De top-10 dode schurken uit het Marvel Cinematic Universe

Uiteraard Thanos, maar welke andere Marvel-schurken zijn er dood?

In het Marvel Cinematic Universe (MCU) gaan veel personages ogenschijnlijk dood, maar vaak keren ze toch op één of andere manier terug. Maar dat geldt gelukkig niet voor alle personages. Hieronder tien slechteriken die we (hoogstwaarschijnlijk) niet meer terug zien in de filmreeks.


Let op: SPOILERS



Uiteraard bestaat er altijd een kans dat personages terugkeren in prequelsfilms of flashbacks. Zo is het niet ondenkbaar dat bijvoorbeeld Thanos later dit jaar terugkeert in Eternals, maar dan is het hoogstwaarschijnlijk tijdens een eerdere periode in het MCU. Ook tijdreizen of andere elementen kunnen eerder overleden personages terug kunnen halen.

Top 10 dode schurken - Marvel Cinematic Universe

Hieronder de tien schurken die je naar alle waarschijnlijk niet terug zult zien in de succesvolle filmreeks. Uiteraard zijn er meer grote schurken van het toneel verdwenen, maar vaak is hun mogelijke dood niet duidelijk in beeld gebracht, zijn ze gevangen genomen of zijn ze ergens naar toe gestuurd.


1. Thanos in Avengers: Endgame

2. Ego in Guardians of the Galaxy Vol. 2

3. Killmonger in Black Panther

4. Obadiah Stane / Iron Monger in Iron Man

5. Ronan The Accuser in Guardians of the Galaxy

6. The Black Order in Avengers: Endgame

7. Crossbones in Captain America: Civil War

8. Whiplash in Iron Man 2

9. Aldrich Killian in Iron Man 3

10. Alexander Pierce in Captain America: The Winter Soldier

MIs jij nog bepaalde dode schurken?
Even geleden plaatsten we ook de top 15 dode (super)helden uit het Marvel Cinematic Universe. Mis jij in bovenstaande lijst nog bepaalde dode MCU-schurken?

NieuwsFilm

meest populair