Al deze filmfranchises komen tot een einde in 2022

Al deze filmfranchises komen tot een einde in 2022

Neem maar afscheid!

Als alles meezit, is 2022 weer een relatief normaal jaar in de bioscoop. Hollywood begint in elk geval te herstellen en de box office gaat ook weer richting normaal. Bovendien wordt het een interessant jaar met een paar enorme filmreleases, waaronder Doctor Strange in the Multiverse of Madness, The Batman en Avatar 2.

Duidelijk is dat meer dan ooit ingezet wordt op franchises. En dat ook gepoogd wordt nieuwe franchises te lanceren. Alleen is niets eeuwigdurend en nemen we dit jaar dus ook afscheid van filmfranchises. We zetten op een rij waar we allemaal zeker en volgens de geruchten afscheid van moeten nemen.

Jackass
De Jackass-franchise is voorbij na de release van Jackass Forever. Althans, daar gaan we vanuit. De stunts zijn gevaarlijker dan ooit en de crew is nu richting de 40 en de 50 aan het gaan.

Downton Abbey
De Crawley-familie keert nog eenmaal terug met Downton Abbey: A New Era, die nu in april uit moet komen. Er wordt niet gesproken over een derde deel, al zou het mogelijk kunnen zijn dat bij groot succes, er toch nog een komt. Maar voorlopig lijkt dit het einde te zijn.

Top Gun
Tom Cruise is terug als Pete 'Maverick' Mitchell in Top Gun: Maverick. Die film verkeerde jaren en jaren in een ontwikkelhel, maar komt er dit jaar dan eindelijk. Het lijkt gezien de hel waarin de productie verkeerde ook meteen het einde, maar wie weet gaat Cruise bij succes nog even door.

Jurassic World
De Jurassic-franchise komt met Jurassic World: Dominion in zekere zin tot een einde. Zeker is dat er gedacht wordt over een zevende film, maar die moet dan een nieuwe cast volgen. De World-trilogie komt in elk geval tot een einde.

Thor
Van zo'n beetje elke Marvel-held van de oorspronkelijke Avengers hebben we inmiddels afscheid moeten nemen. De kans is groot dat Thor: Love and Thunder ook het afscheid vormt van Thor zoals we hem nu kennen. Tenzij er een vijfde film komt, wat voor het eerst in de franchise zou zijn!

Minions
2022 zou het einde kunnen zijn van de Minions-films, mocht de aankomende film Minion: The Rise of Gru geen succes blijken. Tegelijk weten we wel dat er een vierde Despicable Me komt.

Puss in Boots
In 2022 komt een einde aan de Puss in Boots-franchise. De film Puss in Boots: The Last Wish schijnt de laatste te zijn en draait erom hoe de Puss in Boots zijn laatste van negen levens bereikt heeft.

Halloween
De succesvolle herlancering van de Halloween-franchise gaat met Halloween Ends naar het einde. Dan komt het levenslange conflict tussen de Strode-familie en Michael Myers tot een dodelijke conclusie. En zou het als het goed is nu wel voorbij moeten zijn. Tot de volgende reboot.

Creed
Voor het eerst zien we geen Rocky Balboa meer en keert enkel Adonis Creed terug in Creed III. Het einde van het verhaal van Rocky is dus bereikt en het verhaal gaat dat deze derde film ook de conclusie vormt voor het verhaal van Adonis.

NieuwsFilm

meest populair