Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2011)

The Last Enemy Is Death

Reviews (12)

Tarkus

Avatar

Dit Part 2 is iets beter dan Part 1.
Maar blijf bij m'n mening dat het allemaal beter had gekund.
Toch heb ik bij het herbekijken van de ganse serie films me toch wel kunnen vermaken.
Ze zijn alles samen toch wel een mijlpaal in de filmgeschiedenis en stuk voor stuk kaskrakers !!

Commentaar 2013:
Helaas ben ik ook over dit deel niet erg tevreden, net als over part 1 van deze film.
Dit deel heeft wat meer special effects maar net als over het eerste deel ben ik niet opgetogen over het verhaal, dat ik bijzonder saai vind.
Het ganse Harry Potter verhaal had een beter einde verdiend dat dit.
Sorry, maar ik ben niet echt een liefhebber van dit einde, het had allemaal beter gekund en ook een beter einde had op zijn plaats geweest.

Glennekeeeee

Avatar

Aangezien VIER (Vlaamse zender) alle HP-films in de zomer heeft uitgezonden heb ik deze allemaal opgenomen en vandaag heb ik het zesde deel ervan teruggezien.

De laatste film van éen van de meest succesvolle reeksen, zowel op financieel als criticus-gebied. Elke film haalde op z'n minst een meer dan aardig niveau met enkele uitschieters waarbij elke film een eigen identiteit had en toch mooi in het geheel paste. Een non stop actie film hadden we in deze reeks nog niet gehad maar Part 2 vult die leemte met gemak, en dit zonder de details voor de personages niet te verliezen.

Dat deze film vooral draait om Voldemort en Potter word al snel duidelijk. De opbouw daarnaar was ook zeer sterk. Al snel word duidelijk dat Zweinstein, waar het allemaal begon, ook het décor van de finale moet zijn. Op zich logisch, aangezien Zweinstein in deze reeks als een symbool voor magie word gezien. Sneep die Perkamentus heeft opgevolgd maar als kijker voel je dat er iets aan de hand is met de man. We krijgen daar later in de film een waardige uitleg over en een mooi afscheid van éen van de meest intrigerende personages van deze wereld. Ook mooi is het begin van deze film, we krijgen ook daar actie met een heerlijke scène in goudgrijp, na een rustpauze bij de broer van Perkamentus die een ander daglicht stelt op het ex-schoolhoofd gaan we al snel naar Zweinstein waar het al niet lang duurt voor Voldemort komt aangestormd. De invasie van diens leger is heerlijk in beeld gebracht met mooie actieve, flitsend bewegende beelden die mooi elk facet van de veldslag laat zien. Het enige wat zelfs tot aan de finale minder uitgewerkt blijft is Potters relatie met Ginny die zichzelf maar moet weten te redden en aan haar lot word overgelaten door haar zogezegde grote liefde, al is dit maar een detail. Op het eerste zicht lijkt daarna het duel Harry - Voldemort maar een tegenvaller en hoewel het op zich wel logisch lijkt waarom dit gebeurd is de wederkeer maar een raar gegeven. Vooral omdat Harry zelf al beseft dat hij terug moet wat me niet logisch lijkt aangezien je dood bent. Maar het gesprek met Perkamentus verbergt veel omdat het zo innemend is en oprecht waardoor dit ruimschoots gecompenseerd word. Wanneer Harry en Voldemort terug elkaar treffen is het zeker een topfinale al is de manier waarop Voldemort sterft eigenlijk geen krachtmeting tov elkaar maar eerder het geluk dat de Zegevlier niet aan Voldemort behoorde waardoor die dus niet gehoorzaamde misschien een beetje een tegenvaller maar op zich wel te verklaren.

De laatste scène was misschien iet of wat overbodig maar wel leuk om te zien.


Het laatste slotstuk is een topper geworden, deze reeks eindigt met een climax die volledig aan de verwachtingen voldoet en de reeks met een goed gevoel kan doen afsluiten.

