Sucker Punch (2011)

You Will Be Unprepared.

Reviews (12)

No7LivesHere

Avatar

Deze film is perfect voor het spreekwoord verder kijken dan je neus lang is. Dat deze film eventueel een laag cijfer scoort is voornamelijk te danken aan mensen die er geen bal van snappen!!

Spoiler:
Sucker Punch laat op een zeer meesterlijke fantasierijke manier zien, wat jonge vrouwen/meiden door kunnen maken in dit soort gestichten. Op het moment dat deze dames geen reële uitweg meer zien, gebruiken ze hun fantasie om de ontsnappen aan de realiteit. En in die fantasie voelt het alsof alles mogelijk is. Op het moment dat de hoofdrol karakter gaat dansen en binnen treed in haar eigen fantasy wereld, dan krijgen de mensen in de realiteit een adembenemend bijna hypnotiserende dans te zien. Dit bied de mogelijkheid voor de andere dames om te helpen met ontsnappen. En deze poging tot ontsnapping wordt geweldig weergeven in het fantasy van de hoofdrol karakter. En daarnaast zitten er heel veel verborgen boodschappen voor het essentie van leven.


Ik raad dus eigenlijk aan om deze film openminded te kijken.
Als je de film al gezien hebt en hij veel je tegen opnieuw kijken en verder kijken dan je neus langs is. Het is namelijk niet domweg vette actie scenes maar een prachtig verhaal.

Snap je de film nog steeds niet?? Dan kun je beter een simpele actie film gaan kijken. Dan is het niveau van deze film niet aan jou besteed.

En als laatst voor mensen die het wel snappen maar toch niks aan vinden. Smaken verschillen.

Hoop hiermee filmkijkers van dienst te zijn geweest.

gegroet,
Nr.7

Olrik

Avatar

De visuele aspecten van Sucker Punch zijn prachtig en er zit heel wat goed camerawerk is de film, maar als het op het verhaal aankomt is Sucker Punch een enorme warboel.
De film is van Zack Snyder, die ik vooral hoog heb zitten vanwege Watchmen en dus was ik erg benieuwd naar zijn nieuwste film, maar het gevoel wat ik had na het zien van Watchmen had ik absoluut niet bij Sucker Punch.
Zoals ik al zei is de film op visueel vlak prachtig om te zien en je ziet overduidelijk dat het van de hand van Snyder komt, maar wat is het verhaal me toch een rommeltje.
Snyder heeft in Sucker Punch een eigen magische wereld gecreëerd, maar is een cruciaal ding vergeten en dat is dat een bepaalde wereld altijd regels nodig heeft, maar in deze film lijkt alles te kunnen en komen de meest onzinnige dingen voor, die mooi zijn om te zien, maar in werkelijkheid totaal belachelijk zijn.
Doordat er amper tot geen regels zijn in deze wereld word de film al gauw saai en heeft me op veel momenten totaal niet kunnen boeien en hield me enkel wakker door de prachtige effecten.
Ik ga de film niet enkel aanraden omdat de effecten mooi zijn, want dat is gewoon veel te weinig.

5.0 / 10

Magalaan

Avatar

Deze film past niet in een bepaalde categorie. Je zou hem een magisch realistische film kunnen noemen. Daarom houdt hij zich niet aan de normale spelregels. Het doet denken aan een kruising tussen Alice in Wonderland, Kill Bill, fantasy games, aangevuld met psychedelische rock muziek

Er is een duidelijke verhaallijn alleen is die niet belangrijk. Op geen enkel moment is de film echt spannend te noemen. Dat komt omdat we net als bij Alice in Wonderland steeds bewust zijn dat we naar een droom kijken. Bij Kill Bill heb je dat ook in mindere mate, ondanks het vele geweld is het zo gestileerd dat het onwerkelijk overkomt.

Toch verveelt de film geen moment. De beelden zijn prachtig en worden erg goed ondersteund door de muziek. De regisseur kent onze verlangens: "Je wordt vermaakt". Je zou de film kunnen zien als een beschrijving van het tijdsbeeld van een vervreemde samenleving. Het vertelt iets over ons "kijkers", hoe wij op gaan in fantasieën die we bovenop ons saaie rationele bestaan plakken. Hoe wij films gebruiken om ons echte leven te voorzien van een beter verhaal met meer spanning.

