Prime Video beleeft een van zijn beste weken met toffe fantasyfilms

Dat is pas gaaf!

Jim Pedd 7 augustus 2022 22:30 in Featured
15 nieuwe films op Prime Video deze week. En een paar best indrukwekkende titels waaronder de zes The Hobbit en The Lord of the Rings-films van Peter Jackson en het nieuwe Green Book. We zetten 't voor je op een rij.

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)
Regie: Peter Jackson | Cast: Alan Howard, Noel Appleby, Sean Astin, Sala Baker
Een magische ring met bovenaardse krachten beslist over de toekomst in het land van Midden-Aarde. Wanneer de Ring in handen komt van de jonge hobbit Frodo, moet hij het opnemen tegen Sauron, heerser van de duisternis. Er ontstaat een strijd die gaat om het behoud of de ondergang van de wereld. Naar het boek 'In de ban van de Ring' van J.R.R. Tolkien.

The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)
Regie: Peter Jackson | Cast: Bruce Allpress, Sean Astin, John Bach, Sala Baker
Frodo en Sam trekken verder in de richting van Mordor om hun taak te volbrengen. Hierbij krijgen ze hulp uit onverwachte hoek. Ondertussen proberen Merry en Pippin te ontsnappen uit de handen van de Orcs, en helpen Legolas, Aragorn en Gimli koning Theoden van Rohan in zijn strijd tegen de legers van Saruman.

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)
Regie: Peter Jackson | Cast: Noel Appleby, Alexandra Astin, Sean Astin, David Aston
De hobbits Sam en Frodo beginnen samen met de Gollum aan het laatste deel van hun reis richting Mordor, om daar te proberen in het hol van de leeuw de machtige 'Ene Ring' te vernietigen. De legers van Gondor trekken ondertussen ook richting Mordor in de hoop daar definitief af te rekenen met Saurons legers.

The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)
Regie: Peter Jackson | Cast: Ian McKellen, Martin Freeman, Richard Armitage, Ken Stott
The Hobbit films vertellen het verhaal over de simpele hobbit Bilbo Balings, die een rustig leventje leidt in de Gouw in Midden-aarde. Zijn gemakkelijke bestaan komt echter abrupt ten einde wanneer op een dag de tovenaar Gandalf op zijn deur klopt en een groep dwergen meebrengt. Zij weten Bilbo te overtuigen om een tocht te ondernemen waarbij hij oog in oog zal komen te staan met de draak Smaug, die lang geleden een schat heeft gestolen van de Dwergen. De enorme gevaren die een dergelijke toch met zich meebrengt, zijn de onervaren Bilbo echter onbekend. Voor hij het weet, is hij op avontuur en komt hij in aanraking met trollen, wolven, reusachtige spinnen, aardmannen en niet te vergeten de draak Smaug zelf.

De Hobbit: de Woestenij van Smaug (2013)
Regie: Peter Jackson | Cast: Ian McKellen, Martin Freeman, Richard Armitage, Ken Stott
'The Hobbit: The Desolation of Smaug' pikt het verhaal direct op na de gebeurtenissen in 'An Unexpected Journey'. De dwergen, Bilbo en Gandalf zijn succesvol ontsnapt uit de Misty Mountains, en Bilbo heeft de Ring te pakken gekregen. Samen reizen ze nu verder om het dwergenkoninkrijk Erebor terug te winnen op de draak Smaug, samen met de berg goud die daar ligt.

De Hobbit: De Slag van Vijf Legers (2014)
Regie: Peter Jackson | Cast: Ian McKellen, Martin Freeman, Richard Armitage, Ken Stott
Ondanks dat de dwergen hun koninkrijk hebben heroverd op de draak Smaug, hebben ze onbedoeld ook een dodelijke kracht losgelaten op de wereld. Door wraak gedreven zorgt Smaug voor vele slachtoffers onder de inwoners van Lake Town. Thorin is geobsedeerd door zijn heroverde rijkdom en heeft zijn vriendschap en eer hiervoor over. Ondanks pogingen van Bilbo om hem tot reden te brengen, wordt Bilbo gedwongen een wanhopige en gevaarlijke keuze te maken. Maar er zijn ook andere en veel grotere gevaren. Gandalf ziet namelijk dat de gevaarlijke vijand Sauron enorme legers met Orcs stuurt naar de Lonely Mountain. Als de duisternis nadert, moeten dwergen, elven en mensen besluiten zich te verenigen of zich te laten vernietigen. Bilbo vecht ondertussen voor zijn leven en de levens van zijn vrienden tijdens de epische strijd van de vijf legers, waarin de toekomst van de Midden-aarde aan een zijden draadje hangt.

The Alpinist (2021)
Regie: Peter Mortimer, Nick Rosen | Cast: Marc-André Leclerc, Peter Mortimer, Alex Honnold, Jason Kruk
Marc-André Leclerc is een alpinist, een bergbeklimmer op rotsen, sneeuw en ijs. Op afgelegen berghellingen maakt de vrijgevochten 23-jarige de meest gewaagde solo-beklimmingen. En toch trekt hij weinig aandacht. Marc-André klimt alleen, ver weg van de schijnwerpers, zonder camera's, zonder touw en zonder ruimte voor fouten. Beroemde klimmers staan versteld van zijn prestaties.

