Hoe scoort 'The Batman' ten opzichte van andere Batman-films?

Hoe scoort 'The Batman' ten opzichte van andere Batman-films?

Robert Pattinson doet het goed, heel goed.

The Batman is vanaf donderdag in de bioscoop te zien. Eindelijk, want we hebben behoorlijk lang moeten wachten op de film rond Robert Pattinsons gemaskerde held.

De eerste recensies van de film, die al verzameld zijn op Rotten Tomatoes, schetsen een erg positief beeld. Zo positief, dat de film een rating van maar liefst 90 procent heeft op basis van 144 getelde recensies. Tel je geen animatiefilms rond Batman mee, dan is het daarmee de tweede best ontvangen Batman-film ooit. Enkel The Dark Knight (2008) werd beter ontvangen.

The Batman-ontvangst
De ontvangst van The Batman is dus enorm positief. De film doet het beter dan Batman Begins (84%) en The Dark Knight Rises (87%). En beter dan Batman Returns (80%).

Maar ook Batman: The Movie (79%) en Batman (72%) doen het minder goed. Rotten-films zijn er ook gemaakt rond Batman, namelijk Batman Forever (39%), Batman v Superman: Dawn of Justice (29%) en Batman & Robin (12%).

En The Batman doet het beter de Batman-loze films Joker (68%) en Birds of Prey (79%). De film scoort verder binnen de recente DC-films ook vergelijkbaar met de best ontvangen films.

Wonder Woman staat hoger met een score van 93%. Shazam! en The Suicide Squad scoren gelijk, met 90%.

NieuwsFilm

meest populair