Amazon Prime Video voegde deze 11 films nieuw toe

Amazon Prime Video voegde deze 11 films nieuw toe

Vandaag zetten we weer voor je op een rij wat er nieuw is.

Deze week is er een hele rits aan Nederlandse films toegevoegd aan Amazon Prime Video. We zetten ze voor je op een rij.

OORLOGSWINTER: Het is de ijskoude winter van 1944/1945. Nederland is bedekt met een dik pak sneeuw. De Tweede Wereldoorlog is in volle gang. In het westen van Nederland heerst grote honger, waardoor veel mensen naar het oosten trekken om daar voedsel te vinden voor hun gezinnen. In een dorpje in de buurt van Zwolle woont de veertienjarige Michiel, die niet kan wachten tot hij iets kan betekenen in het verzet. Dit tot ergernis van zijn vader, die als burgemeester vooral bezig is om escalaties in het dorp te voorkomen. Als zijn buurjongen Dirk, die meedoet aan een overval op het munitiedepot, aan Michiel vraagt of hij een brief aan iemand wil bezorgen als het mis gaat, voelt hij zich eindelijk serieus genomen. De overval blijkt verraden, Dirk wordt opgepakt en degene bij wie hij de brief moet bezorgen, is doodgeschoten door de Duitsers. Hij leert al snel dat goed en kwaad dicht bij elkaar liggen. Die laatste oorlogsmaanden zal hij zijn hele leven met zich meedragen. Hij zal nooit meer dezelfde zijn.
SOOF 2: Soof en Kasper hebben het geprobeerd, maar het kan niet meer anders. Ze gaan uit elkaar. Althans, dat wil Kasper. Soof probeert vrolijk te blijven maar raakt de controle helemaal kwijt.
MANNENHARTEN 2 : In Mannenharten 2 is er veel, maar ook weinig veranderd in de levens van de mannen. Zo drijft de baby van Wouter (Jeroen Spitzenberger) en Nicole (Katja Herbers) hen vooral uit elkaar, besluit Tim (Daan Schuurmans) - die net terug is van zijn reis - een tijdje single te blijven en valt womanizer Dennis (Barry Atsma) als een blok voor een nieuw zangtalent. Niels (Fabian Jansen) gooit het na een cursus vrouwen versieren over een hele andere boeg en de hopeloos romantische Younes (Mingus Dagelet) zoekt overal in Amsterdam naar het meisje waar hij één onvergetelijke nacht mee beleefde.
SPIJT! : Jochem heeft het niet makkelijk op school. Hij wordt gepest door het gemene vriendengroepje van Sanne en zijn klassenleraar Timo is veel te druk met populair doen voor de scholieren. Alleen klasgenoot David ergert zich hardop aan het pesten, maar tijdens een klassenfeest heeft hij alleen oog voor Vera. De pesterijen lopen dan zo erg uit de hand dat Jochem de volgende dag niet meer thuis komt...
DE GELUKKIGE HUISVROUW : Lea Meyer is gelukkig: man Harry adoreert haar, brengt het geld met bakken binnen en is, net als Lea zelf, dol op seks. Kortom; Lea's leven is perfect totdat Harry zegt dat hij een kind wil. De bevalling van Harry Junior is een uitputtingsslag. Lea's onverslaanbare humor en optimisme leggen het af tegen het natuurgeweld. Terwijl Harry een intens gelukkige vader is, voelt Lea geen enkele band met de baby. Ze krijgt waanvoorstellingen, zakt weg in psychose en wordt verplicht opgenomen. Aanvankelijk steekt ze de draak met de psychiater, de therapie en met 'de gekken' om haar heen. Maar gaandeweg ontdekt ze dat haar medepatiënten mensen zijn met hele herkenbare angsten en dat er, onder haar onaflaatbare poging van alles een grap te maken, een hoop onverwerkt verdriet schuilt. Eenmaal thuis lukt het haar niet de draad weer op te pikken; ze past niet meer in haar oude leven en zal moeten afrekenen met het verleden voordat ze Een Gelukkige Huisvrouw kan worden.
ACHTSTE GROEPERS HUILEN NIET : De stoere Akkie zit in groep 8 en is helemaal wild van voetbal. Tijdens schooltijd wordt haar klas door juf Ina klaargestoomd voor belangrijke zaken als de Citotoets, het schoolkamp en de finale van het schooltoernooi. Na schooltijd gaat ze het liefst voetballen met haar klasgenoten. Het kan haar niets schelen dat Joep voetbal geen sport voor meisjes vindt. Ze is er hartstikke goed in en kan Joep makkelijk aan. Maar dan wordt Akkie ziek. Gelukkig krijgt ze heel veel steun van haar klasgenoten en Juf Ina. Ondanks het verdriet kan de optimistische Akkie het niet laten om zich ook vanuit het ziekenhuis overal mee te bemoeien. Als het ernaar uit ziet dat ze het voetbaltoernooi moet missen, bedenkt Joep een cool plan voor haar.
GOTTI : Gotti: Three Generations wordt gebaseerd op de visie van John Gotti's zoon John Gotti jr. De maffiabaas Gotti was jarenlang hoofd van de beruchte Gambino familie, één van de vijf New Yorkse misdaadfamilies. Gotti werd familiehoofd in 1986 na het omleggen van zijn voorganger Paul Castellano. In 1992 verdwijnt Gotti achter de tralies nadat hij is verraden door zijn "underboss" Salvatore Gravano a.k.a. Sammy the Bull. In 2002 overlijdt Gotti aan keelkanker.
UNACKNOWLEDGED : Deze film kijkt naar geheimhouding rond UFOs in de Verenigde Staten en probeert uit te zoeken wat er aan de hand is.
POMS: De gepensioneerde Martha trommelt haar buren en vriendinnen uit om een cheerleadersteam te vormen. Ze willen aan iedereen bewijzen dat er op deze sport geen leeftijd staat. Wanneer ze jongere vrouwen aan het werk zien komen de dames evenwel tot de ontdekking dat het cheerleaden doorheen de jaren niet hetzelfde is gebleven.
GET DUKED!: Duncan, Dean, DJ Beatroot en Ian zijn jonge delinquenten die, tegen hun zin in, deelnemen aan een kampeertocht in de Schotse Highlands. Er wordt van hen verwacht goed samen te kunnen werken, in hun voedsel te voorzien en naar een afgesproken plaats af te reizen. Naast het feit dat geen van allen hier wil zijn, zijn de jongens niet bepaald in staat om te kunnen overleven in de hooglanden. Bovendien worden ze onderweg beschoten door een man die bekendstaat als The Duke.
A Viking Saga: The Darkest Day: Hereward is een onervaren monnik, die het Heilige Evangelie van Lindisfarne naar de abdij van Iona moet brengen. Maar tijdens zijn reis wordt hij opgejaagd door een doodseskader van Vikingen.


NieuwsFilm

meest populair