9,75/10

DE VOLLEDIGE REEKS
Nu ik alle films na elkaar heb bekeken kan ik zeggen dat dit écht een meer dan hoogstaande reeks is geworden waarbij nog geen enkele franchise dit heeft kunnen evenaren door 8 films zo een niveau te kunnen halen (Bond misschien maar zeker niet 8 films na elkaar van dezelfde kwaliteit). We hebben een wereld zien groeien, personages zien groeien, zien uitwerken op een meer dan solide manier en finales gezien die nergens herhalend waren en steeds de film waardig afsloten. Het is meer dan een blockbuster-reeks geworden want daarvoor heeft de film hun personages veel te mooi naar boven laten komen. Daarnaast nog éen van de beste badguys uit de 21e eeuw en een magische wereld waar zo veel valt uit te halen.

Ik ben benieuwd naar de nieuwe reeks die ze aan het opzetten zijn maar het zal toch raar aanvoelen om daar nergens Harry Potter te kunnen weerzien

voor de gehele reeks een 8,5-9
met als uitschieters: Azkaban, Vuurbeker, Part 1 en part 2

jaime91

Avatar

Net de laatste Harry Potter films bekeken The Deathly Hallows Part 1 & 2 die ik nog niet gezien had en de afgelopen dagen heb ik de delen daarvoor ook nog eens herbekeken. En ik moet zeggen, nu ik de reeks ook voor het eerst helemaal gezien heb dat het me toch wel raakt om afscheid van deze franchise te nemen. Ik ben ook met die films en de acteurs opgegroeid en ben ongeveer net zo oud als Daniel,Emma en Rupert (Harry,Hermelien en Ron) en nu pas realiseer ik me dat het echt voorbij is. De films zijn net als de acteurs ook volwassener en duisterder geworden met ieder deel en ook dat kan ik daar enorm aan waarderen. Ik had alleen bij het eind van Part 2 een leeg gevoel. Die make-up van de oudere Harry en de rest was ook niet echt wat het moest zijn maar daar kan ik nog wel overheen zien, alleen had ik geen voldaan gevoel ofzo. Alsof er nog iets achter hoorde, of dat ik nog iets miste ofzo. Misschien was het wat afgeraffeld ofzo. Ik kan het niet echt benoemen maar het gevoel wat ze proberen op te roepen had ik niet echt. Maar toch vind ik de twee laatste films prachtig! Alles komt samen, en ik had echt op meerdere momenten kippenvel! Heb ultiem genoten van deze franchise en ik zal hem vast nog meerdere malen opnieuw bekijken. Alleen is het dan natuurlijk anders, als dat je het voor de eerste keer ziet. Aan alles komt helaas een eind....

kenny94

Avatar

Ik had eerlijk gezegd veel meer van de film verwacht, hij viel zelfs op bepaalde momenten erg tegen zeker in het begin veel te langdradig en nog steeds zijn vele vragen onbeantwoord gebleven.
de film had veel meer kunnen bieden, maar mischien had ik gewoon te hoge verwachtingen na alle lovende reviews en reacties indertijd.
(de film was ook veel te kort vele hadden maar een kleine rol in dit deel)

Leifel

Avatar

Even aangemeld om dit te zeggen, maar mensen, even reeel: wat is er zo goed aan deze film?

Effecten zijn inderdaad goed, actiescenes ook, maar het acteer werk is echt dramaaatisch, Daniel leek het meeste op het jongetje en dus werd hij gekozen, maar acteren, ho maar. (andere films ook) van die 3, scenes gingen super snel, alsof je trailers achter elkaar aant kijken was, en nog maar niet te beginnen over het einde (oudere versies van die 3, jezus zag er niet uitt!!, kon je beter weglaten.

Ik snap dat HP een populaire film is en snap ook waarom: fantasie, goede boeken, mooie shots/actie scenes etc, maar om deze film nou de hemel in te prijzen op nr 2 gaat mij persoonlijk beetje ver.

nickklunder

Avatar

Vrijdagavond naar deze film geweest in de bioscoop. Vorig jaar al het eerste gedeelte van deze finale bekeken, een goede film met een sterk einde. Een einde waar iedere Potter liefhebber op hoopt. Hiermee komt er een einde aan een bepaalde sage. In dit laatste deel valt alles op zijn plaats. Dingen die de afgelopen delen voor velen een raadsel zijn gebleven worden nu opgelost. Een prima einde, een goede film.

benjamin

Avatar

Het zit erop voor Harry Potter, maar David Yates en co hebben wel gezorgd voor het einde dat de leerlingtovenaar verdiende. Het einde moest episch zijn, wel, het was episch. Haast non-stop actie, maar met oog op sterke personages - vooral Neville krijgt een heldenrol. En het verhaal van Sneep is echt ontroerend gedaan.

