Mitchell van Vuren


Mitchell van Vuren
85

Recensies

366,05K

Views

Recensent
Film- en televisiejournalist
Schrijft sinds januari 2022 voor FilmTotaal

Auteur
Mitchell van Vuren is een freelance filmjournalist en -onderzoeker. Voor FilmTotaal schrijft hij voornamelijk recensies van films die direct uitkomen bij de grote streamingdiensten, met af en toe een uitstapje naar de bioscoop.

Achtergrond en focus
Met een achtergrond in de filmwereld en een grote voorliefde voor Aziatische cinema kijkt Mitchell kritisch naar de selectie op streamingdiensten, met name naar de films die niet afkomstig zijn uit de koker van Hollywood. Helaas kom je met Netflix en HBO Max dan niet bijzonder ver, en is hij daarom ook een fervent bezoeker van Nederlandse filmhuizen en filmfestivals.

Logischerwijs is hij vaak op streamingdiensten MUBI en Viki te vinden, en hoopt hij stiekem dat FilmTotaal het aanbod aan arthouse op de nicheplatformen ook een kans gaat geven in de toekomst.

Favoriete genres en films
Mitchell zit altijd klaar voor kunstfilms (met een grote K) én lekker foute genrefilms, zolang de filmmakers het maar met genoeg passie en lol hebben gemaakt. Verschillende hoeken van Aziatische films zijn vertegenwoordigd in zijn kijklijst, variërend van Bollywoodmuscicals, Japanse anime en Chinese sci-fi. En, het moet gezegd worden, bovenaan de lijst prijkt nog steeds het werk van Charlie Kaufman.


Neem contact op met Mitchell van Vuren

LaatsteRecensies