Signs (2002)

A message. A warning. A sign...of things to come.

Reviews (15)

Stingray

Avatar

Spannende film als je niet gaat kijken naar de feiten.
Zorg voor goed geluid een bak popcorn en een verduisterde kamer en je hebt een prima film.

Maar als je gaat kijken naar dat gedoe over water....
Waarom kiezen ze voor de aarde...?
De aarde bestaat voor 74% uit water en de mens voor nog meer hahaha, als die mannekes van mars dus eens wat beter research hadden gedaan zouden ze mr. aarde wel links laten liggen lijkt me ;)

ciao

breul

Avatar

Hoewel ik fan ben van mel moet ik eerlijk zeggen dat ik deze film helaas saai vond en hoewel mel,een held is in de filmwereld is dit 1 van de mindere film,maar een ander kan hem natuurlijk goed vinden,
ieder zijn mening,maar ik ga hem zeker niet kijken helaas,dan is de patriot mooier,en zo kan ik meerder films van hem noemen,jammer is het wel.
sorry mel.

Mcjansen

Avatar

Dit is en blijft toch één van mijn favo films, jammer dat mensen alleen maar uit zijn op de aliens, maar kijk eens naar het verhaal, naar de kleine details die in deze film allemaal verwerkt zijn, ik vind het echt een pracht van een film, heb hem al te veel op DVD gekeken, dus denk niet dat ik hem vanavond nog een keer ga kijken, misschien dat ik hem wel stiekem aanzet en met een half oog ga kijken ;)

emperor

Avatar

..veel te onderschat deze film..ik hoor bijna niks anders als loze kritiek...jammer,maarja niet iedereen kijkt met dezelfde ogen en luistert met dezelfde oren...ik vindt de film wel degelijk goed..de sfeer,de opbouw,de confrontaties..erg spannend.
En wie zat er niet een beetje te bibberen,toen dat fragment ineens op TV kwam,en dan de reacties van die kinderen erbij...ik vond het redelijk spooky.
Gewoon leuk vermaak,leuk acteerwerk.
M. Night Shyamalan heeft een heel kenmerkend iets in zijn films..buiten dat hij er zelf ook vaak in meespeelt,een soort Spielberg-achtige touch,iets van zichzelf,om het zo maar tezeggen en dat vindt je ook in de films terug,typisch en die zijn films net dat beetje extra geven wat het ondersheid maakt.

Aphex

Avatar

Dit is het laatste dat ik hierover zeg, want ik ben geen wetenschapper of expert ofzo... en het is eigenlijk ook helemaal niet interessant ;)

Toevallig is het element zuurstof het 8e meest voorkomende in het heelal. De kans is dus redelijk groot en niet klein, dat waterstof en zuurstof een molecuul gaan vormen, het is namelijk ook nog 1 van de simpelste moleculen. Het oppervlak van Jupiters maan Europa bestaat voornamelijk uit water, zowel vloeibaar als vast, Mars heeft ijs rond de polen en kometen bestaan vaak ook uit ijs van H2O. Vele andere manen kennen water, ook gaswolken in ons sterrenstelsel hebben water... De aliens kunnen blijkbaar tegen onze temperaturen, dus vloeibaar H2O kom je dan nogal snel tegen....

Aphex

Avatar

Nog even voor die kerel die claimt dat er zonder water vast ook wel leven mogelijk is;

Uitsluiten kan een redelijke geest dat niet, maar waterstof (H) is dé meest voorkomende stof in het ons 'bekende' universum. Dat weten we omdat waterstof goed zichtbaar/meetbaar is op oa de foto's van de Hubble telescoop en radiotelescopen. Waterstof is één van de belangrijkste bouwstenen van het heelal. Vandaar dat het volstrekt belachelijk is dat de wezens wel tegen onze lucht kunnen (vochtigheidsgraad?) maar dat 2 waterstof atoompjes ze doet smelten...

Natuurlijk meten wij intelligentie naar aardse en menselijke maatstaven... toch kun je 'gezond verstand' best toepassen op mogelijk buitenaards leven. Een planeet waarvan 70% van het oppervlak en nog eens tientallen procenten van de atmosfeer bestaan uit juist die stof waarvoor je nogal allergisch bent, die mijd je als de pest.

En dan heb ik het nog niet eens over geloof en religie gehad...

Shyamalan laat met deze film wat mij betreft opnieuw zien dat hij niet al teveel intelligentie van z'n ouders heeft meegekregen. De plot en de opbouw van spanning in al zijn films is oppervlakkig en simpel... Op z'n best vermaak met popcorn en een pilsje. En ik vind popcorn toevallig om te kotsen ;)

shahrzad

Avatar

Wil je echt zeggen dat het niet kan voorkomen dat in ons gigantisch heelal een bepaald stof voorkomt dat geen H2O is, maar waaruit wél leven vooruit kan komen? Of dat er bepaalde leefsituaties zijn waar compleet andere dingen voor nodig zijn dan water. Heb je elke ster en planeet in het hele universum afgezocht dan??

Over de film: Die aliens vallen inderdaad wel tegen. Maar ik vermaakte me wel tijdens deze film. Vond de scary movie parodie leuker! :P

mickvh

Avatar

Ik vond het een geweldige film, hoewel deze niet zo goed is als The Six Sense. De spanning wordt goed opgebouwd, en dat is natuurlijk het opvallendste aan de films van M. Night Shyamalan. Dit is ook meteen een nadeel, want de spanning wordt zo hoog dat de climax daardoor wat tegenvalt, voor de rest een goede en originele film.
Een aanrader voor als je hem nog niet gezien hebt.

