Algemeen

Wat zijn de beste Marvel Cinematic Universe-films volgens Rotten Tomatoes en IMDb?

Gisteren de slechtste, nu de beste MCU-films.

door Bram de Groot om 19:16 in Algemeen
Gisteren keken we op FilmTotaal naar de slechtst ontvangen titels in het Marvel Cinematic Universe. Daaruit viel onder meer op te maken Captain Marvel misschien wel een beetje overgewaardeerd wordt door de critici. Nu kijken we naar de best ontvangen films.

Om te zien wat het publiek van de films vindt, hebben we gekeken naar de scores op de IMDb. De beoordeling van de critici komt via het percentage op Rotten Tomatoes.

Vijf beste MCU-films volgens IMDb

1. Avengers: Infinity War (2018) - 8,5 [737.461 stemmen]

2. Avengers: Endgame (2019) - 8,5 [637.711 stemmen]

3. The Avengers (2012) - 8,0 [1.212.939 stemmen]

4. Guardians of the Galaxy (2014) - 8,0 [989.513 stemmen]

5. Iron Man (2008) - 7,9 [893.035 stemmen]Vijf beste MCU-films volgens Rotten Tomatoes

1. Black Panther (2018) - 97% [8.28/10 na 490 recensies]

2. Avengers: Endgame (2019) - 94% [8.24/10 na 502 recensies]

2. Iron Man (2008) - 94% [7.71/10 na 278 recensies]

4. Thor: Ragnarok (2017) - 93% [7.58/10 na 404 recensies]

5. Spider-Man: Homecoming (2017) - 92% [7.67/10 na 382 recensies]


Als we deze top vijf-lijstjes vergelijken dan wordt duidelijk dat het publiek Avengers: Infinity War het hoogst heeft zitten en dat de recensenten Black Panther op handen dragen. Erg opvallend is dat Infinity War "slechts" 85% scoort op RT en dat Black Panther tot een 7,3 komt op de IMDb. En dat zijn toch behoorlijke verschillen.

Ook Spider-Man: Homecoming staat verhoudingsgewijs mogelijk wat hoog bij de schrijvende critici. Op de IMDb scoort de eerste Spidey solofilm in het MCU een 7,4. De rest van de films behoren bij beide doelgroepen tot de sterkst ontvangen titels.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

David Mills

Avatar

Beste redactie, blijf niet continue artikelen verzinnen over Marvel, er is meer dan alleen het Marvel universum!!

Robbepost

Avatar

Haha Black Panther op 1, en geen Infinity War of Winter Soldier in de lijst, dat geeft de geloofwaardigheid van RT wel aan.

MajorJos

Avatar

Ik snap die gigantische waardering voor Black Panther nog steeds niet. Was toch een hele doorsnee superhelden film en totaal niet vernieuwend binnen het genre zoals een Winter Soldier of Guardians?

Frietgezicht

Avatar

Opvallend dat Captain America The Winter Soldier in geen enkel lijstje staat.

De 1ste Avengers film vind ik ook wel heel slecht de tand des tijds doorstaan dus benieuwd of die nu nog zulke hoge stemmen zou krijgen. Toen ik uit de bios liep had ik zo een 9 gegeven maar inmiddels is alleen het samenkomen van de helden niet meer genoeg en is het qua verhaal, actie, spanning, special effects, kostuums(Thor lijkt bijv weggelopen uit een toneelstuk) enz wel een erg matig filmpje.

Master Of Films

Avatar

MajorJos "Ik snap die gigantische waardering voor Black Panther nog steeds niet."
Onder het mom van diversiteit excuus, wilden vele (US) filmcritici een wit voetje bij Disney halen Smiley face

Alleen Michael B. Jordan, Andy Serkis & Letitia Wright weten de film nog een beetje te kunnen liften van de saaiheid. Het hele Ubuntu filosofie van de film, waar de filmcritici zo lovend over waren is zo méh uitgevoerd. Wat voor Afrikaanse plantenmix drankje hebben de filmcritici eigenlijk gedronken tijdens de voorstelling vraag ik mij af.

xarkov

Avatar

Winter Soldier kk

Sunspot

Avatar

Totaal niet serieus te nemen die recensenten wat BP betreft, was zowat de slechtste film.

Heel teleurstellend, had veel verwacht van BP

BdeB

Avatar

Black Panther op 1, lol, zo een overgewaardeerde film is dat. Kreeg alleen veel aandacht omdat het gros van de acteurs onze donkere medemens was. Als dit niet het geval was geweest waren de recensies heel anders geweest. Maar in de tijd van de betutteling van tegenwoordig ben je een racist als je zegt waar het op staat.

Artificialis

Avatar

Mijn favoriet blijft Civil War, maar ik kan mij zeker voorstellen dat mensen Infinity War, Guardians of the Galaxy, The Avengers, The Winter Soldier, Iron Man, Endgame of Ragnarok ergens bovenaan hebben staan.

Black Panther en Homecoming hebben niets in de top 5 te zoeken natuurlijk. Zwarte Panter staat alleen bovenaan als je behoort tot één van de volgende twee categorieën: 1. van Afrikaanse komaf en daarom (terecht) blij met vertegenwoordiging in een MCU-film. 2. een politiek correct persoon met wit schuldgevoel.

Bluemeister

Avatar

Black Panther staat natuurlijk alleen maar zo hoog door de politieke correctheid in de wereld, en alle SJW die om het minste of geringste alweer lopen te schreeuwen. De film had in elk geval nooit zo hoog gestaan als het White Panther was, dat is wel zeker....

Basement

Avatar

Beste David Mills, klik niet continue op artikelen over Marvel, er is meer dan alleen het Marvel universum!!

NieuwsFilm

meest populair