sex and the City geëindigd was, verscheen er een heuse bioscoopfilm om de fans - en de bankrekening - te plezieren. Dus kon Gooische Vrouwen niet achterblijven. En met succes, want de eerste en de tweede film trokken samen meer dan vier miljoen kijkers naar de bioscoop om te genieten van de nieuwe avonturen van Cheryl, Claire, Anouk en Roelien. Alhoewel 'nieuw' misschien niet het juiste woord is, want de basis bleef - net als bij Carrie Bradshaw en haar vriendinnen - precies hetzelfde.




Bekijk de afbeelding
The X-Files: I Want to Believe
The X Files zorgden er voor dat in de jaren negentig menig kijker voor de buis zat. Met een mix van science fiction, mysterie en humor - en uiteraard de hoofdrollen van David Duchovny en Gillian Anderson - groeide de serie uit tot een fenomeen. Al snel verscheen er dan ook een bioscoopfilm die zich afspeelde tussen seizoen 5 en 6. Na elf seizoen vol buitenaardse wezens, monsters en doofpotaffaires kwam er een eind aan The X Files zorgden, maar fans wilden niet geloven dat het nu echt over was. En ze kregen gelijk, want in The X-Files: I Want to Believe gingen Scully en Mulder nog éénmaal aan de slag om een moordenaar te stoppen.




Bekijk de afbeelding
Twin Peaks: Fire Walk with Me
Het vervolg van Twin Peaks is geen sequel, maar een prequel, waarin eindelijk meer duidelijkheid wordt gegeven over gebeurtenissen die tot de serie leiden. Hoewel 'duidelijkheid' in het oeuvre van David Lynch uiteraard een relatief begrip is. Want hoewel ook de film draait om FBI-agenten die een moord moeten oplossen, vliegt het verhaal hier voor de gemiddelde kijker al veel sneller uit de bocht. Twin Peaks: Fire Walk with Me kreeg in eerste instantie vernietigende kritieken, maar later werd de mening wat bijgesteld. Mocht je een zwak hebben voor Lynchiaanse personages, geef de film dan zeker een kans.




Bekijk de afbeelding
Serenity
Serieliefhebbers begrijpen er nog altijd niets van. Waarom werd Firefly - een creatie van de populaire Joss Whedon - al na één seizoen van veertien afleveringen van de buis gehaald? Veel kijkers waren nog lang niet klaar met deze science fiction western. Gelukkig was de geestelijk vader dat ook niet, dus verscheen na enkele jaren Serenity in de bioscopen. De serietitel was dus verdwenen, maar de vaste cast keerde wel terug. Het verhaal is dan ook een direct vervolg op de laatste aflevering en voegt ook echt iets toe aan het universum dat met Firefly gecreëerd werd.




Bekijk de afbeelding
Star Trek: The Motion Picture
Hoewel bij liefhebbers van science fiction erg populair, kende de originele serie van Star Trek slechts drie seizoenen. Het duurde dan ook nog tien jaar voordat Star Trek: The Motion Picture het licht zag. De volledige cast - met William Shatner en Leonard Nimoy in de hoofdrollen - keerde terug voor dit grote avontuur. En met succes, want Star Trek is nooit meer verdwenen. Talloze films, series, boeken en comics hebben de mythologie alleen maar verder uitgebreid.

NieuwsFilm

meest populair