[rating 4]

M1r4

Avatar

Ik waarderde het heus wel dat het geen doorsnee film was en dat het niet erg voorspelbaar was. Maarre...een beetje meer degelijk verhaal had ik nog wat meer gewaardeert.
Ik ben het eens met de plotholes die daarnet zijn genoemd plus dat ik het een afknapper vond dat die aliens als B-film zombies tussen de planken door grijpen en dan vervolgens er zo onwijs lang over doen om een klein bewusteloos kind te vergassen.
Ik vond het een slecht excuus dat dat jochie asthma zou hebben om dat gifgas te ontlopen terwijl hij zonder die asthma niet eens door de alien gegrepen zou zijn.

Wat ik nog wel grappig vond was dat dat de alien als 2 druppels water op de Iron Maiden mascotte 'Eddie' lijkt.

Kortom, deze film is geschikt voor:
Mensen die niets anders te doen hebben dan naar deze film kijken als er geen andere films op andere zenders zijn.

Mcjansen84

Avatar

Tis gewoon een top film, al die kleine details die zo goed zijn uitgewerkt maken deze film top, wat ik toevallig las op IMDB;

op een gegeven moment blijkt die hond ziek te zijn, maar gaan ze niet naar hun dierenarts omdat je later in de film ziet dat de lokale dierenarts die gozer is van het ongeluk 'shayamalan' ray ofzo heet hij in de film volgens mij, verder blauwe elementen die staan voor water, het terug winnen van mel gibson zijn geloof in de film, de prachtige muziek... nee hoor dit is echt een top film.... The Village is ook ZEER onder schat, ik geef het toe het kon beter uitgewerkt worden, maar kijk The Village maar is een paar keer en ga maar is letten op de details, de sfeer en niet te vergeten wederom de prachtige sfeervolle muziek van James Newton Howard, ik ben ook zeer benieuwd naar M.Knight's nieuwe film: Lady in the water.

Janicke

Avatar

[filmquote] Karagiz maandag 18 April 2005 om 15:02
Nou ik vond The Village egt saai, het hele film door heb je de spanning en wat blijkt?? Het is gewoon een gek van de dorp met geraamtekleding... 0+ [/filmquote]

he je word bedankt he, aik wou the village nog zien maar als jij een beetje het plot gaat vertellen... maar over signs: tis lang geleden dat ik hem gezien heb maar van wat ik me ervan herriner vond ik het een vrij spannende film.. en ja t einde valt natuurlijk wel wat tegen maar wat voor einde zou dan moete bij zo'n film?

hettar

Avatar

Vond hem ook erg tegenvallen.. het begon wel goed (met het maisveld en zo) maar werd steeds ongeloofwaardiger. In het algemeen kan ik een slecht verhaal wel negeren als de rest erg goed is, maar als het echt ronduit ongeloofwaardig wordt dan kan ik er niet meer serieus naar kijken.

(Het geloven van een film is natuurlijk wel subjectief; ik vond het bij Unbreakable en Crouching Tiger bijvoorbeeld weer geen probleem, en anderen wel. Dus ik kan me best voorstellen dat jij daar achter het toetsenbord Signs het toppunt van filmkunst vindt)

leonardus

Avatar

WoUtoMatiC dinsdag 19 April 2005 om 09:34

leonardus schreef:

Wij veronderstellen dat aliens slim zijn, het kan natuurlijk ook dat ze dat niet zijn, dat je daarom teleurgesteld bent in deze film snap ik op zich wel, maar stel je eens voor dat er nu echt aliens bestaan, hoe zouden ze er dan uit moeten zien, en wie zegt dan of ze slim zijn of niet. dat is dus de vraag, eigenlijk kan je dan niet zeggen dat de aliens er niet uitzien, want wie weet zien ze er wel gewoon zo uit en wie weet ook zijn ze ook zo dom.


Hoe komen ze dan hier? Per toeval?

Of mag ik niet zo kritsch kijken?Hmmm euh...hoe ze hier komen? misschien met een ufo?, of vind je dat je daar slim voor moet zijn om die te besturen, ik weet het niet hoor, maar ik heb nog nooit gezien hoe je zo'n ding moet besturen, je gaat er dus vanuit dat je daar dan ook weer slim voor moet zijn. volgens mij weet jij meer!!

leonardus

Avatar

Heel goed aan deze film is dat het spannend blijft tot aan het eind, slimme opbouw dat je aan de buis gekluisterd houd, want je wil gewoon weten wat er zal gebeuren.
Verplaats je in de wereld van deze film en ga niet al te kritisch kijken, maar stel je eens voor dat het je echt zal gebeuren, als je met dat gevoel naar deze film gaat kijken, weet ik zeker dat je ook Signs in het rechter rijtje zal plaatsen.
..........Swing away.............

Leonardus.

Lumière

Avatar

Signs... slechte herinneringen...
[rating 1.5]

Je denkt eerst, dit kan nog wel wat worden. Bij de eerste alien-figuren denk je, ach, best grappig zo'n belachelijke debiel. Maar dan... de rest van de film is belachelijk en slaat werkelijk nergens op. De aliens zijn niet erg snugger, en verder bestaat de film uit toevalligheden, en dingen waar ik me alleen aan irriteerde.
Een achterliggende filosofische boodschap? Hm, dat wel, maar de rest van de film moet dan het kijken ook nog wel waard zijn!

En meneer Night? Ik vind dit zijn enige slechte film, die ik gezien heb. 6th Sense was goed, Unbreakable vond ik een tikkie beter. The Village had een erg leuk gegeven, en was gewoon... uhm... leuk!