Waarom het casten van Micheal Keatons Batman in 'The Flash' een slecht idee is

Waarom het casten van Micheal Keatons Batman in 'The Flash' een slecht idee is

De eerste criticus meldt zich tegenover hordes enthousiaste fans.

Allereerst excuses, want dit nieuws is inmiddels al bijna een maand oud. De reacties op het bericht dat acteur Michael Keaton (69) terug gaat keren als een oudere Bruce Wayne a.k.a. Batman in The Flash, waren zeer positief. Toch is lang niet iedereen overtuigd.

Op de website CINEMABLEND is nu een kritisch stuk te vinden waarom deze beslissing niet goed uit gaat pakken, mocht het zover komen. Sommige fans willen garantie dat Keaton en zijn iconische personage in goede handen zijn. Hieronder staan 5 redenen volgens iemand die nog niet helemaal zeker is van het idee. Zijn jullie het ermee eens?

De film wordt geplaagd door problemen
Dit moet eindelijk het standalone avontuur worden van Barry Allen a.k.a. The Flash, maar tot op heden zijn er al 3 regisseurs versleten (uiteraard vanwege creatieve meningsverschillen). De regie ligt momenteel in handen van Andy Muschietti (IT) en onlangs kreeg het imago van hoofdrolspeler Ezra Miller een lelijke deuk in de media. Over het algemeen zijn dit soort negatieve vertragingen geen goed voorteken en moet je DE revival van Keaton dan wel in zo'n risicoproject stoppen?

Het geeft nóg meer verwarring binnen het DCEU
Het DCEU is een rommeltje. De oorzaak ligt volgens velen vooral bij een slechte uitvoering en gebrek aan succes. Is de herintreding van Keaton niet enigzins verkeerd getimed, want The Batman van Robert Pattinson is eveneens onderweg en het schijnt dat we Ben Affleck ook nog niet moeten afschrijven. We weten dat The Flash een multiversum wil creëren en indien correct uitgevoerd, kan deze een hoop gaten gaan dichten. Maar anderzijds bestaat het gevaar dat het juist alleen maar complexer wordt.

Ezra Miller gaat weggespeeld worden
Ezra Miller is een prima acteur. En hoewel menig fan hem genoeg zal herkennen, heeft hij een enorme achterstand op Keaton. In zijn eerste solofilm zou hij dus centraal moeten staan, zonder afleidende trucs en als we hem wat beter kennen, kan men grotere uitstapjes maken. Dat wordt een hele kluif als Keaton in Batsuit verschijnt. Die eist dan alle nostalgie en aandacht naar zich toe, omdat het publiek zich met hem wil herenigen.

DC dreigt dezelfde fout te maken
De studio probeerde hun cinematic universe er te snel doorheen te duwen met het overvolle en onnodig ingewikkelde Batman v Superman: Dawn Of Justice. Te veel personages en te veel plotlijntjes om een uitgebreidere wereld te introduceren waardoor de focus op het kernverhaal verloren ging. De combinatie Michael Keaton/The Flash is duidelijk een tweede poging tot een grootse opzet van 'iets'. Een andere theorie is dat er wordt toegewerkt naar een Batman Beyond-film. Hoe dan ook, DC moet waken dat ze niet opnieuw de catastrofale fout maken om te gehaast een verhaal te vertellen dat zichzelf nog niet bewezen heeft.

'The Return Of Michael Keaton' verdient een andere film
Simpel gezegd, maakt eerst die Batman Beyond-film. De vertolking van Keaton is wereldwijd geliefd (de beste?) en gezien die reputatie verdient hij een film zonder gekunsteld tijdreis/multiversum. Hij heeft geen cameo of setup nodig, het publiek is aan boord. En als The Flash faalt, is het maar de vraag hoe verder. Dus geef zowel Batman als The Flash hun eigen avontuur en mochten beiden een succes blijken, kan je rustig de crossover gaan ontwikkelen. Andersom lijkt geen verstandige keuze.

NieuwsFilm

meest populair