'The Lion King' is de "slechtste film van het jaar"

'The Lion King' is de "slechtste film van het jaar"

Niet iedereen zal het hier eens mee zijn.

Het bekende magazine Rolling Stone wil duidelijk wat aandacht. Het decenniaoude entertainmentblad heeft namelijk hun top tien slechtste films gepubliceerd en bovenaan die lijst staat één van de grootste kaskrakers van dit jaar.

Rolling Stone durft namelijk de Disney-kaskraker The Lion King - goed voor een kleine $1,7 miljard wereldwijd - op de eerste plaats te zetten. De reden: "Jon Favreau's fotorealistische rip-off van Disney's geanimeerde klassieker uit 1994 zet een toxische trend voort. Het is een bedrijfsproduct zonder hart, ziel en geen enkel vleugje originaliteit." Uiteraard heeft het blad het recht om te schrijven wat ze willen, maar als de rest van de top tien wordt bekeken kan een kritisch iemand zich afvragen of dit wel zo'n weloverwogen volgorde is.

De top drie is compleet met de comicverfilming The Kitchen en Ang Lee's Gemini Man. The Kitchen vanwege "weggegooid talent" en Gemini Man doordat dit "geen kijkbare film" zou zijn.

De complete top tien
Hieronder tref je de complete top tien slechtste films van 2019 volgens Rolling Stone. Oordeel op de gebruikelijke plaats!

1. The Lion King
2. The Kitchen
3. Gemini Man
4. The Goldfinch
5. Where'd You Go, Bernadette?
6. The Dead Don't Die
7. 21 Bridges
8. Midway
9. Glass
10. Last Christmas



NieuwsFilm

meest populair