Algemeen

Amazon Prime Video voegde 17 films nieuw toe afgelopen week

Het was weer een prima week voor abonnees met Amazon Prime Video.

door Jim Pedd om 17:26 in Algemeen
Het was een heerlijk weekje op Amazon Prime Video. En dus hebben we een flinke lijst voor je met nieuwe films!

The Hunger Games (2012)
Regie: Gary Ross | Cast: Stanley Tucci, Wes Bentley, Jennifer Lawrence, Willow Shields
De Hongerspelen speelt zich af in de verre toekomst waarin de Verenigde Staten zijn opgedeeld in 12 districten die allen onder bewind staan van een centrale overheid. Elk jaar dwingt deze overheid elk district om twee kinderen te kiezen die moeten deel nemen aan de live op tv uitgezonden Hongerspelen, een gevecht op leven en dood die naast eer en glorie ook voedsel oplevert voor het winnende district. Jennifer Lawrence speelt de rol van de 16-jarige Katniss Everdeen, die furore maakt tijdens De Hongerspelen.

The Hunger Games: Catching Fire (2013)
Regie: Francis Lawrence | Cast: Jennifer Lawrence, Liam Hemsworth, Jack Quaid, Taylor St. Clair
Nu de Hongerspelen voorbij zijn blijkt dat de centrale regering nog wat in petto heeft voor Katniss en Peeta. De 75ste editie komt er namelijk aan en daarbij moeten alle winnaars van vorige edities wederom meedoen aan de Spelen.

The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 (2015)
Regie: Francis Lawrence | Cast: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson
Nu het land Panem in een totale oorlog verkeert, neemt Katniss (Lawrence) het nog één laatste keer op tegen President Snow (Donald Sutherland). Samen met een groep van haar beste vrienden - waaronder Gale (Liam Hemsworth), Finnick (Sam Claflin) en Peeta (Josh Hutcherson), onderneemt Katniss een missie met de eenheid van District 13. Ze riskeren hun levens in een poging President Snow te vermoorden, die er zelf steeds meer geobsedeerd lijkt te zijn Katniss te doden. De dodelijke vallen, vijanden en morele keuzes die Katniss wachten in het Capitol, vormen een grotere uitdaging dan alle arena's die ze ooit betrad voor de Hunger Games.

Lucy (2014)
Regie: Luc Besson | Cast: Scarlett Johansson, Morgan Freeman, Min-sik Choi, Amr Waked
Een drugssmokkelaar slikt de drugs die ze moet vervoeren in en komt er plotseling achter dat ze superkrachten heeft.

Norbit (2007)
Regie: Brian Robbins | Cast: Eddie Murphy, Thandie Newton, Terry Crews, Clifton Powell
De 9-jarige Norbit woont in een weeshuis waar ook zijn vriendinnetje Kate woont. De twee zijn onafscheidelijk. Maar Kate wordt twee weken na hun kinderhuwelijk geadopteerd. Norbit gaat alleen verder en ontmoet Rasputia, een stevige tante van een jaar of negen en haar drie broers die goed voor zichzelf kunnen opkomen. Wat Rasputia trouwens ook kan, en dus zorgt ze ervoor dat die sukkel van een Norbit haar vriendje wordt. Als dik meisje kan ze toch niks anders krijgen. De volwassen Norbit (Eddie Murphy) en Rasputia (Eddie Murphy) trouwen en Norbit werkt in het bedrijf van de broers. Maar zij oefenen een maffia-achtig schrikbewind uit op het plaatselijke bedrijfsleven. En Rasputia is nog dikker, jaloerser en onredelijker geworden. Als Kate weer opduikt beseft Norbit wat echte liefde is. Maar Kate is verloofd met Deion (Cuba Gooding Jr) die duidelijk niet deugt. Kan Norbit die criminele Deion buitenspel zetten? En wat willen die broers van Rasputia met het weeshuis uitspoken....

12 Years a Slave (2013)
Regie: Steve McQueen | Cast: Chiwetel Ejiofor, Dwight Henry, Dickie Gravois, Bryan Batt
12 Years of a Slave is gebaseerd op de memoires van Solomon Northrup (Ejiofor). Deze Northrup was in de 19e eeuw een vrije zwarte man die leefde in New York toen twee mensen bij hem langskwamen en hem een baan in Washington aanboden. Daar werd hij ontvoerd en gedwongen tot een gruwelijk leven als slaaf onder verschillende eigenaren.

Wonder Park (2019)
Cast: Sofia Mali, Jennifer Garner, Ken Hudson Campbell, Kenan Thompson
De fantasievolle June ontdekt een pretpark genaamd Wonderland, dat verborgen zit in het bos. Het park beschikt over leuke glijbanen en pratende dieren. June ontdekt al snel dat het park uit haar eigen fantasie is ontsproten en dat ze de enige hoop is, samen met de dieren, om deze magische plek te redden.

Vacation (2015)
Regie: John Francis Daley, Jonathan M. Goldstein | Cast: Ed Helms, Christina Applegate, Skyler Gisondo, Steele Stebbins
Rusty Griswold neemt zijn familie mee op een road trip naar Walley World. De bedoeling? De boel met zijn vrouw wat heftiger maken en weer een band opbouwen met zijn zoons.