En precies om die reden voelen we ons ook bedrogen door deze film. in plaats van ons een realistische droom te geven die ons even los maakt van onze werkelijkheid, laat hij zien hoe wij ons bestaan vullen met filmclichés. De film overlaadt ons met mooi vorm gegeven clichés en prikt daarmee onze dromen door. Door de film er mee te overladen wordt er een sterk gevoel van leegheid opgeroepen, van valse aangeplakte emoties. Tussen de regels vertelt de film een verhaal dat wij niet willen zien of horen. Dat ons leven leeg is en niet gevuld kan worden door fantasieën te consumeren.

Aan het einde zien ze dat de hoofdpersoon een bijna vrijwillige lobotomie ondergaat. Het echte verhaal komt dan ook op het laatst met de woorden: En ten laatste: Het mysterie van wiens verhaal dit is. Wie houdt de wapens vast om ons te bevrijden. Jij bent het, vecht nu. Ofwel wij zijn die hoofdpersoon.

Deze film wil opzettelijk niet zijn wat mensen ervan verwachten. Daarom zullen weinigen hem hoog waarderen, maar het is zeker een zeer goede film die je aan het denken wil zetten waar je nu eigenlijk naar hebt zitten kijken. Alleen zullen velen dat niet waarderen omdat we juist films kijken om het eigen denken te bevrijden door ons over te leveren aan een verhaal. In deze film wordt het verhaal opzettelijk van ons vervreemd. Wat wreed is omdat het een overdosis van elementen bevat die wij waarderen. Een fantasie die geen droom wil zijn.

AjaxMan

Avatar

Zit hem nu te bekijken. En inderdaad, het verhaal is alles behalve overtuigend en kan niet echt boeien. Echter, de CGI en actie scènes zijn een lust voor het oog en zit me daarom ondanks het zwakke plot toch prima te vermaken. Daarbij wil ik wel opmerken dat ik hem niet nog eens zal kijken hierna. Daarvoor bied de film gewoon te weinig. CGI en actie een 8 maar door het zwakke verhaal overall een mager 6je.

RyanD

Avatar

De CGI en actiescenes van Sucker Punch zijn dik in orde. Echter gaat de film verhaaltechnisch volledig de mist in. Het gekkenhuis blijkt een herenhuis te zijn. En de gastvrouwen zijn meisjes die erotische dansen uitvoeren voor rijk publiek. So far so good.
Toch ontbeert het verhaal aan diepgang en empathie. Emily Browning speelt een ijskoude Babydoll en de overige actrices zijn een groep bij elkaar geraapte modellen. Alleen Abbie Cornish weet echt te overtuigen als leading lady van de groep. Ook Scott Glenn zet een overtuigende prestatie neer.
Sucker Punch is een goed tussendoortje. Maar verre van gedenkwaardig. Ratio: 6

Frietgezicht

Avatar

Wat een klote film was dit,1 van de slechtste die ik gezien heb laatste anderhalf jaar.
De film ziet er mooi uit maar dat is dan ook het enige positieve en voor de rest alleen maar kritiek.
Het grootste manco is dat alles met actie enz zich afspeelt in de fantasie van dat meisje maar daardoor is er geen seconde spanning,boeie of ze een draak verslaan of helemaal uit elkaar getrokken worden,viel zowat in slaap en was niet eens moe.

rensschrama

Avatar

Goeie en strakke (vooral de meiden) film.
de special effects zijn zoals we van Snyder gewend zijn geweldig en oog verbluffend, ze hebben het ook erg handig gedaan om er fantasien (dromen) van de actie scene's te maken om de onrealisme nog een beetje te kunnen accepteren. Wel onwijs jammer is dat het einde ineens onwijs snel gaat en daarna een weer ongelofelijk traag. Waardoor het laatste gedeelde saai wordt.

