Transformers: Dark of the Moon (2011)

Earth goes dark

Reviews (12)

B4tmobile

Avatar

Al een paar keer gezien, en blijft nog een supergave film! Ik vond het in de eerste instantie balen dat Megan Fox niet meer meedeed, maar Rosie Huntington-Whiteley doet het erg goed, dus dat is wel in orde. Verder waren de special effects net als bij de vorige twee Transformers films prachtig, vond deze, ook qua verhaal, trouwens beter dan de eerste twee.
De standaard lag al hoog na de vorige twee, maar vier moet nu wel heel erg goed zijn wil die deze overtreffen, heb er zin in :9

(9/10)

JamesBond

Avatar

Goede film!

Ik heb de voorgaande 2 delen niet gezien, maar volgens mij was dat ook niet echt nodig.

Met de actie is niks mis, de actie is de hele film door wel ergens te vinden en vooral de laatste 40 minuten wordt je overdonderd met actie! De visuele effecten helpen er ook bij natuurlijk, en dat is dan ook goed gedaan..
Autobots en Decepticons zien er allemaal fraai uit

Sterke vertolkingen van de cast, vind Shia LaBeouf toch wel een goede acteur.. Rosie Huntington-Whiteley acteert ook best goed.. En natuurlijk de kleine rol van John Malkovich beviel me goed

Simpel verhaaltje maar deze film hoef je daar niet echt op te letten..

De 2 dingen die mij eigenlijk echt tegenvielen waren de lengte van de film en het einde..
-154 minuten voor deze film is gewoon te lang, hij had gerust een half uur korter mogen zijn
-Het einde ging opeens heel snel, dat hadden ze denk ik veel beter kunnen maken

'Transformers: Dark of the Moon' is een visueel actie spectakel, maar veel meer dan dat ook niet..

8/10

Tarkus

Avatar

Ik vond deze film weer prima, weer beter dan de tweede en even goed als de eerste.
Het scenario is ook niet slecht, maar wat mij vooral beviel in deze film zijn de prachtige beelden van de actie in Chicago.
De stad zelf is indrukwekkend in beeld gebracht, en ze is, ondanks de verwoestingen, herkenbaar wat een realistische indruk geeft.
Shia LaBeouf, niet mijn favoriete acteur, doet het steeds beter in deze films, en ook de andere leden van de cast bevielen me wel, zelfs John Malkovich in zijn kleine rol.
Als het kan, een vierde film mag van mij gerust komen.

Frietgezicht

Avatar

Optimus Prime kwam trouwens wel over als pussy toen die in contact kwam met één van de twee gasten die op de maan waren geland. Gast van de maan: It's an honor to meet you. Optimus Prime: 'Nooo, the honor is all mine'. Zo komt Optimus echt over als een pussy!
Die vent komt van de andere kant van het universum,heeft oorlogen meegemaakt,de aarde 2x gered,enz enz en dan zo nederig tegen een mens die 1x naar de maan geweest is.

Frietgezicht

Avatar

Eindelijk gezien en toch wel een heerlijke vermakelijke popcorn-film waar wel veel op aan te merken is maar daar kan ik mee leven.
Stukken beter dan deel 2.

De flauwe humor is minder aanwezig en gelukkig hadden de ouders van Sam maar een kleine rol,helaas was de irritante Turtorro er ook weer bij.
Z'n assistent was wel grappig en ook die Wan was een grappig karakter.

Ik snap alleen niet waarom de Decepticons niet gewoon winnen van de Autobots,ze zijn elke keer in de meerderheid en op Optimus Prime na zijn de Decepticons toch een stuk groter,sterker en gemener,raar dus dus ze elke keer verliezen.

De rol van Megatron had eruit gelaten kunnen worden,had gewoon Sentinel baas gemaakt zoals die nu al is. Megatron red eigenlijk Optimus Prime en als dank maakt Optimus hem met 1 hand binnen 1 minuut af,was beetje snel en lullig

Laat deel 4 maar komen maar die moet dan ook weer ietsje beter worden!

SJRSVLDT

Avatar

Dit is de eerste film waar ik kan zeggen dat de 3D zeker toegevoegde waarde heeft. Zag er echt goed uit. En dit kon ik zeker nog niet zeggen bij Avatar. Daar was het niet slecht, maar geen toegevoegde waarde. Verhaal was beter te pruimen dan het tweede deel (wat op zich niet moeilijk kon zijn), maar ik vond het zelfs beter dan het eerste deel ;)

Minpunt: film was veel te lang. De actiescènes werden op het eind langdradig (dat zie je toch ook niet veel). Maar gelukkig was het groots, mooie afsluiter. Ik heb genoten! 7 sterren. Dat er maar geen 4e deel zal komen!

Bukowski

Avatar

Ik dacht dat ik wist waar ik een kaartje voor betaalde maar toch viel het zwaar tegen. Wat een rukfilm. De alom geprezen actie is inderdaad indrukwekkend maar de rest...

De rest is zo ongelooflijk slecht dat je totaal verveeld van actie naar actie strompelt en dat tweeënhalf uur lang. Het acteren is matig tot slecht en niet alleen van Rosie maar ook de gevestigde namen overtuigen niet (Turturo, Malkovich) of zelden (McDormand, LaBeouf). Geen wonder ook want de plot is van een hoog what-do-i-care-gehalte en het rammelende, uitgesmeerde script helpt ook niet om betrokken te raken. Als beschimmelde kers op de verzuurde slagroomtaart zijn er nog de pijnlijke pogingen tot comic-relief.