Asher (2018)
Regie: Michael Caton-Jones | Cast: Famke Janssen, Ron Perlman, Richard Dreyfuss, Peter Facinelli
Een huurmoordenaar wordt ouder en neemt dus nog een laatste klus aan.

Armed Response (2017)
Regie: John Stockwell | Cast: Wesley Snipes, Anne Heche, Dave Annable, Gene Simmons
Een team zeer goed getrainde operatives zit gevangen in een geïsoleerde militaire compound nadat de AI daar afgesloten wordt. De crew begint vreemde en angstaanjagende fenomenen mee te maken, zodra ze erachter komen wat er met het vorige team gebeurd is.

Suddenly (2013)
Regie: Uwe Boll | Cast: Ray Liotta, Ebru Salcioglu, Dominic Purcell, Don MacKay
De komst van de president in Suddenly wordt voorbereid door een eliteteam van de Geheime Dienst. Als hoofdkwartier kiezen ze het huisje van een oorlogsweduwe uit. Ideaal als observatiepost, of hebben de vier agenten andere plannen? Wanneer Deputy Todd, een aan lager wal geraakte oorlogsveteraan, vraagtekens plaatst, wordt dat als dronkemanspraat afgedaan. Grote vergissing.

Forced to Fight (2011)
Regie: Jonas Quastel | Cast: Peter Weller, Gary Daniels, Arkie Reece, Alexandra Weaver
Shane Slavin, legende van het illegale kooivechterscircuit, is gestopt met vechten. Maar dan begaat zijn jongere broer een fatale misstap door een meedogenloze misdaadbaas te bedriegen. Om de schuld van zijn broer af te lossen moet Shane opnieuw de ring in, nu zonder regels: je verlaat de kooi als winnaar of als lijk.

In the Heart of the Sea (2015)
Regie: Ron Howard | Cast: Chris Hemsworth, Benjamin Walker, Cillian Murphy, Brendan Gleeson
Heart of the Sea speelt zich in de winter van 1820 af op het walvisjagende schip Essex. Dat wordt aangevallen door een gigantische walvis, die uit lijkt te zijn op wraak. De nasleep van deze aanval daagt de overlevende bemanning uit een manier te zoeken om weer veilig aan land te komen.

Black Christmas (2019)
Regie: Sophia Takal | Cast: Imogen Poots, Aleyse Shannon, Lily Donoghue, Brittany O'Grady
In deze remake zien we Imogen Poots als een van een groep meiden uit de Mu Kappa Epsilon studentenvereniging. Deze meiden hebben besloten om kerst op de schoolcampus door te brengen in plaats van naar huis te gaan. Helena, een van de meiden, raakt echter vermist tijdens een groots kerstfeest. Poots' personage gaat gelijk naar haar op zoek, wat gevolgd wordt door een reeks gruwelijke moorden.

American History X (1998)
Regie: Tony Kaye | Cast: Edward Norton, Edward Furlong, Beverly D'Angelo, Jennifer Lien
Danny Vinyard wordt beïnvloedt door z'n oudere broer, de skinhead Derek. Dereks haat tegen andere rassen komt voort uit de moord op zijn vader. Hij belandt zelf ook in de gevangenis wegens moord en komt er achter dat hij door zijn eigen bende verraden is. Dan besluit Derek een aantal mensen, waaronder z'n broertje, een lesje te leren

The Way You Look Tonight (2019)
Regie: John Cerrito | Cast: Nick Fink, Bailey Noble, Emily Tremaine, Juliette Goglia
Peter is 30 en probeert een weg te vinden door de online datingcultuur. Na een romantische date wordt Peter alleen wakker en probeert hij dit achter zich te laten en wendt zich tot een mythisch datingsite die gegarandeerd zijn match zal vinden. Hij zal een hele nieuwe wereld van mensen en ervaringen ontdekken waardoor hij twijfelt aan de aard van identiteit, aantrekkingskracht en liefde.

Jurassic Thunder (2019)
Regie: Milko Davis Main Director, Thomas Martwick | Cast: Heath C. Heine, Rick Haak, Jon Cotton, Dmitri Raskes
Een dodelijk virus teistert Afrika, terwijl een meedogenloze krijgsheer beslag legt op kernwapens. In een poging om hem te verhinderen van het starten van een oorlog, besluit de Amerikaanse regering om zich op onbekend terrein te begeven. Russische gepantserde dinosaurussen worden ingezet om de klus te klaren maar zij worden meteen besmet met het virus. Vier soldaten moeten nu de boel redden.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

David Mills

Avatar

2 echte toppers, American History X en 12 years a slave

Overlord

Avatar

Eens met David Mills, en natuurlijk een Uwe Bol topper met Dominic Purcell. Dat staat natuurlijk ook garant voor kwaliteit.

StanLee Koekblik

Avatar

De dag dat je Amazone Prime zonder credit card kunt betalen ben ik eergisteren lid. Prima content, vooral de series. Maar Alita Battle Angel, 1917, The Joker en zulks. Neem je al die bagger op de koop toe.

Zeker voor die prijs.

David Mills

Avatar

@ Stanlee koekblik.... je kunt prime ook gewoon met ideal betalen.

And...Action

Avatar

In the Heart of the Sea vondt ikzelf ook leuk om te zien

NieuwsFilm

meest populair