Tarkus

Avatar

Het scenario van deze film had beter gekund, maar visueel is dit wel hoogstaand.
Prachtige graphics en special effects, de prent zit er boordevol van, en de actie is wat mij betreft prima.
Deze film is lang niet zo slecht als velen beweren, maar ja, smaken verschillen.
Ik verwachtte veel van deze film, en hij heeft me zeker niet teleurgesteld.
En dan heb ik het niet eens gehad over de soundtrack, die is werkelijk subliem, met o.a. muziek van Jefferson Airplane, The Beatles en Queen en nog veel meer.
Een beter scenario en de film had van mij een topscore gekregen, nu net iets minder.

Fritz

Avatar

De film begon wel aardig serieus en kreeg zin om het te kijken. Al snel kwamen er irritaties zoals de 'Manga-strip' achtige hoofdrolspeelster. De emoties en gedachtes van de hoofdrolspeelster worden in special effects verhalend gebracht. Persoonlijk vind ik het overdone. Het heeft iets weg van een Axe deodorant/Cola Zero reclame, maar dan getracht serieus te brengen.
Misschien is het ook meer een film voor als je een jaar of 14/15 bent.

1 ster

batmaster

Avatar

Wat vond ik nou van Sucker Punch.

Spoilers:
Ik vind het erg lastig. De actie is zo bruut, het ziet er allemaal zo mooi uit. Vooral die begin scene, die film noir stijl, echt mooi. En die actie scene tegen die nazi zombies, die was zo bruut. Alleen het verhaal. Ik kan er geen touw aan vast knopen. Aan het begin wordt ze naar een gesticht gebracht, dan is het opeens een hoerenkast. En als ze gaat dansen, dan is het weer die fantasie wereld. En dan op het einde zit ze weer in een gesticht. Was het nou haar gedachten van die hoerenkast. En ik heb nog veel meer vragen. Echt vreemd soms. Wat ik wel goed vond waar ze over nagedacht hebben is die objecten die ze moeten stelen, hoe dat in die fantasie wereld in beeld is gebrachte. Zo heeft een generaal vaak de kaart, vuur heeft weer met een draak te maken. En die trein was dan het mes die dichter bij de stad kwam, dus dichter bij haar hart.

Aston

Avatar

Ik zal maar meteen verklappen dat het weer een echte Zack Snyder is. De geweldige visuele pracht en de aparte muziek erbij. Zack Snyder heeft van alle regisseurs die ik ken het meest een eigen stijl. En die stijl bevalt me prima eigenlijk. Hoe hij beelden met muziek combineerd is erg goed gedaan.
Ik denk dat als je Watchmen kan waarderen dat je deze ook kan waarderen. Het voordeel van Sucker Punch is dat er meer aktie in zit en de film sneller gaat en het nadeel is dat hij over de hele linie verder niet kan tippen aan Watchmen.
Het verhaal kan Snyder beter niet meer zelf schrijven maar overlaten aan iemand anders. Het is niet slecht maar echt goed is anders. Maar ik heb toch weer erg genoten van de film hoor. Met name de aktie met sublieme slomotions en dito muziek in combinatie met een briljante visuele pracht maakt het tot een echte bioscoopfilm. Genieten!
Je moet wel veel gevoel voor fantasie hebben want je komt in de wereld van Suckerpunch echt heel veel verschillende soorten wezens tegen. Orks, robots, nazi's, draken, samurai's van 10 meter hoog. Verder is dit echt een mannenfilm vanwege de dames die er rondhuppelen.
Deze film heeft trouwens overeenkomsten met Inception omdat hij ook in lagen werkt. Het wordt heel anders gebruikt en het is hele andere film maar het viel me wel op. Er worden namelijk 3 lagen gebruikt.
Ik kan deze film zeker in de bioscoop aanraden. Maar het is zeker geen meesterwerk.

8.0/10

SneakyV

Avatar

In IMAX gezien en dat redde de film een beetje. De special effects kwamen zo goed tot zijn recht. Voor de rest vond ik het maar een kansloze film. Een dikke 9 voor de mensen die de special effects hebben gedaan, maar Zack Snyder heeft na 300 zijn succes niet kunnen evenaren. Sterker nog, naar mijn mening kwamen zijn andere films er niet eens bij in de buurt.


Watchmen en Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole waren ook niet echt boeiend. Nu Sucker Punch verkloot. Hopelijk gaat Superman: Man of Steel hem beter af.