Übercoole actie is alleen onderhoudend als je betrokken voelt bij de personages en de plot, en er sprake is van een zorgvuldig opgebouwde spanningsboog. Bay bereikt niets van dat alles en komt met een CGI-spektakel zonder ziel. Wat een verspilling van mensen, middelen en potentierijk bronmateriaal.

DashX

Avatar

Vandaag naar de bios geweest voor deze film in IMAX 3D. Normaal ben ik geen grote fan van 3D. Maar de 3D had dit keer wel een toegevoegde waarde in deze film. Op sommige momenten leken de objecten zo dichtbij, alsof je er zelf in zat.

Actie is geweldig. Vernietiging van de stad. De film duurde wel 2,5 uur lang, sommige scenes vond ik totaal overbodig, zoals dat Sam werkloos is en werk zoekt. De side-plots hadden wel weg gekund, zoals Sam's ouders. Ik vond deze net iets beter dan deel 1.

:W Rosie Huntington-Whiteley was een nice eye-catcher.:W

benjamin

Avatar

Met niet al te grote verwachtingen toch gaan kijken en het resultaat is te doen. De actiescènes zitten goed in elkaar en 3D heeft een toegevoegde waarde - net als bij Avatar. Maar helaas zijn er te veel ergernissen: matige humor, een verschrikkelijke acteerprestatie van Rosie Huntington-Whiteley en wat onnozele scènes met de mensen.

Volledige oordeel staat bij de recensie, in sterren vertaald wordt het een 5. Genoeg vermaak om niet te buizen, te veel ergernis om voor te jubelen.

Steve-O

Avatar

Ik heb genoten. Niet alleen de gaafste van de drie maar ook de beste. Dat Sentinel Prime de Autobots verrade was voor mij echt onverwachts. Natuurlijk zaten er 'Bay-grappen' in, die Wan was te overdreven... kwam wel mooi aan z'n eind Smiley face.
Van Lazerbeak tot Bumblebee tot de allesvernietigende Devastator naam waardige Decepticon tot het eind. De 3D was ultra-helder, zoals belooft, en ik ben blij dat Fox er niet meer in zat. Liever een model die toch niet kan acteren dan een actrice die niet kan acteren.
De Transformers hebben er nog nooit zo goed uitgezien.

Kort gezegd: fucking vet.

Tonyboy

Avatar

Sorry maar ik vind dit echt de meest waardeloze film van de 3...

Ik weet dat dit een film is waar je niet te veel naar het verhaal moet kijken en veel meer op de actie moet letten, maar die actie was tot de laatste 20 minuten ver te zoeken....

De 'humor' slaat ook 9 van de 10 keer de plank mis, de enige humor was afkomstig van 2 kleine robots. De overige 'grappen' stoorden me alleen maar.

De nieuwe actrice hadden ze er ook beter uit kunnen laten, Megan Fox is niet alleen knapper, maar ook een stuk overtuigender.

Ik heb Bay nooit een slechte regisseur gevonden, maar hij begint steeds meer weg te hebben van die Uwe boll als je het mij vraagt...

Decepticon

Avatar

Ik ben het met je eens B@chelor. Erg gave en ook goeie film.
Maar hij viel mij enerzijds toch een klein beetje tegen, ik had meer verwacht, misschien teveel. Ik kwam laat maar zeggen niet met een voldaan gevoel de zaal uit, gemengde gevoelens.
Totaal geen karakter ontwikkeling van de robots whatsoever, op Shockwave en Sentinal na. Shockwave legde wel te makkelijk het loodje, jammer dat hij geen interactie met Megatron had. Ik vond Q zelfs een beetje creepy, maar jammer dat niet werd uitgelicht waar hij vandaan kwam, net zoals Dino. Er werd van beide karakters imo te weinig gebruikt gemaakt. De nieuwe bots zijn er gewoon,worden nauwelijks geintroduceerd, net zoals in ROTF. The Wreckers net zo, het was mooi geweest als we een stukje Nascar race hadden ter introductie van hun. Waar ik echt pissig om ben, is dat Bumblebee ook in deze film weer niet praat :(
De 3D is wel helder en goed scherp, maar imo ook bij deze film totaal overbodig, op een paar scenes na. De mannen in die in hun wingsuits door Chicago zweven en als Optimus zijn jetpack draagt, dat was wel heel mooi in 3D. Er is idd en nog wat melige humor aanwezig, wat toch wel fijn is, maar idd gelukkig in veel mindere mate.
Ik was wel erg verrast met omslag ineens door een verrader, dat zag ik niet aankomen.
De highwaybattle met de Dreads is awesome!! Net zoals het laatste uur van de film!! Een uur lange battle!! En ik kan niet anders zeggen, dan dat het script gewoon erg goed is. Of deze beter is dan deel 1, moet ik na een 2e of 3e kijkbeurt bekijken.
En tot slot, Rosie, zij acteerde gewoon goed, niks op aan te merken.
Maar ik denk dat Bay ook nu wel weer wat over zich heen krijgt.

[Mod-edit: spoilertags toegevoegd]