Netflix

Netflix kocht deze 10 bioscoopfilms en deze zijn nu of binnenkort te zien

Steeds meer bioscoopfilms gaan naar streaming.

door Bram de Groot om 22:30 in Netflix
Netflix zit niet stil en grijpt zijn kans nu vele bioscoopfilms worden uitgesteld doordat de deuren van de wereldwijde bioscoopzalen beperkt geopend zijn en lokaal zelfs helemaal op slot zitten. Hieronder de films die Netflix reeds wist op te pikken.

Voorlopig blijven de echt grote blockbusters voorbestemd voor de bioscoop. Filmstudio's lijken hun allergrootste titels niet kwijt te willen, ondanks dat Netflix en de andere streamingdiensten trachtten om bijvoorbeeld No Time to Die te kopen.

De 10 meest opvallende bioscoopfilms die Netflix kocht
Hieronder op basis van verschijningsdatum de films die Netflix heeft opgekocht bij verschillende studio's. Overigens heeft Netflix niet altijd de wereldwijde rechten.

Zo heeft de streamingdienst enkele de "internationale" rechten voor bijvoorbeeld de animatiefilm SpongeBob film: Sponge on the Run en de Tom Hanks-film News of the World.

- The Lovebirds (10 april 2020)
- The Trial of the Chicago 7 (16 oktober 2020)
- Enola Holmes (23 september 2020)
- SpongeBob film: Sponge on the Run (5 november 2020)
- Mosul (26 november 2020)
- News of the World (10 februari 2021)
- Bad Trip (onbekend)
- Wish Dragon (onbekend)
- The Woman in the Window (onbekend)
- The Mitchells vs. The Machines (onbekend)

Tussendoor kocht Netflix overigens meer filmrechten, bijvoorbeeld van Concrete Cowboy en Bruised, maar deze films hadden op dat moment nog geen distributeur.

Ook kocht Netflix de rechten van Heart of Stone met Gal Gadot, maar die film moet pas over een jaar of twee verschijnen.4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Spider-fan

Avatar

No Time to Die is de ideale film om mensen ook weer naar de bioscopen te lokken straks, omdat het iets is dat zoveel mensen aanspreekt.
Ik denk alleen dat na oktober als de boel nog niet opengaat, men het echt niet kan maken om de film nog langer achter te houden voor verder uitstel, en hij echt uit zal moeten komen op streaming/verhuur e.d.

Aeon

Avatar

Dat is zwaar k*"
Ik wil naar de film,nog even en ze gaan berekenen wat nog humane uitloop is voor een scharrel mens.
En wat als je geen Netflix kunt betalen.

Fluffer

Avatar

De beste films blijven toch voorbehouden voor de bioscoop, news of The world en The woman in The window zijn misschien wel wat , de rest grotendeels nooit van gehoord.

Marklar

Avatar

Enola Holmes was toch al veel eerder dan december te bekijken?

NieuwsFilm

meest populair