Netflix kocht deze 10 bioscoopfilms en deze zijn nu of binnenkort te zien

Netflix kocht deze 10 bioscoopfilms en deze zijn nu of binnenkort te zien

Steeds meer bioscoopfilms gaan naar streaming.

Netflix zit niet stil en grijpt zijn kans nu vele bioscoopfilms worden uitgesteld doordat de deuren van de wereldwijde bioscoopzalen beperkt geopend zijn en lokaal zelfs helemaal op slot zitten. Hieronder de films die Netflix reeds wist op te pikken.

Voorlopig blijven de echt grote blockbusters voorbestemd voor de bioscoop. Filmstudio's lijken hun allergrootste titels niet kwijt te willen, ondanks dat Netflix en de andere streamingdiensten trachtten om bijvoorbeeld No Time to Die te kopen.

De 10 meest opvallende bioscoopfilms die Netflix kocht
Hieronder op basis van verschijningsdatum de films die Netflix heeft opgekocht bij verschillende studio's. Overigens heeft Netflix niet altijd de wereldwijde rechten.

Zo heeft de streamingdienst enkele de "internationale" rechten voor bijvoorbeeld de animatiefilm SpongeBob film: Sponge on the Run en de Tom Hanks-film News of the World.

- The Lovebirds (10 april 2020)
- The Trial of the Chicago 7 (16 oktober 2020)
- Enola Holmes (23 september 2020)
- SpongeBob film: Sponge on the Run (5 november 2020)
- Mosul (26 november 2020)
- News of the World (10 februari 2021)
- Bad Trip (onbekend)
- Wish Dragon (onbekend)
- The Woman in the Window (onbekend)
- The Mitchells vs. The Machines (onbekend)

Tussendoor kocht Netflix overigens meer filmrechten, bijvoorbeeld van Concrete Cowboy en Bruised, maar deze films hadden op dat moment nog geen distributeur.

Ook kocht Netflix de rechten van Heart of Stone met Gal Gadot, maar die film moet pas over een jaar of twee verschijnen.



NieuwsFilm

meest populair