Green Book (2018)
Regie: Peter Farrelly | Cast: Viggo Mortensen, Mahershalalhashbaz Ali, Linda Cardellini, Sebastian Maniscalco
De Italiaans-Amerikaanse Tony Lip is een uitsmijter die uit de Bronx komt. Hij wordt ingehuurd om dr. Don Shirley rond te rijden. De Afro-Amerikaanse man is een eersteklas pianist die op tournee gaat. Omdat ze van Manhattan naar het zuiden van Amerika reizen, moeten ze steun vinden in een speciale reisgids die hen de plaatsen toont waar het veilig is voor Afro-Amerikanen. Het tweetal zal geconfronteerd worden met racisme en andere gevaren, maar ook met onverwachte menselijkheden en humor. Ze zullen hun verschillen aan de kant moeten schuiven als ze de reis van hun leven willen overleven.

The Gateway (2021)
Regie: Michele Civetta | Cast: Shea Whigham, Olivia Munn, Zach Avery, Bruce Dern
De aan alcohol verslaafde Parker is sociaal werker en krijgt de zorg over de dochter van de alleenstaande moeder Dahlia toegewezen. Dahlia's echtgenoot Mike zit in de gevangenis, maar komt vervroegd vrij. Wanneer hij zijn gezin in het criminele milieu meesleurt, schiet Parker in actie om de vrouwen te helpen. Hiervoor heeft hij wel de hulp nodig van zijn eigen vader, van wie hij vervreemd is geraakt.

King of Thieves (2018)
Regie: James Marsh | Cast: Michael Caine, Michael Gambon, Charlie Cox, Ray Winstone
King of Thieves is gebaseerd op de daadwerkelijk gebeurde Hatton Garden diamantroof in Londen, die plaatsvond in april van 2015. Een groep gepensioneerde dieven besloot om nog een laatste maal bij elkaar te komen voor één van de grootste roofovervallen ooit, waarbij ze meer dan 200 miljoen pond bij elkaar verzamelden door kluisjes leeg te halen. In eerste instantie kwamen ze er mee weg, maar later werden ze toch gepakt.

C'mon C'mon (2021)
Regie: Mike Mills | Cast: Joaquin Phoenix, Gaby Hoffmann, Woody Norman, Scoot McNairy
Het leven van radiojournalist Johnny (Joaquin Phoenix) is vrij onbezorgd, tot zijn zus Viv hem vraagt op haar 9-jarig zoontje Jesse te passen, terwijl zij voor diens vader moet zorgen. Wanneer Johnny zijn neefje onder zijn vleugels neemt tijdens een roadtrip van Los Angeles naar New York en New Orleans, ontpopt Johnny zich tot een ware surrogaatvader, met alle angsten en verwondering die met het vaderschap gepaard gaan, en ontstaat er langzaam een unieke band tussen de twee.

Backstage (2005)
Regie: Emmanuelle Bercot | Cast: Emmanuelle Seigner, Isild Le Besco, Noémie Lvovsky, Valéry Zeitoun
De moeder van de 17-jarige Lucie, is handtekeningenverzamelaarster en trouwe fan van een heleboel vedetten. Voor Lucie daarentegen is er maar één enkele ster. Het lot wil dat haar leven verstrengeld raakt met het zijne...

Thirteen Lives (2022)
Regie: Ron Howard | Cast: Colin Farrell, Joel Edgerton, Viggo Mortensen, Tom Bateman
Thirteen Lives, geproduceerd door Ron Howard, vertelt het waargebeurde verhaal van de wereldwijde reddingsactie van een Thais voetbalteam dat tijdens een onverwachte regenbui vast kwam te zitten in de Tham Luang grot. Geconfronteerd met onoverkomelijke problemen, zal een team van 's werelds meest ervaren en ervaren duikers - bij uitstek ervaren in het navigeren door het wirwar van ondergelopen, smalle grot tunnels - samen met Thaise troepen en meer dan 10.000 vrijwilligers een benauwende redding van de twaalf jongens en hun coach uitvoeren. Met een ongelofelijke inzet en terwijl de hele wereld meekijkt, begint de groep aan hun meest uitdagende reddingsactie ooit, waarbij ze de tomeloze kracht van de menselijke geest laten zien.

Doblemente Embarazada 2 (2022)
Regie: Koko Stambuk | Cast: Gustavo Egelhaaf, Matías Novoa, Michelle Renaud, Carmen Aub
Tien jaar is verstreken en dingen zijn enorm veranderd voor Javier en Felipe. Ze zijn fulltime ouders voor hun dochters Sol en Luna. Maar de vaders beseffen dat de meisjes iets missen: een moeder. Om er een te vinden, nodigen ze hun vriendinnen uit op een familievakantie met een geheim plan om te ontdekken wie de beste moeder is. Natuurlijk verloopt niets zoals gepland.

Naked Singularity (2021)
Regie: Chase Palmer | Cast: John Boyega, Olivia Cooke, Bill Skarsgård, Ed Skrein
Casi is een ambitieuze en succesvolle pro-deoadvocaat uit New York. Wanneer hij een zaak verliest en geschorst wordt, twijfelt hij aan het rechtssysteem. Gaandeweg gaat hij er mentaal aan onderdoor en raakt hij betrokken bij de onvoorspelbare beklaagde Lea.

NieuwsFilm