Gewaagde uitspraak: "Pirates Of The Caribbean is beter af zonder Johnny Depp"

Gewaagde uitspraak: "Pirates Of The Caribbean is beter af zonder Johnny Depp"

De franchise zal zijn frisheid weer terug gaan vinden...

Een opmerkelijk betoog van Cathal Gunning op ScreenRant. Hij is van mening dat de Pirates Of The Caribbean films een goede beslissing nemen met het vervangen van sterspeler Johnny Depp. Nieuws waar fans kapot van waren, omdat velen hem beschouwen als het hart en de ziel. NB: Dit is dus iemands opinie en géén feit, maar we vonden het wel interessant genoeg om met jullie te delen. Komt die:

Jack Sparrow nam de show over (en dat is geen compliment)
Curse Of The Black Pearl is en blijft de perfecte balans tussen comedy, horror, actie en avontuur. Maar hoe meer sequels er kwamen, hoe meer Depp's personage naar de voorgrond trad. Dit ging ten koste van de omringende karakters en essentiële scènes, waardoor Dead Man's Chest en At World's End nodeloos ingewikkeld werden. Jack Sparrow was nog steeds grappig, maar moest maximaal benut worden terwijl men ook nog een complex verhaal wilde vertellen. Het publiek houdt van Jack, dus leg de focus bij hem (dacht men). Maar het typetje werkte juist het beste in een gedoseerde verschijning als onderdeel van een groter ensemble.

De andere castleden kunnen nu weer meer schitteren
Dat een film niet enkel op Jack Sparrow kon leunen, werd pijnlijk duidelijk bij On Stranger Tides toen Orlando Bloom en Keira Knightly de serie verlieten. Hun korte optreden aan het eind van Dead Men Tell No Tales was veruit het meest interessante aspect. Het wordt vaak vergeten dat zij de performance van Depp naar een hoogtepunt tilden dankzij hun persoonlijke emotionele band met het publiek dat zich toch minder identificeert met iemand als Jack Sparrow. En de wat zwakkere performances van vervangers Sam Claflin/Astrid Berges-Frisbey en Brenton Thwaites/Kaya Scodelario onderstreepten dat des te meer.

De franchise kan zichzelf helemaal opnieuw herontdekken
De vijfdelige reeks heeft nog een scala aan legendes en mythen die verkend kunnen worden, zolang we eerst maar accepteren dat Jack Sparrow naar de horizon is gevaren en nooit meer terugkeert. We kunnen nog zoveel onontdekte plekken bezoeken en zoveel leren van de achtergronden van bijvoorbeeld een Davy Jones, zijn historie met Calypso, de Piratenleiders van de Broederschap, Blackbeard, Barbossa, desnoods Salazar. Maar dat gaat pas lukken als de plotlijnen niet langer gedomineerd worden door Jack Sparrow die de helft van de speelduur opeist en eigenlijk steeds oninteressanter werd (met als dieptepunt Dead Men Tell No Tales waar hij geen schim meer leek van zijn vroegere zelf)

Wat zeggen jullie? Eens of oneens?

Houd FilmTotaal in de gaten voor een bericht morgen over de verloren zoon(!) van Jack Sparrow die zijn opwachting lijkt te gaan maken...

NieuwsFilm

meest populair