En dan is er nog die derde dimensie. Volgens veel mensen blijkbaar overbodig, maar het stoort helemaal niet. Dit is geen Clash Of The Titans, de 3D ziet er goed uit met veel diepte en een paar effectjes.

secret1994

Avatar

Laatste film Smiley face
Ik vond het redelijk goed,ze hebben het beste ervan proberen te make,
er zijn + punten en -punten, maar tis gedaan :(
vond wel dat ze de film een halfuur langer konden maken door de doodscenes van George(of Fred) en die van Lupos en Tops erin te steken en ook een scene dat Desiderus tegen die dooddoeners zat te zeveren voer zijn kat Smiley face
ik vond het ook een einde van... ja, ge weet hoe het zit ,tis gedaan. ik had echt gehoopt op dankwoordje (in een filmke) van de acteurs, een dankwoord aan de fans voor die 10jaar kijken en volgen van Harry Potter ;)

En dan komt ge thuis en dan denkt ge van : 'WAT NU? Harry Potter is gedaan...wa nu?'
ik heb besloten heel de reeks nog eens te bekijken Smiley face

Asperientje

Avatar

Ik vond de film erg goed gelukt. Ook ik had graag een langere battle willen zien. Maar ik denk dat komt omdat de film zo snel ging en omdat er zoveel gebeurde, dat je denkt dat het te kort was. Daarom ga ik ook een tweede keer.

De actie was goed, de film was erg duister. Ook worden er veel dingen uitgelegd en alles valt nu samen. Een aantal stukken in de film zijn zo intens, dat je soms vergeet om te ademen. Het deel van sneep was erg emotioneel. Het einde was hierdoor iets minder, maar nog steeds erg goed. Goede effecten en muziek. Sterke acteerprestaties. Het gevecht tussen Harry en Voldemort was erg goed in elkaar gezet. De held van deze film en van wie ik echt ben gaan houden is Nevill Longbottom/ Marcel lubbermans. Hij is de ster in deze film. Sorry Harry...

shaunofthedead

Avatar

Het was een prima film, maar toch miste ik iets. Over bepaalde delen in het verhaal werd gewoon niets gezegd en dan toch plots naar gerefereerd. zoals over de zoon van Lupos. Ook over de Relieken zelf werd bitter weinig uitgewijd en de verhaallijn van Perkamentus en Grindelwald is helemaal niet in de film verwerkt. Ook had het eindgevecht wat mij betrof nog epischer gekund en nog iets langer mogen duren. Maar buiten deze puntjes van kritiek was het een zeer goede film die een waardige afsluiter vormde voor de reeks. Ook de acteerprestaties waren allemaal van hoge kwaliteit, iets wat ik in andere delen soms miste.

Liptonpome

Avatar

Een oproep aan de filmkijker; geef deze laatste eerbetoon aan de 'cult' van onze tijd - Harry Potter - een waardig cadeau door hem een 10 te raten op imdb. Harry Potter verdiend, na deze 10 jaar durende verrijking aan ons leven een waardige plek in het bijbelachtige IMDB top 250.

lelijk einde overigens, na de dood van voldie werd er allemaal iets te luchtig over gedaan, iedereen is blij en wel in die zaal terwijl er echt net iets sicks is gebeurd eigenlijk. Daarna bij die trein ff malfoy tegen komen alsof er eigenlijk niets aan het handje was, alsof Hitler en Stalin elkaar ff meeten in de jaren '60 en elkaar een lief handje geven.

JamesBond

Avatar

Ben er vanmiddag geweest...En ik moet zeggen...Een waardige afsluiter van een wereldwijd fenomeen T+) De actie is top, de personages spelen top! De scène van Sneep's verleden wat erg mooi en emotioneel neergezet.

Dit is een afsluiter die Harry Potter heeft verdiend na 10 jaar :Y

Echt een geweldige film die iedereen moet zien deze zomer! Er is een einde gekomen aan een film saga die zelf James Bond niet kon overtreffen. "How you looked him in the eye, a man who trusted you..and killed him."

Cijfer
9/10